Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2011, 01:22:56
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu am ascultat Cuvantul si in forma de prezentare ortodoxa dar si catolica si protestanta la care am vazut cum este si cu chitara (catolici si anglicani), si in aer liber cu sau fara chitara pe Pamantul Sfant (catolici) si cu femeie preot (anglicani) si am amintiri foarte frumoase, nu m-a impiedicat cu nimic forma, ci dimpotriva, asa mi-am dat seama ca slujba la catolici si anglicani este facuta in cea mai mare parte din cuvinte si invataturi biblice, in timp ce la ortodocsi sunt mai ales rugaciuni facute de Sfantul Ioan Gura de Aur si doar o mica parte Biblica.
Cu alte cuvinte te-a fascinat FORMA celorlalti!
Traim intr-o lume dinamica, in schimbare, in care singura constanta e Biserica. Modificarea acesteia (sub toate aspectele) ar duce la pierderea si acestei unice constante de care omul are nevoie. De aceea eu tin la traditie, insa una mereu actualizata.

Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 01:32:02.
Vechi 16.08.2011, 09:27:50
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cu alte cuvinte te-a fascinat FORMA celorlalti!
Traim intr-o lume dinamica, in schimbare, in care singura constanta e Biserica. Modificarea acesteia (sub toate aspectele) ar duce la pierderea si acestei unice constante de care omul are nevoie. De aceea eu tin la traditie, insa una mereu actualizata.
Nici poveste aici de forma. Cel mai mult imi plac discutiile si dezbaterile pentru a intelege Cuvantul. Daca acum ar fi ca la primii crestini, m-ar acapara cel mai mult. Tocmai inovatiile umane imi arata ca oamenii s-au indepartat cu inima de Cuvant, este prea greu pentru ei de purtat. La ceilalti pur si simplu se pune mai mult accent pe Cuvant si asta mi-a placut. Iar forma aleasa intr-adevar este mai potrivita acestui scop, dar nu forma este cea care ma atrage ci scopul. Pentru mine singura constanta este Cuvantul lui Dumnezeu nu Biserica. Daca cineva te-ar teleporta in alt secol, ai fi complet pierduta avand in vedere ca iei repere omenesti.

Last edited by Adriana3; 16.08.2011 at 09:30:29.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38