![]() |
![]() |
|
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Si ia zi, nu zicea Patriarhul ca nu va lua un ban de la Stat pentru catedrala? Cand a mintit? Atunci sau acum? Citat:
1. BOR nu exista in momentul secularizarii. Asa ca si daca am avea sa dam ceva inapoi, nu am avea de dat la BOR. Averile manastiresti din Tarile Romane nici macar nu apartineau romanilor, ci Patriarhiei de la Constantinopole, care dispunea de ele dupa bunul plac. Conducatorii Bisericii din epoca aia nici macar nu erau romani. 2. Legea secularizarii data de Cuza prevedea o compensatie unica de 82 milioane piastri turcesti (o suma imensa pentru vremea aia), platita catre Constantinopol. In plus, Statul roman se angaja sa investeasca 10 milioane de piastri in construirea unui spital si a unei scoli laice, tot la Constantinopol 3. Manastirile romanesti erau atat de patriote, ca timp de sute de ani, aproximativ jumate din veniturile lor s-au scurs catre Atos. Apropo, vrei sa va dam inapoi si sclavii manastiresti si clacasii? Sau va multumiti doar cu bani? Compensatia nu s-a mai platit pana la urma, pentru ca Carol I s-a saturat de pretentiile aberante ale clericilor si i-a trimis la plimbare. Nu le-a ajuns suma propusa in lege, au cerut cam de 4 ori mai mult cat a platit SUA pentru Alaska (echivalentul a 9 tone de aur). In concluzie, drag ortodox, Statul nu datoreaza nimic unei institutii careia nu i-a luat nimic, avand in vedere ca la momentul in care secularizarea a avut loc, institutia respectiva nu exista. Asa ca nu mai crede pe nemancate comunicatele BOR, si pune mana pe niste carti de istorie. Ai mare nevoie. Citat:
Si nu, un proverb nu e un argument. Au vad oameni care se calca in picioare pentru moaste sau apa sfintita. Sa inteleg ca ala e exemplu de sanatate mintala? Citat:
Pai hai, facem un exercitiu: ia imagineaza-ti tu ca de maine populatia lumii devine ortodoxa, si pe deasupra, si romani. Ia vezi, se intampla? Citat:
De ce sunt secte care nu iau un ban de la Stat, dar tot sunt in stare sa construiasca biserici? Sau a zis Iisus ca trebuie construite neaparat cu bani de la Stat? Citat:
Pai nu stiu. Sa fie oare pentru ca platesc taxe in Romania? Taxe din care ma astept sa se construiasca scoli si spitale, cu profesori si medici platiti decent? Nu de alta, dar prefer sa merg la medic daca sunt bolnav, nu la popa. Citat:
Citat:
Si nu am o problema cu Dumnezeu pe acest thread, am o problema cu cei care imi baga mana in buzunar in numele lui Dumnezeu. Intelegi diferenta? Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | blue_cat | Biserica Ortodoxa Romana | 272 | 22.07.2010 16:46:46 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|