Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2011, 18:27:34
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
:) nici pt sfintele care au fost desfranate nu se gaseste suficient respect... si mai punem problema de casatorie cu o desfranata pocaita...
cine ti-a spus asta?
dar fiecare isi pune icoana sfantului despre care crede ca il protejeaza.
cati au, de exemplu, in case icoane cu sf Stelian ocrotitorul copiilor.
daca nu ai inseamna ca ai ceva cu copii?
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 18:56:32
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Come on, eu am si o iconita de plastic cu Sfanta Maria Egipteanca, nici prin cap nu imi trece sa ma gandesc cand o vad ca inainte a fost desfranata!!!!!

Discutia asta cu sfintele mi se pare ca provine dintr-o remarca a parintelui Cleopa, suparat ca doua cucoane vazusera icoana Sfintei Pelaghia si strambau din nas, hulind ceva de genul daca si desfranata asta a ajuns sfanta... asa cum astazi, crestinii nostri, unii, fireste, au ce au cu Stefan cel Mare si Sfant sau cu Brancoveanul, de parca cine stie ce le-au facut. In asta consta frumusetea, ca sfintii nu sunt doar din randul pustnicilor, ascetilor, celor cu viata foarte evlavioasa inca din pantecele maicii lor, ci mai sunt si unii care au duso viata pacatoasa, dar apoi s-au pocait.
Vechi 29.08.2011, 19:00:57
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Come on, eu am si o iconita de plastic cu Sfanta Maria Egipteanca, nici prin cap nu imi trece sa ma gandesc cand o vad ca inainte a fost desfranata!!!!!

Discutia asta cu sfintele mi se pare ca provine dintr-o remarca a parintelui Cleopa, suparat ca doua cucoane vazusera icoana Sfintei Pelaghia si strambau din nas, hulind ceva de genul daca si desfranata asta a ajuns sfanta... asa cum astazi, crestinii nostri, unii, fireste, au ce au cu Stefan cel Mare si Sfant sau cu Brancoveanul, de parca cine stie ce le-au facut. In asta consta frumusetea, ca sfintii nu sunt doar din randul pustnicilor, ascetilor, celor cu viata foarte evlavioasa inca din pantecele maicii lor, ci mai sunt si unii care au duso viata pacatoasa, dar apoi s-au pocait.
chiar nu inteleg de ce au strambat din nas cele doua.
daca erau contemporane cu ea si ii cunosteau viata desfranata, nu si pocainta, mai intelegeam.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 19:27:45
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Smile din Pateric

' A venit odată avva Serapion, trecând printr-un sat al Egiptului, și a văzut o curvă stând lângă chilia lui și i-a zis ei: gătit-ai patul? Ea a zis: da, avvo! A încuiat bătrânul: așteaptă-mă deseară, că voi veni la tine și am să petrec noaptea aceasta aproape de tine. Iar ea răspunzând, a zis: bine, avvo! Și s-a gătit și a așternut patul și l-a așteptat pe bătrân cu cele de trebuință. Iar după ce s-a făcut seară, a venit bătrânul la dânsa, nimic aducând și intrând în chilie, i-a zis ei: gătit-ai patul? Ea a zis: da, avvo. A încuiat ușa și i-a zis ei: așteaptă puțin, fiindcă avem pravilă, până ce o voi face! Și a început bătrânul slujba. Și începând Psaltirea, la fiecare psalm făcea rugăciunea, rugându-se lui Dumnezeu pentru dânsa ca să se pocăiască și să se mântuiască. Deci l-a ascultat Dumnezeu; și sta femeia tremurând și rugându-se aproape de bătrânul. Dacă a isprăvit bătrânul toată Psaltirea, ea a căzut la pământ. Iar bătrânul începând Apostolul, a citit mult dintr-însul. Și așa și-a împlinit slujba. Deci, umilindu-se ea și înțelegând că nu pentru păcat a venit la dânsa, ci ca să-i mântuiască sufletul, a căzut în fața lui zicând: fie-ți milă avvo, și povățuiește-mă, unde pot plăcea lui Dumnezeu. Atunci bătrânul a povățuit-o pe dânsa la o mânăstire de fecioare și a dat-o la stareță, zicând: ia pe sora aceasta, și nu-i pune ei jug sau poruncă, ca celorlalte surori; ci orice voiește dă-i ei și cum voiește dă-i voie să umble! Și după ce a făcut puține zile, a zis: eu sunt o păcătoasă și voiesc la 2 zile să mănânc. Și după puține zile a zis: eu multe păcate am și voiesc la 4 zile să mănânc. După alte puține zile s-a rugat stareței zicând: fiindcă mult am mâhnit pe Dumnezeu cu fărădelegile mele, te rog, pune-mă într-o chilie și o astupă, și pe o gaură dă-mi puțină pâine și rucodelie. Și i-a făcut ei stareța așa. Așa i-a plăcut lui Dumnezeu în cealaltă vreme a vieții sale.'

