Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2011, 21:09:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
V-am informat in repetate randuri ca nu aveti dreptul sa vorbiti decat la persoana I singular.
Nu cred ca aveti acceptul celor pe care va inchipuiti ca ii reprezentati.

Eu nu va consider reprezentatul ortodocsilor si doar a unei minoritati mai impulsive.

Iertati-ma dar nu accept asemenea reguli.
Orice forum este un spatiu public.

Indiferent ca te afli pe un forum ortodox sau catolic sau protestant,
indiferent de varsta, sexul, religia, averea sau grupa sanguina,
toti userii sunt egali in drepturi.

In ce priveste dreptul de exprimare, niciun user nu este mai presus de altul prin NIMIC.

Poate oricine sa accepte discriminarile propuse subtil de dvs si de neica nimeni pe alte topice, pentru mine este NENEGOCIABIL:
- Toti userii sunt egali in dreptul de a-si exprima parerile.

A, da, e adevarat ca e lipsit de bun simt ca un neortodox sa se dea drept ortodox si sa se erijeze in calauza ortodoxa.
E adevarat si ca postarile unora, prin prisma trairii si educatiei lor, sunt mai vrednice de crezare.

Dar de aici si pana la a considera in mod aprioric ca oricine e ortodox ar trebui sa aibe drepturi mai mari pe forum e o cale mai lunga decat Calea Lactee.

Incercati sa deformati adevarul si nu ar trebui sa va luati aceasta libertate.

In toate cultele, inclusiv inclusiv in cel ortodox parerile sunt impartite:
1. Sunt teologi care cred ca darul vorbiri in limbi a incetat si Duhul Sfant nu mai lucreaza astazi prin el.
2. Sunt alti teologi care cred ca Duhul Sfant lucreaza astazi prin toate darurile sale, la fel ca la inceput.

Acesti teologi care cred in darurile Duhului si agreeaza miscarea carismatica exista si in biserica dumneavoastra si in toate celelalte confesiuni crestine.

Dorinta dumitale ar fi sa fie excomunicati din crestinism dar episcopii se incapataneaza sa-i considere frati.

Aveti o grava problema teologica sau de exprimare.
Vad ca iti schimbi nick-ul dar ramai cu exact acelasi narav. Cred ca e cel putin a cincea oara cand iti atrag atentia pentru acelasi lucru si tu continui neperturbat sa faci la fel spunand apoi ca nu ai facut. Imi spui ca eu nu stiu si nu pot spune ce cred ortodocsii, in schimb ne spui tu ce cred ortodocsii. Culmea e ca si spui: "A, da, e adevarat ca e lipsit de bun simt ca un neortodox sa se dea drept ortodox si sa se erijeze in calauza ortodoxa." cand e asemanator cu ce faci si tu. Si cu vechiul nick, vinerea13 aveai obiceiul sa te aliezi cu cei ce aveau aceleasi pareri cu tine si apoi sa dai lectii si sa arati cu degetul. Desi ti-am spus sa comentezi mesajele si sa nu comentezi userii.

Vad ca si de data asta esti in confuzie, nu stii exact pe ce forum te afli si probabil crezi ca e un forum personal, dand si sentinte de admin: "V-am informat in repetate randuri ca nu aveti dreptul sa vorbiti decat la persoana I singular."
Se pare ca doar tu ai numai drepturi nu si obligatii pe forum. Uita-te inca odata la titlul forumlui, seamana cu un forum general, gen softpedia sau roportal? De ce crezi ca scrie crestin ortodox si nu penticostalo-baptisto-ortodox? Pentru ca discutam toate problemele prin prisma ortodoxiei, nu iti poti impune tu credinta ta gresita.
Pentru ca asta faci, incerci de fiecare data sa ataci pe cel ce spune ceva ce nu iti place despre credinta ta sau care are legatura cu conceptiile tale. E adevarat nefolosind cuvinte injurioase, dar prin alte metode. Esti unul din putinii despre care cred ca nu prea au ce cauta pe forum, mai ales ca nu doresti sa-ti schimbi comportamentul.
Din cate am observat tu ai conceptii ecumeniste, dar intelege ca pe unii din noi (ca sa nu mai zici ca zic de toti) nu ne intereseaza ecumenismul penticostal. Din cate vad eu iti scriu de fiecare data degeaba, tu oricum nu intelegi. Toti userii au dreptul sa-si exprime parerile, dar respectand regulamentul si pe ceilalti useri, care din nefericire pentru tine sau in mare majoritate otodocsi daca nu ai observat.

