![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reamintesc că nu despre ei e vorba în Mat.19,13 și nici măcar despre botez. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi tocmai din versetul uitat de mine reiese încă o dată că: cuvântul "casă" face referire la cei din casă. Să ne facem înțeleși: a crede și a te boteza rupt din context la Marcu 16, 16 - am explicat de 2 ori cât se poate de clar că face referire la propovăduirea Evangheliei. Botezul copiilor Nimenea nu se mântuiește fără botez, cum spune însuși Iisus Hristos către Nicodim: "De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea intra în împărăția lui Dumnezeu" (Ioan 3,5). După înviere, Isus a poruncit Apostolilor să boteze toate națiunile, zicând: "Datu-mi-s-a toată puterea în cer și pe pământ. Drept aceea mergând, învățați toate neamurile, botezându-i în numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh" (Matei 28,19); iar la Marcu citim: "Mergeți în toată lumea, vestiți Evanghelia la toată făptura. Cel ce va crede și se va boteza, se va mântui, iar cel ce nu va crede se va osândi" (Marcu 16,16). Obiecție: Din acest text de la Marcu, unii sectari susțin că numai cei ce cred și se botează se pot mântui. Însă copiii mici nu pot crede, deci nu-i permis să fie botezați. Răspuns: Isus ne spune: "De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea intra în împărăția lui Dumnezeu". Însă pruncii pot intra în împărăția lui Dumnezeu, după cum spune însuși Mântuitorul: "Lăsați pruncii să vină la Mine și nu-i opriți, că a unora ca aceștia este împărăția lui Dumnezeu" (Luca 18,16). Prin urmare, dacă nimeni nu se poate mântui fără botez, iar copiii pot moșteni împărăția lui Dumnezeu, înseamnă că ei pot fi botezați. Isus nu condiționează vârsta și vedem că El iubea copiii, deci putem fi siguri că nu i-ar fi lipsit de viața harului până la vârsta adultă. Căci, dacă fără botez omul nu poate deveni creștin, ar însemna că un copil nebotezat, care moare, nu ajunge în fericirea eternă. Care părinte nu dorește să fie împreună cu copiii săi în paradis? Răscumpărarea este un dar gratuit făcut de Iisus. Copilul trebuie botezat la naștere pentru a deveni creștin și a se putea împărtăși de comoara spirituală a creștinilor. Așa cum nu copiii au supărat pe Dumnezeu, ci Adam, tot așa ei pot deveni creștini prin promisiunile făcute de nași în locul lor. Când vor face prima cuminecare, ei vor reînnoi singuri toate promisiunile făcute la botez. Citim în Faptele Apostolilor: "Și o femeie cu numele Lidia, vânzătoare de porfiră din cetatea Tiatirelor, asculta. Acesteia, Dumnezeu i-a deschis inima ca să ia aminte la cele grăite de Pavel. Iar după ce s-a botezat și ea, și casa ei..." (Fapte 16,14-15); "Și el, luându-i la sine (Temnicerul), în acel ceas al nopții, a spălat rănile lor și s-a botezat el și toți ai lui" (Fapte 16, 33); "Am botezat și casa lui Ștefana..." (I Cor. 1,16). Se vede clar că Apostolii au botezat și copiii, căci altfel s-ar fi menționat: "toată casa, afară de copii". Casele, pe vremea aceea, nu puteau să fie fără copii, căci copiii erau o binecuvântare a lui Dumnezeu. Sf. Ireneu (120-202), ucenic al Sf. Policarp care l-a cunoscut bine pe Sf. Ioan Evanghelistul, ne spune: "... au fost botezați copii sugari, tineri, feciori și bătrâni" (Cartea scrisă împotriva ereticilor în primul veac după Cristos, intitulată Adversus Haereses, cap. II, 22, 4). Last edited by ovidiu b.; 27.10.2011 at 22:14:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Expresiile folosite în exemplele mele sunt: paidion (copilaș) - Mat 19,13 nepios (prunc) - 1 Cor.3,1; 14,20 artigennetos brefos (nou-născut) 1 Petru 2,2 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://concordances.org/greek/3516.htm http://www.searchgodsword.org/lex/gr....cgi?number=97 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se arata reflexivul, asadar copiii dvs se boteaza singuri?sau sunt botezati de catre un tert?in cazul acesta pastor? Asadar copiii nu se boteaza ci sunt botezati? ce facem cu un copil orfan, dar care traieste ca un delicvent?fura , minte, injura? Cine raspunde ptr pacatele lui? in cazul in care moare nebotezat, nici nu are cum altfel, de vreme ce ii botezati maturi, cine raspunde ptr pacatele lui?unde ajunge sufletul lui?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am dreptul ca parinte sa decid ce e bine ptr copilul meu.Cand va fi mare va alege daca sa imi urmeze calea sau nu. si fiica-mea ar iesi din casa in rochita de vara cand vede prima raza de soare, dar nu-i respect liberul albitru. O imbrac adecvat. Atata vreme cat nu are capacitatea de a decide ce e bine si ce nu ptr ea, imi rezerv dreptul de a hotari spre binele ei.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nu cred că trebuie să ne substituim modului în care Dumnezeu rezolvă problemele acestui Univers. Avem noi alte griji... să ne ocupăm de ele. Știe El mult mai bine cum să procedeze și pe cine să mântuiască. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar din timpul sfintilor apostoli se săvârsea botezul copiilor : Lidia si casa ei (Fapte XVI, 15) ; temnicerul si casa lui (Fapte XVI, 33); Crispus si casa lui (Fapte XVIII, 8) ; Stefanas si casa lui (1 Cor.I, 76). Hmmm ...oare toate casele să fi fost fără de copii? Era să spun bingo văzând că sunțeți de acord cu pasajul. Sunteți confuz rău de tot și ca să argumetez cât se pote de clar postez 2 citate care vă aparțin: Citat:
Last edited by ovidiu b.; 27.10.2011 at 23:23:00. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eu ortodoxa,el baptist | anamnaz | Alte Religii | 62 | 25.04.2016 22:56:31 |
Cultul penticostal | rafael12345 | Intrebari utilizatori | 46 | 23.01.2014 10:07:13 |
Toaca in cultul crestin | costel | Generalitati | 8 | 05.07.2012 17:01:05 |
Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
Muzica in cultul Bisericii | Alexandru | Muzica Bisericeasca | 14 | 28.02.2007 18:13:44 |
|