În prealabil postat de Erethorn
Adriana, am să răspund și eu la această întrebare, chiar dacă e adresată lui Cătălin.
După părerea mea, minunile sunt destinate de către Dumnezeu celor mai puțin credincioși dintre noi ("fericiți cei care au crezut fără să vadă").
Cu cât mai multe minuni, cu atât mai puțină credință, și cu atât mai mare mila lui Dumnezeu.
De multe ori, în rugăciune, am fost pe punctul să cer un semn, o minune, o viziune, și în ultimul moment mi-am revenit și am spus: Doamne, te rog ajută-mă să cred fără minuni, pentru că fie că nu sunt vrednic de ele, fie ar însemna să Te pun la încercare, și nu vreau acest lucru...
Și totuși, mie, păcătosului și puțin credinciosului, Dumnezeu mi-a bătut obrazul de două ori, prin semne evidente care mă fac și acum să mă înfricoșez, pentru că înseamnă că nu am avut destulă credință.
Ori, dacă acceptăm că minunile sunt pentru puțin-credincioși, rezultă logic că ele trebuie să fie de netăgăduit. Ele sunt ca o palmă după cap, ca un ghiont în coaste, ca un (mă scuzați) șut în spate. Dacă simți o gâdilătură între omoplați, te gândești ce o fi, poate ți s-a părut. Dar dacă încasezi un cot între coaste, știi ce a fost. Când Pavel l-a auzit pe Cristos pe drumul Damascului, n-a mai stat să se întrebe: "oare nu e satana ?". A fost clar, evident, de necontestat.
Eu cred că tocmai datorită acestei calități a semnelor lui Dumnezeu de a fi EVIDENTE și incontestabile, Cristos a spus că singurul păcat de neiertat este păcatul împotriva Duhului Sfânt, adică atribuirea minunilor lui Dumnezeu satanei. Pentru că trebuie să fi de rea credință, să refuzi să vezi evidența, să "dai cu piciorul în țepușă".
|