Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2011, 15:20:11
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
De aici nelamurirea mea - cum ma pot ruga intr-o limba pe care nu o inteleg
Ceri prea mult. Cel putin de la mine.
Eu nu pot explica cum.
Ceea ce as dori sa-ti transmit este doar atat: este posibil. Biblia o spune. Apostolul Pavel.
Citat:
nici nu stiu daca ma rog sau zic altceva.
Multor credinciosi le este teama.
" - Daca tu crezi ca e Duhul Sfant dar de fapt primesti un duh rau?"

Este exclus. Daca ai o motivatie buna, daca apartii lui Dumnezeu si daca ceri Duhul Sfant de la El, vei primi Duhul Sfant, nu altceva. Domnul Isus o spune.
Vechi 04.03.2011, 15:25:48
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Multor credinciosi le este teama.
" - Daca tu crezi ca e Duhul Sfant dar de fapt primesti un duh rau?"

Este exclus. Daca ai o motivatie buna, daca apartii lui Dumnezeu si daca ceri Duhul Sfant de la El, vei primi Duhul Sfant, nu altceva. Domnul Isus o spune.
Pai scoateti din ecuatie ca diavolul poate lua chiar si infatisarea Domnului Iisus Hristos. Multi au cazut astfel in mandrie si inselare.
Si sa ajungi sa crezi ca Duhul Sfant coboara la cerere si ca esti demn de El, miroase a mandrie, de aia diavoleasca. Trebuie facut ceva in acest sens si cu inima curata.
Unii au tinut post si rugaciuni cate 20 de ani ca Dumnezeu sa le raspunda la unele intrebari, de exemplu cum lucreaza diavolul.
Vechi 04.03.2011, 15:43:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Si sa ajungi sa crezi ca Duhul Sfant coboara la cerere si ca esti demn de El, miroase a mandrie, de aia diavoleasca. Trebuie facut ceva in acest sens si cu inima curata..
Fiti va rog atenta la ceea ce scriu. Nimeni nu e demn de Duhul Sfant.
Eu nu scot din ecuatie posibilitatea ca diavolul sa se prefaca in inger de lumina. O scrie Biblia. Sunt perfect constient de pericol.

Ceea ce eu descriu este cealalta extrema: un om apartine Domnului, are inima curata, este smerit, insa ii este teama sa ceara Duhul Sfant.
Crede ca ar putea primi un alt duh.

Aceasta teama spun eu ca este nejustificata. Nu o spun eu, de fapt. Domnul Isus o spune.

Stiu ca ceea ce voi scrie poate nu se potriveste cu teologia voastra insa:
1. Domnul Isus spune ca trebuie sa cerem Duhul Sfant
2. Domnul Isus spune ca, daca cerem Duhul Sfant NU vom primi un alt duh

Cititi cu atentie Luca 11:13. Cititi apoi si povestirea lui Isus de mai sus. Contextul, adica.
Vechi 04.03.2011, 15:59:42
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Fiti va rog atenta la ceea ce scriu. Nimeni nu e demn de Duhul Sfant.
Eu nu scot din ecuatie posibilitatea ca diavolul sa se prefaca in inger de lumina. O scrie Biblia. Sunt perfect constient de pericol.

Ceea ce eu descriu este cealalta extrema: un om apartine Domnului, are inima curata, este smerit, insa ii este teama sa ceara Duhul Sfant.
Crede ca ar putea primi un alt duh.

Aceasta teama spun eu ca este nejustificata. Nu o spun eu, de fapt. Domnul Isus o spune.

Stiu ca ceea ce voi scrie poate nu se potriveste cu teologia voastra insa:
1. Domnul Isus spune ca trebuie sa cerem Duhul Sfant
2. Domnul Isus spune ca, daca cerem Duhul Sfant NU vom primi un alt duh

Cititi cu atentie Luca 11:13. Cititi apoi si povestirea lui Isus de mai sus. Contextul, adica.
Nu pot sa contrazic ceea ce este scris.
Prin aceste afirmatii Iisus Hristos arata importanta rugaciunii.
Apostolii au cerut ca Iisus sa-i invete sa se roage asa cum s-a rugat Ioan.
Inainte sa-i invete insusi Iisus se ruga : "Pe cand Se ruga Iisus intr-un loc.. (Luca 11, 1). "
El staruie asupra eficacitatii rugaciunii si, cu acest prilej, ii indeamna pe credinciosi sa persevereze in cererile adresate Tatalui.
Vechi 04.03.2011, 16:05:45
Banned

Implicit

Sunt de acord cu dumneavoastra cand spuneti ca Isus staruie asupra eficacitatii rugaciunii si, cu acest prilej, ii indeamna pe credinciosi sa persevereze in cererile adresate Tatalui.

