Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2011, 19:35:19
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Eu iti recomand o banare stimabile domn. Nt spune:Ascultati pe mai-marii vostri si va supuneti lor. Nu spune ascultati evanghelia apostolilor dupa cum va duce capul. Te-am intrebat care sunt mai marii tai in secolul 2? Sau poate in secolul 3? Mai ales ca biblia mai spune :Voi sunteti sarea pamantului; daca sarea se va strica, cu ce se va sara? De nimic nu mai e buna decat sa fie aruncata afara si calcata in picioare de oameni. (Mat.5:13)
Daca sarea s-a stricat si nu am mai avut mai-marii nostri in secolul 2 ,3 etc etc nu confirma spusa De nimic nu mai e buna decat sa fie aruncata afara?
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 19:53:52
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Eu iti recomand o banare stimabile domn.
Banarea mea nu-ți va rezolva existențiala ta neliniște, vei rămâne în continuare bântuit de ea...

Citat:
Nt spune:Ascultati pe mai-marii vostri si va supuneti lor. Nu spune ascultati evanghelia apostolilor dupa cum va duce capul. Te-am intrebat care sunt mai marii tai in secolul 2? Sau poate in secolul 3?
Ai început să răspunzi bine că "mai marii noștri" sunt sfinții apostoli și martiri (chiar apostolul Pavel spune ceva în Evrei 13,7), apoi ai cam sfeclit-o cu duhovnicii... Pă poți să-ți compari duhovnicul cu sfinții apostoli care au fost și martiri pe de-asupra? Și de ce faci recurs la Istoria secolului II și III ? Spune-mi tu unde-ți sunt "mai marii" secolului XXI să n-o spun eu că iar îmi recomanzi o banare...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 21:17:49
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Banarea mea nu-ți va rezolva existențiala ta neliniște, vei rămâne în continuare bântuit de ea...

Ai început să răspunzi bine că "mai marii noștri" sunt sfinții apostoli și martiri (chiar apostolul Pavel spune ceva în Evrei 13,7), apoi ai cam sfeclit-o cu duhovnicii... Pă poți să-ți compari duhovnicul cu sfinții apostoli care au fost și martiri pe de-asupra? Și de ce faci recurs la Istoria secolului II și III ? Spune-mi tu unde-ți sunt "mai marii" secolului XXI să n-o spun eu că iar îmi recomanzi o banare...
Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, Ascultati de mai marii vostri si fiti-le supusi, caci ei privegheaza asupra sufletelor voastre, )re v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința. Prostia la tine merge mama in mana cu nebunia.Pe mine nu ma nelinisteste postarile tale fara raspunsuri (la tine e must tot anul nu-i asa, mai ti minte? ) De unde tragi tu concluzia ca in acel verset se vorbeste numai despre martiri si despre apostoli? Dar de ce de martiri? Stai ma gandesc poate ai o alta traducere :7. Aduceti-va aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu; uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire si urmati-le credinta! De unde din acest verset apar martirii? Apoi martiri am avut si in secolul 1 si in sec 2,3 si 4 si nu numai.Spune :urmati-le credinta nu spune cititi Nt!
Vai vai teologuul de doi bani poate vrea sa ne invete ca acestia au murit? Au murit o parte dar nu toti pentru ca in versetul 17 se refera la prezent: Ascultati de mai marii vostri si fiti-le supusi, caci ei privegheaza asupra sufletelor voastre
De ce fac recurs la secolul 2, 3? Deoarece nu existati sarea care era sarata era sarata de ortodocsi si de catolici voi daca ati existat a-ti pierdut-o si cf bibliei nu o mai puteti sa o aveti inapoi :Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni. (Mat.5:13)Faptul ca lumea de aici te ignora sau ti-a zis de n ori ca bati campii nu te face pe tine un mare teolog. Cand ti se arata adevarul treci la alta nebunie .Alta prostie scoasa: Pă poți să-ți compari duhovnicul cu sfinții apostoli care au fost și martiri pe de-asupra?
Pai care duhovnic? Duhovnicul meu nu cred ca a murit. Apoi nu toti apostolii au murit martiri! Dar cum sa ascult deabia dupa ce moare de el cand biblia vorbeste la prezent? (Ascultati de mai marii vostri si fiti-le supusi, caci ei privegheaza asupra sufletelor voastre, ) Poate pe tine si pe Grasul te lasa administratorii forumului sa scrii aicea tocmai deoarece faci de rusine biserica adventista. Mai stii? Lasa-l dom-le sa scrie nu vezi ca bate campii?

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 21:27:41.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 21:34:09
Banned

Implicit

Citat:
Prostia la tine merge mama in mana cu nebunia.
Faptul că mă faci prost și nebun nu-ți crește popularitatea, dimpotrivă, îți mai adaugă două motive de neliniști existențiale:

"Dar Eu vă spun că ori și cine se mînie pe fratele său, va cădea supt pedeapsa judecății; și oricine va zice fratelui său: ,Prostule!` va cădea supt pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: ,Nebunule`, va cădea supt pedeapsa focului gheenei." (Mat 5,22)

Citat:
(la tine e must tot anul nu-i asa, mai ti minte? )
Da, la mine e must tot anul, te invit la o degustare. Am și de struguri și de mere. Poți veni cu mașina, oricât vei bea te vei putea sui la volan la întoarcere.