Spui: " Incercati sa deformati adevarul si nu ar trebui sa va luati aceasta libertate", acelasi limbaj de fiecare data.
Trecand si la comentariul tau care e legat de subiect, teologii respectivi daca sunt ortodocsi in niciun caz nu se refera la penticostali, toti ortodocsii stiu ca harul lucreaza in BO la fel ca la inceput, aratand si minuni.
Vechi 03.09.2011, 21:15:04
EmaSimona's Avatar
EmaSimona EmaSimona is offline
Member

Data înregistrării: 17.08.2011
Implicit

Eu personal nu m-am simțit lezată.
Vechi 03.09.2011, 21:32:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de EmaSimona Vezi mesajul
Eu personal nu m-am simțit lezată.
Nu m-am referit la tine, eu am interactionat cu el si cand avea un vechi nick cu care a fost banat.
Vechi 03.09.2011, 22:25:42
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit Off topic

Catalin, sper sa te fi suparat stilul meu nesuferit si nu adevarurile pe care le spun. Daca este asa, imi cer iertare, stiu ca deseori sunt enervant si galcevitor, Domnul sa ma ierte.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Culmea e ca si spui: "A, da, e adevarat ca e lipsit de bun simt ca un neortodox sa se dea drept ortodox si sa se erijeze in calauza ortodoxa." cand e asemanator cu ce faci si tu.
Daca am incercat sa ma dau drept ortodox si sa dau sfaturi in ce priveste spiritualitatea ortodoxa, am gresit. Nu am intentionat asa ceva. Vrei te rog sa selectezi si sa pui aici pe forum sau sa-mi trimiti in PM?

Citat:
Se pare ca doar tu ai numai drepturi nu si obligatii pe forum. Uita-te inca odata la titlul forumlui, seamana cu un forum general, gen softpedia sau roportal? De ce crezi ca scrie crestin ortodox si nu penticostalo-baptisto-ortodox? Pentru ca discutam toate problemele prin prisma ortodoxiei, nu iti poti impune tu credinta ta gresita.
Cred ca am urmatoarele drepturi: sa imi exprim opiniile in orice subiect dezbatut pe forum. Din delicatete am evitat sa postez in ariile specific ortodoxe si am preferat sa scriu la "secte si culte" sau la topicuri de subiect general.

Cred ca am obligatia sa respect regulamentul, sa nu insult vreo persoana sau vreo credinta.

Alte conceptii precum ca am mai putine drepturi decat tine sau alti useri sau ca as fi un user cumva de caltatea a-II-a sunt doar conceptii primitive ale unor oameni striviti de neputinta lor.

Dar daca tu crezi ca as avea vreo obligatie de care nu sunt constient, te rog sa mi-o spui.
Citat:
ataci pe cel ce spune ceva ce nu iti place despre credinta ta sau care are legatura cu conceptiile tale. E adevarat nefolosind cuvinte injurioase, dar prin alte metode.
Poti sa-mi spui care sunt aceste alte metode, pentru ca daca ele sunt curate, oneste, corecte...e OK. A[sta este forumul: un schimb de idei, uneori chiar contrarii...
Citat:
Esti unul din putinii despre care cred ca nu prea au ce cauta pe forum
Draga Catalin, ma intristezi. Deschide-ti inima si pentru mine!
Citat:
Din cate am observat tu ai conceptii ecumeniste
Ai mai afirmat asta dar nu ai dat o definitie corecta a ecumenismului. Termenul "ecumenism" e folosit pe post de bau-bau.

