Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Până la urmă, ce avem de împărțit cu masonii și cu vrăjitoarele; cu șmecherii, cu hoții ș.a.m.d. Ei vor să stăpânească lumea; n-au decât, noi nu lumea asta o dorim, pentru că avem una cu mult mai bună și care chiar merită. Ei vor să slujească lui mamona. Pe noi cine ne poate despărți de Hristos?
Ucigă-l toaca nu are putere decât asupra lumii, și ispita lui este tocmai aceea de a face din ea obiect de vrajbă între noi. Să-i lăsăm cu lumea lor, măcar că suntem și noi trecători prin ea. Bine ar fi să nu fim indiferenți și să ne pară rău de alegerea lor. Însă ei nu vor putea crede în lumea noastră decât dacă ne vor vedea pe noi trăind în ea.
|
Dumnezeu este al celor vii, nu al celor morti. Nu trebuie sa trecem prin viata/lumea asta, DE ALTFEL CREATA DE DUMNEZEU (SAU SUNTETI GNOSTIC, SI CREDETI CA MATERIA SI LUMEA, ETC. SUNT RELE, OPERA LU' ARHONTELE NASOL?) la modul hipnotico-oniric. "Ma asteapta Ileana Cosanzeana si paradisul, incoronarea ca rege; trec calare in goana pe pod cu ochii inchisi, nu iau seama la ispitele frumoase ale balaurilor si aliatilor lor, DAR NICI LA EVENTUALII MEI FRATI AI MEI NENOROCITI DE VRAJMAS. Fiecare pentru sine". Asta rezulta din ce spuneti, exact acest gen de conduita. Oare de ce Sfanta Trinitate o fi hotarat, in Sfatul Sau, inainte de orice Timp, invierea mortilor (adica TRUPURI inviate plus suflete ) si restaurarea lumii ca "buna foarte"?! Si protestantismul e acuzat de teologii ortodocsi ca are o viziune hiper-individualista asupra relatiei cu Dumnezeu! (Am prieteni protestanti, greu de gasit ceva "hiper-individualism" in ei...). Nu mai vorbesc de noi, catolicii, la care relatia cu Dumnezeu trece prin capul vazut al Bisericii, Sfantul Parinte, Episcopul Romei (oare dvs. nu ascultati de episcopul dvs.? ar fi ciudat sa NU o faceti...) si suntem tocmai de contrariul acuzati, ca facem "prea multa ascultare".
Exista ceva numit responsabilitate sociala prin prisma Sfintei Scripturi, domnule Priceputu. Nu suntem in laborator, unde unele alge cultivate pe mediu au fost ucise de virusi sau fungi, cate or fi, iar altele supravietuiesc, cate or fi si alea. Avem raspunderea si fata de ORICE frate al nostru, sa nu lasam pe cei ce au cazut deja sa traga si mai multi acolo Jos. Stiti exprimarea Mantuitorului cu cel care mai bine isi leaga un bolovan de gat decat sa contribuie la pierderea "unuia din acesti micuti"? Cercetati-va bine, si nu imi raspundeti rapid, doar pentru a avea ultimul cuvant in polemica cu un "eretic/schismatic". V-ATI ASUMA RASPUNDEREA SA AJUNGETI PERICULOS DE APROAPE DE POSTURA CELUI RESPONSABIL (FIE SI PASIV, DOMNUL A FOST FOARTE CLAR), DE CADEREA APROAPELUI, INDEOSEBI A CELUI MAI SLAB?