![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa vezi ce preocupari au unii... In loc sa se intereseze cum lucreaza Hristos mantuirea lui, se roaga 20 de ani sa stie cum lucreaza diavolul. Era suficient sa se uite putin in jur, sau in oglinda...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Era deja in comuniune cu Dumnezeu, un mare pustnic. Acesta s-a rugat cativa ani la rand sa vada cum reuseste diavolul sa castige suflete. http://www.crestinortodox.ro/credint...vol-69808.html
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Apoi daca ai asa de multa convingere ca duhul care vine asupra ta este de la Dumnezeu, cand si cum aplici indemnul: "Cercetati duhurile..."? Daca nu-ti cunosti dusmanul nu sti cu cine te lupti, si cu atat mai rau este sa-l subestimezi. Persoana era curioasa cum lucreaza dusmanul pentru ca stia deja cum lucreaza Hristos, voia sa stie cum sa evite inselarea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceva nu e in regula cu aceasta povestire. Sa zicem ca pustnicul inca nu cunoscuse foarte bine pe Hristos sau ca cel ce a povestit-o nu a povestit-o bine...Ma rog...nu e foarte important sa stim ce a fost. Ca pilda, povestirea e frumoasa si plina de invatatura. P.S. Doamna dianagroza...Din link-ul pe care mi l-ati dat reiese ca pustnicul s-a rugat trei ani, nu douazeci...["de trei ani de zile te rogi lui Dumnezeu ca sa-ti arate"]
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu este o stiinta mai inalta decat Hristos, dar oare nu ar putea fi el mai viclean si mai pricpeut ca noi? (a corupt cete ale ingerilor in importivirea fata de Dumnezeu, i-a prostit el si pe Adam si Eva desi vorbeau direct cu Dumnezeu si traiau in rai, si totusi mai are si o experienta de mii de ani...)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aveam 18 ani cand m-am hotarat sa renunt la viata lumeasca pe care o duceam si sa ma dedic lui Dumnezeu. Luni de zile am avut aceeasi rugaciune: „Doamne iti predau viata mea in intregime. Curateste-o Tu si fa ce vrei Tu cu ea!”. Asata s-a intamplat in cazul meu. Nu este normativ. Am ascultat in casa mea marturia unui preot ortodox. Modul in care el s-a convertit este uluitor. Eu am fost impresionat. (recitind postarea mi-am dat seama ca trebuie sa precizez: s-a convertit - adica i s-a dedicat lui Dumnezeu, nu s-a convertit la penticostali) Ca sa concluzionez: eu cred ca îi apartin Domnului toti cei care i s-au daruit Lui. Ei, macar ca mai pacatuiesc, se pocaiesc si macar ca mai cad, se ridica iarași. Eu stiu ca îi apartin lui Dumnezeu. Sunt al Lui. El m-a ales pe mine. Eu L-am ales pe El. Este Domnul meu. Ce as mai putea spune? Citat:
Vorbeam despre toti credinciosii care cer Duhul Sfant in viata lor. Cand cer pentru prima data Duhul Sfant in viata lor vor primi Duhul Sfant, nu un alt duh. Domnul Isus a spus-o clar in Luca 11:13. Si El este cea mai înaltă autoritate in ceea ce priveste invatatura pentru noi. Domnul Isus a zis: „ - Cereti Duhul Sfant cu incredere! Nu veti primi un alt duh!” El a spus-o, eu o cred. Pot multi sa cante un alt refren, eu voi crede ceea ce El a spus. E prea clar. „Cercetati duhurile!” este indemnul Apostolului Ioan in contextul aparitiei unor erezii gnostice care negau umanitatea Domnului. Erau probabil unii care spuneau ca Domnul Isus nu a avut un trup real ci era numai un duh. Daca ar fi sa actualizam eu cred ca Apostolul ne indeamna pe noi sa fim foarte exigenti cu invataturile pe care le auzim. Toate sa fie comparate cu invatatura apostolica. Se pare ca ereziile, in mod special legate de persoana Mantuitorului, au la baza un duh strain care le propaga. „Cercetati duhurile!” este un semnal de alarma pentru toti crestinii, si in mod special slujitorii bisericilor. Ei trebuie sa fie foarte atenti cu ceea ce se intampla in jurul lor in lumea spirituala. Fiule Risipitor eu emit pareri pe forum. Cred ca sunt adevarate. Dar nu am nici un fel de teama ca ceea ce spun sa fie filtrat si cercetat prin Biblie si cu ajutorul Duhului Sfant care este in tine. Chiar recomand cercetarea. In toate cazurile. Vigilenta este necesara pentru ca duhurile rele trebuiesc respinse. Este de asemenea necesara Increderea ca atunci cand cerem Duhul Sfant, Dumnezeu ne va da Duhul Sfant, NU un alt duh. Last edited by Iosif77; 04.03.2011 at 23:42:30. |
|
||||
|
||||
![]()
Iti multumesc pentru rabdarea pe care mi-ai acordat-o, dar voi crede inca ca "vorbirea in limbi" nu este un lucru necesar in viata unui crestin mai ales in forma aceasta: nu inteleg ce spun dar ma rog, nu intelege nimeni, nici macar eu, dar totusi vorbesc cu Dumnezeu, Duhul Sfant se pogoara la cererea mea asa... TAC-PAC! si ma lumineaza, nu pot crede ca am "casa pregatita" sa-l primesc pe Dumnezeu dar am nadejdea mantuirii prin mila Sa, cand vad caderile zilnice nu cred ca sunt vrednic ca Duhul Sfant sa locuiasca in mine, prefer sa fiu vigilent decat inselat. Nu vreau nici un fel de "dar" in lumea aceasta decat cele care imi aduc o farama de rai pe vecie, si printre acestea vorbirea in limbi(in acceptiunea sustinuta de biserica penticostala) nu-si are rostul. Doresc sa evit cea mai mica urma de mandrie (nu inseamna ca si pot... dar incerc) crezandu-ma deja mantuit, deja locuind si vietuind cu ingerii.
Cand vad oameni ajunsi Sfinti cu minuni care sunt dovezi incomaparbil mai mari decat vorbirea in limbi ca Duhul Sfant locuia in ei, si din luminarea Duhului Sfant ne-au explicat Evanghelia, dar care se roaga: Citat:
Citat:
Pari a fi sincer in cautarea mantuirii si sper ca nici unul dintre noi nu va ramane in intuneric. Toate cele bune iti doresc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător. 2.Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. 3.Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește. 4.Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. 5.Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. 6.Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. 7.Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. 8.Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; 9.Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim. 10.Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa. 11.Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului. 12.Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu. 13.Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Darurile sunt folositoare pentru a sluji cu eficienta in Trupul lui Hristos. Un ultim gand: vorbirea in limbi este un dar de mica importanta intre darurile duhului. Darurile Duhului sunt de mica importanta in raport cu PREZENTA Duhului Sfant in viata crestinului. Daca ar fi sa dau cuiva un sfat el ar suna cam asa: "- Cauta PREZENTA Duhului Sfant in viata ta!" Nu in primul rand supranaturalul, darurile, puterea. Insa PREZENTA Duhului este nepretuita. Dupa celebrele cuvinte ale unui sfant ortodox: "Dobandirea Duhului Sfant este adevaratul scop al vietii crestine." Binecuvantari... P.S. Multumiri pentru rugaciunile postate. Intr-adevar o stare vrednica de urmat. Last edited by Iosif77; 05.03.2011 at 11:36:09. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|