Da, imi doresc dragoste intre crestinii de diferite confesiuni dar nu imi doresc unificarea bisericilor pentru ca imi este teama ca ea nu se va realiza decat prin sincretism. Resping ecumenismul sincretic.
Citat:
Toti userii au dreptul sa-si exprime parerile, dar respectand regulamentul si pe ceilalti useri, care din nefericire pentru tine sau in mare majoritate otodocsi daca nu ai observat.
Asta fac si eu: imi exprim parerile, cu mare respect pentru ceilalti useri, in mod special pentru cei pe care ii simt din scrierile lor ca sunt niste ortodocsi traitori.

Cu acestea fiind spuse, tinand cont ca acest cont este despre reinnoirea carismatica si nu despre persoana mea, hai sa ne concentram asupra topicului! Te rog scrie despre mine doar daca e ceva foarte important, daca nu scrie-mi in privat, multumesc.
Vechi 03.09.2011, 23:17:16
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 18.08.2011
Locație: sub cerul lui Dumnezeu
Implicit

Citat:
Da, imi doresc dragoste intre crestinii de diferite confesiuni dar nu imi doresc unificarea bisericilor pentru ca imi este teama ca ea nu se va realiza decat prin sincretism. Resping ecumenismul sincretic.
Mi-e teama ca la nivel formal un astfel de ecumenism va fi. O forma de dictatura spirituala.

Practic, fiecare va merge pe calea sa incercand sa jongleze de ochii lumii prin tacere.
Vechi 03.09.2011, 23:40:58
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Admirabil, stimate domn, subscriu.
Vechi 04.09.2011, 22:10:49
Senior Member

Implicit

Citat:
Poti sa-mi spui care sunt aceste alte metode, pentru ca daca ele sunt curate, oneste, corecte...e OK. A[sta este forumul: un schimb de idei, uneori chiar contrarii...
E de apreciat acest mesaj echilibrat si temperat al tau, de de fiecare data s-a intamplat asa, iti spunema ce ti-am scris in mesajul precent, tu scriai un mesaj impaciuitor si peste putin timp se intampla acelasi lucru.
Perfect de acord cu tine, ca toti avem dreptul sa ne spunem parerile chiar sa discutam in contradictoriu despre cultul fiecaruia, dar nu poti fac un lucru: sa-ti impui cu forta conceptiile si credinta ta. Fie aceasta si din doua motive: pentru ca suntem pe un forum ortodox si avem cap de lista credinta ortodoxa, si in al doilea rand pentru ca credinta ortodoxa e cea adevarata si a ta gresita (ca tu nu crezi aceasta nu are importanta pentru un ortodox). Si mai e un lucru, trebuie sa argumentam pozitia noastra, nu sa o impui agresiv si jignind.

Acum sa-ti spun care sunt metodele, intodeauna acelasi, cel putin in discutia cu mine in unele mesaje (am remarcat asta in mai multe mesaje si ti-am si atras atentia):
Mai intai izolezi, spui ca nu reprezint ortodoxia, ca e doar parerea mea, ca doar o mica parte din ortodocsi cred asta.
Apoi discreditezi, de genul esti mai fanatic, faci parte din grupul impulsiv, deformezi adevarul, si alte ironii pe care le-ai mai folosit in alte mesaje.
Urmeza sfaturile, ce trebuie sa schimb, cum sa inteleg, ce spune de fapt ortodoxia si ce n-am inteles eu. Pentru asta cateodata faci o alianta tacita (cu vechiul nick vinerea 13 era cu Erethorn si Adriana) si dai exemplu ca si ei spun la fel si doar eu as spune prostii.
Daca mai e loc urmeza si adevarul penticostal.
Exact acest tip de mesaj pentru care ti-am atras atentia de vreo trei-patru ori pana acum.
Sper ca acum sa nu se mai intample.
Vechi 05.09.2011, 00:31:20
Banned