Citat:
De unde tragi tu concluzia ca in acel verset se vorbeste numai despre martiri si despre apostoli?
Ai dreptate, se vorbește și despre martiri și apostoli. Exclus despre cei care învață contrar Scripturii.

Citat:
De ce fac recurs la secolul 2, 3? Deoarece nu existati sarea care era sarata era sarata de ortodocsi si de catolici voi daca ati existat a-ti pierdut-o si cf bibliei nu o mai puteti sa o aveti inapoi :Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni. (Mat.5:13)
Vorbești atâta despre sarea voastră, și nu doar de azi... dar te-ai gândit vreodată că și cianura e tot o sare?
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 21:43:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Faptul că mă faci prost și nebun nu-ți crește popularitatea, dimpotrivă, îți mai adaugă două motive de neliniști existențiale:
Nu uita ca tu ai spus ca debitez prostii.Ca sunt o catastrofa
Citat:
Da, la mine e must tot anul, te invit la o degustare. Am și de struguri și de mere. Poți veni cu mașina, oricât vei bea te vei putea sui la volan la întoarcere.
Tot anul? Si nu se strica nu fermenteaza?
Citat:
Ai dreptate, se vorbește despre martiri și apostoli. Exclus despre cei care învață contrar Scripturii.
Eu m-am uitat si nu am vazut sa se vorbeasca despre martiri. Asta arata cat de atent citesti postarile. Sau faci pe naivul. Eu spuneam ca in acel verset se vorbeste despre apostoli si urmasii lor si nici decum de martiri! Tu ai vrut sa lansezi ideea ca acum numai avem nevoie de astfel de ascultari deoarece apostolii si martirii nu mai exista dar ti-am aratat ca se vorbeste si la modul prezent asa ca iar ai gresit.

Citat:
Vorbești atâta despre sarea voastră, și nu doar de azi... dar te-ai gândit vreodată că și cianura e tot o sare?
Poate am sarat cianura dar voi nu ati sarat nimic cea ce va exclude direct din asa zisi pretendenti la numele de crestini! Apoi sarea apostolilor sau totalitatea invataturilor lor au fost mai slabe decat a invatatorilor falsi? Pai asta nu inseamna ca biserica a fost biruita? Nu inseamna ca nu am avut peste 1500 de ani o biserica adevarata?

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 21:52:32.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 21:52:41
mihai07
Guest

Implicit

Citat:

Tot anul? Si nu se strica nu fermenteaza?
Eu m-am uitat si nu am vazut sa se vorbeasca despre martiri. Asta arata cat de atent citesti postarile.

Poate am sarat cianura dar voi nu ati sarat nimic cea ce va exclude direct din asa zisi pretendenti la numele de crestini! Apoi sarea apostolilor sau totalitatea invataturilor lor au fost mai slabe decat a invatatorilor falsi? Pai asta nu inseamna ca biserica a fost biruita?
Iti va raspunde ca "biserica" adventista exista inca din primul secol crestin (fiecare secta zice la fel).
Eu iti dau un sfat: nu iti mai pierde timpul cu adventistii. Ai putea sa faci ceva folositor in timpul asta pe care il consumi cu ereticii. E un dialog al surzilor.
Iar de întrebările nebunești și de înșirări de neamuri și de certuri și de sfădirile pentru lege, ferește-te, căci sunt nefolositoare și deșarte.
De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,
Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 22:02:54
Senior Member

Implicit

E adevarat eu am pierdut azi o mare parte din timp incercand sa lamuresc anumite adevaruri. Dar acest om pierde zile intregi. Poate asta e serviciul lui?!? Da foarte greu scapi de acesti oameni si cu cat sunt mai indoctrinati cu atat nu te lasa in pace. Vezi cazurile iehovistilor. Gata ai dreptate .Multumesc.
Ps cand biblia ne vorbeste despre :uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire , nu vorbeste de martiri .Un om duhovnicesc primeste moartea trupului cu speranta duhovniceasca mai bine zis cu sufletul impacat. Mai ales ca nu toti crestinii au murit martiri in secolul 1 si nici toti apostolii.Ps 2 Eu vorbeam de must de vin . Din cate stiu eu nu rezista atat timp!Ps 3 Ruperi din context :)))) Vai ce minte ai...

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 22:04:58.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 21:55:46
Banned

Implicit

Citat:
Că ești o catastrofă da, dar nu țin minte să te fi etichetat drept prost, ori nebun. Și în definitiv chiar oamenii inteligenți mai pot debita prostii, nu e cazul să disperi

Citat:
Tot anul? Si nu se strica nu fermenteaza? Si struguri de mere nu am auzit...
Tot anul și chiar după doi ani, fără să fermenteze. Ei bine, ai auzit acum de la mine de must de mere...

Citat:
Eu m-am uitat si nu am vazut sa se vorbeasca despre martiri.
"Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința." (Evrei 13,7 - versiunea Sinodală)

Citat:
Poate am sarat cianura
No comment.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Iisus Hristos in contemporaneitate Rodica50 Intrebari utilizatori 0 01.12.2010 20:12:58
Exista Iisus Hristos? iustin10 Generalitati 104 28.09.2010 15:45:28
Cum a devenit Iisus un Hristos ionela7 Vrajitoria 19 21.09.2010 13:08:18
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22