Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2011, 21:46:33
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Fani, tu te-ai dus de f tanara in Germania si te-ai adaptat stilului lor vrand-nevrand, tocmai din cauza tineretii tale, in vreme ce eu am ajuns aici in plina maturitate. Asta este una din si cauze pentru care noi doua avem diferente de opinie.

Cred a nu ai inteles insa despre ce e vorba: aici socializarea este obligatorie. Daca nu mergi cu colegii de serviciu la baute, la petreceri organizate de firma, ai probleme; nu e vorba de a putea alege, ci ti se impune de la serviciu. E o diferenta! Daca ajungi sa te porcesti, esti de-al lor! Daca nu, nu esti de-al lor.
Sa le recunoastem valorile, dar si aceasta "libertate" mai sus mentionata este considerata tot o valoare de-a lor. Poti sa recunosti asa valoare, te rog spune-mi?!?
Si necredinta, sau libertatea de a crede fiecare ce vrea, este tot o valoare de-a lor. Pentru ei cei care cred in Dumnezeu sunt prosti. Acestea sunt doua lucruri la care raspunsul este categoric:Nu!
Dar mai sunt si altele, la care se ajunge la compromis cu propria constiinta, daca se accepta. De ex: mobbing. Daca nu discriminezi in rand cu ei, ajungi si tu sa fi discriminat. Noi asa ceva nu cunoastem in Romania. Acest mobbing se intalneste doar la popoarele germanice la toate nivelurile si nu este altceva decat dispret si ura, manifestate la comanda fata de un individ, care nu se comporta ca ei, care nu se imbraca cu lucruri de marca, care are o credinta, care are alte interese decat altii, etc.

Au insa si lucruri bune si de admirat, ca altfel ar fi imposibil de trait in aceste locuri.

Pentru mine Romania este si ramane leaganul credintei mele ortodoxe; este Mama care m-a crescut si m-a format. Nu voi putea fi niciodata indiferenta fata de tara mea de origine, asa cum nu voi fi niciodata nerecunoscatoare fata de tara care m-a adoptat cand mi-a fost mai greu.
Eu stiu ca in postarea aceasta Miha-Anca se refera la Danemarca, insa n-as vrea sa se interepreteze ca toti strainii sunt la fel.
Din contra. Am avut nenumarate experiente cu oameni de toate natiile si neamurile iar concluzia mea e ca esti respectat oriunde in lume atat timp cat nu tii musai sa fii Gica Contra. Nimeni nu atenteaza la integritatea ta - religioasa, etnica, profesionala, sociala - in nici un fel. In toate tarile democratice drepturile imigrantilor sunt garantate si respectate.
E drept ca nimeni nu te va iubi "din prima" si nici pe gura nu te va pupa de drag ce le esti. Trebuie sa-ti castigi locul in noua societate. Daca platesti taxe si impozite cot la cot cu bastinasii, te tii de munca (LEGALA) si departe de prostii (infractiuni), inveti limba locala si te conformezi "regulilor" locului, esti binevenit.
Iar a te conforma regulilor locale nu inseamna a-ti schimba religia, a-ti uita traditiile si obiceiurile. Saptamana viitoare facem mucenici si impartim, de Paste vopsim oua si coacem cozonac, mergem la biserica la fel ca romanii din tara, etc. Nu exista nici un fel de opreliste.

Socializarea nu e obligatorie in nici o tara din lume, daca vrei sa traiesti ca un pustnic, posibilitatile sunt numeroase. Insa a iesi la o bere cu colegii nu inseamna depravare sau abdicare de la valorile invatate acasa. Asta nici macar nu este un exemplu fericit ales, in Romania se bea pe rupte, si inainte de serviciu, si in timpul lui si dupa! De unul singur, la gramada, n-are a face.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Manastire germana in constructie spre_rasarit Generalitati 0 31.01.2012 13:58:29
Ortodoxia si Ispasirea Pestisorul de Aur Dogmatica 20 18.12.2011 02:46:06
Ortodoxia dobrin7m Dogmatica 64 25.09.2011 20:23:28
ORTODOXIA cosmin_lovin Despre Biserica Ortodoxa in general 73 14.08.2008 13:43:58
Ortodoxia danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 33 03.11.2007 14:59:22