Implicit

Citat:
Mai intai izolezi, spui ca nu reprezint ortodoxia, ca e doar parerea mea, ca doar o mica parte din ortodocsi cred asta.
Apoi discreditezi, de genul esti mai fanatic, faci parte din grupul impulsiv, deformezi adevarul, si alte ironii pe care le-ai mai folosit in alte mesaje.
Urmeza sfaturile, ce trebuie sa schimb, cum sa inteleg, ce spune de fapt ortodoxia si ce n-am inteles eu.
Ceea ce spui mai sus este adevarat.
Sa-ti explic de ce am procedat asa: tu iti prezinti opiniile ca si cum ai reprezenta intreaga ortodoxie.
Ori, stiu si eu, stii si tu si o stie o lume intreaga: in ortodoxie exista o diversitate de pareri.

Exemplu: Mantuirea catolicilor sau a (neo)protestantilor.
O parte a ortodocsilor considera ca mantuirea poate avea loc exclusiv in BO.
O alta parte a ortodocsilor cred ca si crestinii din alte confesiuni decat cea ortodoxa se vor mantui.
O alta parte (cea mai mare) spun: nu-i treaba noastra.

Pe forum, deasemenea parerile sunt impartite. Ai avut pe tema asta un viu schimb de pareri cu useri ortodocsi vechi, seriosi si duhovnicesti. Ai fost in opozitie cu ei, Catalin. Nu spun ca tu ai dreptate sau ei. Dar acesti useri (destui) te-au contrazis.
Ei bine cand tu afirmi de exemplu: penticostalii nu se vor mantui.
Eu stiu ca unii din teologii ortodocsi au alta alta parere decat tine.
Stiu ca multi useri cu greutate pe acest forum au alta parere decat tine.
in acest caz, ti se pare incorect ca eu sa-ti spun ca tu nu reprezinti intreaga ortodoxie?

Am dreptul sa ti-o spun dragul meu: NU o reprezinti. Aici pe forum este un nucleu de useri duhovnicesti si echilibrati. Daca vrei iti dau nume in PM. Tu nici pe ei nu-i reprezinti, nu te supara. Atunci cand ei nu impartasesc opiniile tale incerci sa-i inspaimanti cu termenul-sperietoare: ecumenisti.

As vrea sa te rog sa inregistrezi: niciodata nu am denigrat ortodoxia si nici nu am jignit sau insultat colegii de forum.
Deci, nu am incalcat regulamentul acestui forum si nici regulamentele nescrise ale infruntarilor barbatesti.
Vechi 05.09.2011, 02:49:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Ceea ce spui mai sus este adevarat.
Sa-ti explic de ce am procedat asa: tu iti prezinti opiniile ca si cum ai reprezenta intreaga ortodoxie.
Ori, stiu si eu, stii si tu si o stie o lume intreaga: in ortodoxie exista o diversitate de pareri.

Exemplu: Mantuirea catolicilor sau a (neo)protestantilor.
O parte a ortodocsilor considera ca mantuirea poate avea loc exclusiv in BO.
O alta parte a ortodocsilor cred ca si crestinii din alte confesiuni decat cea ortodoxa se vor mantui.
O alta parte (cea mai mare) spun: nu-i treaba noastra.

Pe forum, deasemenea parerile sunt impartite. Ai avut pe tema asta un viu schimb de pareri cu useri ortodocsi vechi, seriosi si duhovnicesti. Ai fost in opozitie cu ei, Catalin. Nu spun ca tu ai dreptate sau ei. Dar acesti useri (destui) te-au contrazis.
Ei bine cand tu afirmi de exemplu: penticostalii nu se vor mantui.
Eu stiu ca unii din teologii ortodocsi au alta alta parere decat tine.
Stiu ca multi useri cu greutate pe acest forum au alta parere decat tine.
in acest caz, ti se pare incorect ca eu sa-ti spun ca tu nu reprezinti intreaga ortodoxie?

