![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Noi nu le dăm Sfânta Împărtășanie copiilor, voi nu le-o dați păcătoșilor (chiar dacă păcatele le-au fost iertate prin Taina Spovedaniei. Citat:
În genere, practica opririi de la Împărtășanie a penitentului este văzută de către romano-catolici cu la fel de multă surprindere ca și practica opririi copiilor de la împărtășanie de către ortodocși. Vorbind foarte grosier, voi spuneți: "dăm trupul lui Hristos cui e vrednic de el", iar noi spunem "dăm Trupul lui Cristos cui are nevoie de el" (ceea ce nu exclude vrednicia, pentru că trebuie să fie fără păcate de moarte neiertate prin spovadă. D-vs ați spus că "viața trăită în păcat și lipsa de pocăință sunt impediment la Împărtășanie". Noi spunem: "Cel care a făcut o spovedanie validă este pocăit, cel puțin pentru moment, iar păcatele îi sunt iertate. Deși va păcătui în continuare (pentru că toți păcătuim), Împărtășania îi servește și spre ajutor ca să păcătuiască mai puțin". Last edited by Erethorn; 04.01.2012 at 14:33:33. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In ceea ce priveste conceptul de "trupul si sangele lui Hristos" sunt si adulti care nu-l inteleg, deci.. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
nu cunosc ce spun pravilele si canoanele in acest sens.
dar am un prieten ce este preot si impartaseste copii de pana la 2 ani la liturghie. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe de altă parte, ceea ce nu este neapărat necesar poate fi, totuși, de folos; din acest motiv și pentru respectarea tradițiilor răsăritene, în Bisericile Catolice de rit răsăritean și, dacă nu mă înșel, și oriental este permisă comuniunea copiilor. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Mantuitorul nu a spus "Lasati copiii ajunsi la varsta intelegerii sa vina la Mine". Nu-i cuvenit sa ne impotrivim unirii cu Hristos a propriilor nostri copii, sa-i oprim de la masa cea duhovniceasca, nelasandu-i sa manance Trupul Sau cel preacurat si sa bea Sangele Lui. Hristos va lucra asupra lor in moduri necunoscute de noi, mai presus de intelegerea noastra. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
În schimb, după cum arată inițiatorul topicului, hrănind pe cei cu dinți de lapte cu altceva decât lapte, se poate să se întâmple un sacrilegiu, ba chiar se întâmplă frecvent. Cu voie sau fără voie, sacrilegiul este ceva care ar trebui să nu se întâmple. Părerea mea. Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 05.01.2012 at 00:32:11. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Prin botez natura umana nu este restaurata in intregime in starea de dinainte de cadere. Un copil chiar daca nu are o intelegere morala profunda asa cum o are un adult, inca poate pacatui si pacatuieste. Parintele trebuie sa faca un efort constant de a-l pune pe linia de plutire (moral vorbind). Dar nu cred ca trebuie sa va mai explic asta, doar ati crescut copii. Citat:
Una, sacrilegiul n-ar trebui sa fie un act voluntar? Aa doua, daca varsa cateva ore mai tarziu, sa fie oare un sacrilegiu iar daca digestia urmeaza procesul natural si se sfarseste intr-un mod chiar mai..penibil ca sa zic asa, nu este? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
La noi la ortodocși se folosesc niște rugăciuni ale Sfîntului Ioan Gură de Aur înainte și după împărtășanie. Acolo se menționează că unirea cu Hristos se face pentru tămăduirea sufletului și a trupului, spre sănătate și spre viața de veci. În cazul unui bebeluș botezat nu poate fi vorba de tămăduirea sufletului, ci doar a trupului. Eu fac parte dintre puținii care rezistă împotriva vaccinării propriilor copii. Pentru mine, întîlnirea copilului meu cu Hristos Cel din potir reprezintă adevărata imunizare care ar trebui făcută de cei ce au suficientă credință.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Se prea poate. Dar, dacă ar fi fost ceva esențial mântuirii copiilor, cred că Biblia ne-ar fi spus. Despre Botezul copiilor ne spune de vreo cinci ori. E adevărat, într-o formă indirectă, lucru de care se agață protestanții. Mai direct sau mai indirect, sunt 5 locuri în Biblie unde aflăm că "s-a botezat cu toată casa sa". Despre Împărtășanie avem ceva asemănător ? Zice "s-a împărtășit cu toată casa sa" ?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Slavă Domnului că aud asta din gura unui doctor. Abia aștept să citească nevastă-mea postarea asta, nu de alta, ca fapt divers. Și ea este de acord cu mine, altfel ar fi trebuit să vaccinez fetița.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| impartasirea copiilor | liclic27 | Preotul | 94 | 26.12.2017 22:05:13 |
| Moartea bebelusilor | digitekovi | Moaste | 43 | 03.05.2011 22:06:36 |
| Impartasirea copilului mic | DariaFlor | Generalitati | 95 | 08.09.2010 21:12:34 |
| Impartasirea Preotului | un.simplu.gand | Preotul | 3 | 06.09.2010 20:06:57 |
| Zaharul nu calmeaza durerile bebelusilor | absolutep0wer | Generalitati | 1 | 06.09.2010 15:45:29 |
|
|