' Zis-a avva Sarmata: prefer mai bine un om care a păcătuit și știe că a păcătuit și se pocăiește, decât un om care nu a păcătuit și se crede că este drept.'
Vechi 29.08.2011, 19:34:15
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul

cel fara de pacat sa arunce primul piatra...asta in legatura cu cele 2 doamne si pt altele ca ele care procedeaza in felul acesta. Nu conteaza ce a facut sfantul (sfanta) inainte, conteaza ce a facut dupa ce l-a cunoscut pe Dumnezeu. Sa nu uitam cinea fost si ce a facut Pavel inainte de a-l cunoste pe Iisus pe drumul Damascului. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 19:49:27
laviniu laviniu is offline
Banned

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cel fara de pacat sa arunce primul piatra...asta in legatura cu cele 2 doamne si pt altele ca ele care procedeaza in felul acesta. Nu conteaza ce a facut sfantul (sfanta) inainte, conteaza ce a facut dupa ce l-a cunoscut pe Dumnezeu. Sa nu uitam cinea fost si ce a facut Pavel inainte de a-l cunoste pe Iisus pe drumul Damascului. Doamne ajuta!
Si daca este asa, dc totusi categoric prea putini barbati astazi si-ar lua de sotie o desfranata? Tu ti-ai lua? Ca doar fiecare merita cate o sansa noua! Numai bine!
Reply With Quote
Vechi 30.08.2011, 20:19:48
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laviniu Vezi mesajul
Si daca este asa, dc totusi categoric prea putini barbati astazi si-ar lua de sotie o desfranata? Tu ti-ai lua? Ca doar fiecare merita cate o sansa noua! Numai bine!
Prietene Laviniu, cu mana pe inima iti spun ca DA, MI-AS LUA DE SOTIE O ASTFEL DE FEMEIE! Nu conteaza ce a facut inainte, conteaza ce face de cand noi doi ne-am cunoscut si am incept relatia, cu conditia sa nu mai faca ce a facut inainte. Din partea mea ar avea tot sprijinul si iubirea de care are nevoie! IUBIREA INVINGE TOTUL!
De ce putini barbati astazi si-ar lua de sotie o femeie desfranata, nu stiu ce sa-ti raspund! Cred ca acesta categorie de barbati nu l-au cunoscut pe Dumnezeu. Apostolul Ioan zice atat de frumos in epistola sa : "Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire." (1 Ioan 4:8).Orgoliul tipic masculin ii opreste sa faca un astfel de pas.Prefera sa osandesca o astfel de femeie, sa o arate cu degetul, uitand sau mai bine zis nestiind ca Hristos a procedat altfel in astfel de ocazii :"Și ridicându-Se Iisus și nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâșii tăi? Nu te-a osândit nici unul?
Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Și Iisus i-a zis: NU TE OSANDESC NICI EU. Mergi; de acum să nu mai păcătuiești. ( Ioan 8: 10-11)
Asta e parerea mea...poate gresesc...Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 11:13:42
skicolour skicolour is offline
Member

Data înregistrării: 11.01.2011
Implicit pentru stefan florin :)

Nu stiu cum sa fac sa evit lauda :) Atat te intreb: pot sa te cer de barbat? :)) Un om care chiar crede cu adevarat ca iubirea poate invinge tot!

P.S: Evident a fost o gluma partea cu cerutul in casatorie! :)
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 19:36:07
laviniu laviniu is offline
Banned

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Prietene Laviniu, cu mana pe inima iti spun ca DA, MI-AS LUA DE SOTIE O ASTFEL DE FEMEIE! Nu conteaza ce a facut inainte, conteaza ce face de cand noi doi ne-am cunoscut si am incept relatia, cu conditia sa nu mai faca ce a facut inainte. Din partea mea ar avea tot sprijinul si iubirea de care are nevoie! IUBIREA INVINGE TOTUL!
De ce putini barbati astazi si-ar lua de sotie o femeie desfranata, nu stiu ce sa-ti raspund! Cred ca acesta categorie de barbati nu l-au cunoscut pe Dumnezeu. Apostolul Ioan zice atat de frumos in epistola sa : "Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire." (1 Ioan 4:8).Orgoliul tipic masculin ii opreste sa faca un astfel de pas.Prefera sa osandesca o astfel de femeie, sa o arate cu degetul, uitand sau mai bine zis nestiind ca Hristos a procedat altfel in astfel de ocazii :"Și ridicându-Se Iisus și nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâșii tăi? Nu te-a osândit nici unul?
Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Și Iisus i-a zis: NU TE OSANDESC NICI EU. Mergi; de acum să nu mai păcătuiești. ( Ioan 8: 10-11)
Asta e parerea mea...poate gresesc...Doamne ajuta!

Stii care e CULMEA? Stiam...si mai stiu cu certitudine ca si eu asa gandesc! Nu conteaza trecutul unui om ci ceea ce exista momentului prezent , in care iti este alaturi acea fiinta....Deci, nu NU gresesti, jos palaria! Numai bine!
Reply With Quote
Vechi 01.09.2011, 20:06:20
skicolour skicolour is offline
Member

Data înregistrării: 11.01.2011
Talking hihi

Citat:
În prealabil postat de laviniu Vezi mesajul
Stii care e CULMEA? Stiam...si mai stiu cu certitudine ca si eu asa gandesc! Nu conteaza trecutul unui om ci ceea ce exista momentului prezent , in care iti este alaturi acea fiinta....Deci, nu NU gresesti, jos palaria! Numai bine!
Pe tine nu te mai pot cere :) Am facut deja propunerea! Atentie catre cine aruncam cu pietre! Domnul are puterea de a face sfinti din cei ce mai inainte fusesera desfranati!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ce fel de om v-ati casatori? aradeanu Generalitati 179 21.07.2014 17:22:04
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
cine ma ajuta? Hartford Muzica Bisericeasca 4 30.09.2010 04:03:37
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05