Am dreptul sa ti-o spun dragul meu: NU o reprezinti. Aici pe forum este un nucleu de useri duhovnicesti si echilibrati. Daca vrei iti dau nume in PM. Tu nici pe ei nu-i reprezinti, nu te supara. Atunci cand ei nu impartasesc opiniile tale incerci sa-i inspaimanti cu termenul-sperietoare: ecumenisti.

As vrea sa te rog sa inregistrezi: niciodata nu am denigrat ortodoxia si nici nu am jignit sau insultat colegii de forum.
Deci, nu am incalcat regulamentul acestui forum si nici regulamentele nescrise ale infruntarilor barbatesti.
Spui ceva si apoi faci acelasi lucru. Si tot nu ai inteles ca tu nu esti ortodox, in cel mai bun caz iti poti exprima opiniile despre cultul tau, nu despre ortodoxie.
Tu incerci tot timpul sa-ti impui conceptia ca si cultul penticostal e la fel ca si ortodoxia si, mai mult, ca ortodocsii recunosc asta. Si ataci pe oricine nu crede asta.
Spui ca nu ai incalcat niciodata regulamentul, dar cu celelalte nick-uri de ce ai fost banat? Eu iti stiu doar nick-ul anterior, cu care in majoritatea timpului m-ai atacat pe mine dar si pe alti useri.
M-am uitat acum, despre BO nu ai spus in penultimul mesaj ca "a fost intemeiata de Mihail Cerularie in 1054, atunci cand a fost excomunicat de Roma"? http://www.crestinortodox.ro/forum/member.php?u=34579

Cum spuneam si in alte ocazii, as dori sa scriu pe forumul ortodox si despre penticostali sau alte culte in mod critic, fara sa fiu atacat de un penticostal. Nu poti sa te limitezi la cultul tau fara sa tot spui ce crede ortodoxia si sa nduci ideea ca ortodocsii sunt fani cultul penticostal? Cu ceilalti ortodocsi pot discuta ce doresc, pentru ca sunt ortodocsi, ne putem contrazice daca vrem. Nu cred ca ai inteles ca tu nu esti ortodox, cel putin pana nu revii in BO, deci lasa te rog sfaturile despre ortodoxie si ce cred ortodocsii.
Vechi 05.09.2011, 10:09:22
Banned

Implicit

Catalin, hai te rog sa o scurtam!

Te rog, nu visa la stele verzi. Nu vei critica tu Biserica Penticostala afirmand tot felul de nazbatii teologice iar eu te voi mangaia pe crestet. Nu-ti face iluzii copilaresti.

Daca vrei sa nu mai zic nimic despre ortodocsi, ok, special in discutiile cu tine voi schimba strategia.
Voi vorbi doar destre biserica mea si nu despre BO.

Incep de acum, doar asa putin, ca sa-ti faci o idee: Biserica Penticostala este Biserica lui Hristos, este calauzita de Duhul Sfant si iubita de Dumnezeu Tatal. Cu ajutorul Duhului Sfant se inmulteste. In ciuda tuturor impotrivirilor si denigrarilor, are cea mai mare rata de crestere din crestinism. Aici se manifesta toate darurile Duhului Sfant, se promoveaza citirea si implinirea Scripturilor, inchinarea este entuziasta si oamenii experimenteaza bucuria mantuirii si a slujirii. Acolo unde este prezent Dumnezeu, se petrec miracole.

Acestea fiind spuse, hai te rog sa revenim la subiectul topicului: reinnoirea carismatica.
Penticostali au topicurile lor dedicate, poti scrie acolo despre ei. Binecuvantari.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13