Este adevarat si legat de "cererile", in general. Este adevarat si de cererea specifica: a cere Duhul Sfant.

Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El! Luca 11:13
Vechi 04.03.2011, 16:26:53
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunt de acord cu dumneavoastra cand spuneti ca Isus staruie asupra eficacitatii rugaciunii si, cu acest prilej, ii indeamna pe credinciosi sa persevereze in cererile adresate Tatalui.

Este adevarat si legat de "cererile", in general. Este adevarat si de cererea specifica: a cere Duhul Sfant.

Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El! Luca 11:13
Aceasta completare de a cere Duh Sfant arata puterea rugaciunii, prin rugaciune insusi Duhul Sfant, persoana a Sfintei Treimi se poate pogora daca cerem cu credinta. Dar este necesar sa intelegem ca este vorba despre perseverenta, ravna in credinta, omul cu credinta slaba nu poate avea asa un dar.
De pogorarea Duhului Sfant au fost demni apostolii. Trebuie sa urcam pe o anumita treapta duhovniceasca pentru a putea cere Duh Sfant.
Vechi 04.03.2011, 18:10:13
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Unii au tinut post si rugaciuni cate 20 de ani ca Dumnezeu sa le raspunda la unele intrebari, de exemplu cum lucreaza diavolul.
Ca sa vezi ce preocupari au unii... In loc sa se intereseze cum lucreaza Hristos mantuirea lui, se roaga 20 de ani sa stie cum lucreaza diavolul. Era suficient sa se uite putin in jur, sau in oglinda...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.03.2011, 18:29:00
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ca sa vezi ce preocupari au unii... In loc sa se intereseze cum lucreaza Hristos mantuirea lui, se roaga 20 de ani sa stie cum lucreaza diavolul. Era suficient sa se uite putin in jur, sau in oglinda...
Pai nu vad de ce va propuntati daca nu stiti despre ce este vorba.
Era deja in comuniune cu Dumnezeu, un mare pustnic. Acesta s-a rugat cativa ani la rand sa vada cum reuseste diavolul sa castige suflete. http://www.crestinortodox.ro/credint...vol-69808.html
Vechi 04.03.2011, 18:31:35
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
Citat:
NU, este exclus. Domnul Isus spune ca "Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!"
...
Dar, la inceput, cand ceri Duhul Sfant, NU primesti alt duh. Domnul Isus ne-a promis.
Mai sus ai avut o "sclipire" cu care sunt de acord, si anume: nu ajunge sa ceri ci trebuie sa-i aparti lui Dumnezeu. Iar acum vine intrebarea: Cum sti ca-i aparti?
Apoi daca ai asa de multa convingere ca duhul care vine asupra ta este de la Dumnezeu, cand si cum aplici indemnul: "Cercetati duhurile..."?

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Daca nu-ti cunosti dusmanul nu sti cu cine te lupti, si cu atat mai rau este sa-l subestimezi. Persoana era curioasa cum lucreaza dusmanul pentru ca stia deja cum lucreaza Hristos, voia sa stie cum sa evite inselarea.
Vechi 04.03.2011, 19:50:55
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Daca nu-ti cunosti dusmanul nu sti cu cine te lupti, si cu atat mai rau este sa-l subestimezi. Persoana era curioasa cum lucreaza dusmanul pentru ca stia deja cum lucreaza Hristos, voia sa stie cum sa evite inselarea.
Daca Il cunosti pe Hristos cunosti tot ce trebuie sa cunosti. Hristos a cunoscut suferinta si loviturile celui rau, Hristos stie cum lucreaza cel rau, Hristos s-a aratat special ca sa nimiceasca lucrarile celui rau. Nu poti sa-l cunosti pe Hristos si sa nu-l cunosti pe cel cu care El lupta clipa de clipa. Nu este satan o stiinta mai inalta decat Hristos.

Ceva nu e in regula cu aceasta povestire. Sa zicem ca pustnicul inca nu cunoscuse foarte bine pe Hristos sau ca cel ce a povestit-o nu a povestit-o bine...Ma rog...nu e foarte important sa stim ce a fost. Ca pilda, povestirea e frumoasa si plina de invatatura.

P.S. Doamna dianagroza...Din link-ul pe care mi l-ati dat reiese ca pustnicul s-a rugat trei ani, nu douazeci...["de trei ani de zile te rogi lui Dumnezeu ca sa-ti arate"]
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10