Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2012, 16:40:45
patricia2006 patricia2006 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2012
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Mosh-Neagu;458223]Mda. Dupa cate se pare exista doar doua solutii care sa "rezolve" problema: un topor bine ascutit, sau cateva picaturi de cianura

DECI NU MAI POT DE RAS.........ESTI TARE...........:))
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 18:24:49
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefmir Vezi mesajul
Sfatul meu este sa incerci impreuna cu familia ta sa iesi din "raza de actiuna a soacrei", trebuie sa comunici mai bine cu sotul tau. Ideal ar fi sa puteti sa va mutati cat mai departe daca soacra va pune casnicia in pericol. Eu unul as prefera sa stau cu chirie decat sa locuiesc cu cineva care sa ma saboteze zi de zi. Am fost si eu in situatia ta aproape un an si bunul simt, rabdarea, diplomatia, etc nu au facut decat sa agraveze situatia pentu ca dau senzatia ca esti un om slab si usor de dominat in fata unor astfel de specimene puse tot timpul pe scandal. Eu am actionat radical, i-am spus ca astept din partea ei un minim standard moral si ca nu o sa ne mai vedem decat daca isi schimba comportamentul, chestie de care ma indoiesc, dar oricum am scapat. In prima faza a crezut ca glumim, ca e de moment, ne-a amenintat, a vazut ca nu tine si a incercat sa ne santajeze emotional si alte mizerii, dar cu trecererea anilor a realizat ca nu e o gluma.
La noi a fost mai usor pentu ca sotia gandeste si simte la fel ca mine, nu are nimic din caracterul soacrei, seamana cu tatal ei care a fost un om de toata isprava si care ii port cel mai adanc respect.
Felicitari si sa fiti impreuna ani multi fericiti.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 22:43:33
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Si nu puteti vinde casa si cumpara o alta casa departe de soacra?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 23:10:15
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Si nu puteti vinde casa si cumpara o alta casa departe de soacra?
Buna idee... Sa crape prin inanitie... Oare eutanasierea nu e putin mai blanda? Soacra-soacra, dar e si ea om, nu?
Ce-aveti, fratilor cu biata femeie? Pentru o nimica toata vreti sa vindeti casa, de parca ea ar fi de decor si nici n-ar conta... Sa nu mai vorbim ca in actele de proprietate e imposibil sa nu fie un amanunt extrem de important legat de intretinere si uzufruct... Mai aveti idei dintr-astea?

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 23:12:58
Banned

Implicit

Eu am inteles ca fiecare are casa lui si gradina lui, doar curtea este comuna. Deci soacra are o casa, si tinerii alta casa. Nu moare nimeni.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 00:14:22
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Eu am inteles ca fiecare are casa lui si gradina lui, doar curtea este comuna. Deci soacra are o casa, si tinerii alta casa. Nu moare nimeni.
Nu te intreb daca tu asa ai proceda fata de mama ta, ci doar atat: daca ai avea un baiat care si-a cerut voia sa-si faca casa in curtea in care ai trait o viata si ti-ai vazut copiii crescand, iar mai apoi, fiindca ai o atitudine usor ostila fata de nora (poate din motive serioase), baiatul tau si-ar vinde casa (nu conteaza cui, poate unor tigani, ca astia platesc mai bine, oricum, unor straini), n-ai muri de inima rea?? Ia gandeste-te putin!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 00:38:07
Banned

Implicit

Nu as muri de inima rea. Nu numai ca parintii mei m-au sfatuit mereu sa nu traiesc cu parintii sau socrii oricat de bine m-as intelege cu ei, dar asa si scrie in Biblie ca omul trebuie sa isi lasa parintii cand se insoara pentru a sta cu nevasta.
Am o sora care a stat un timp cu parintii mei dupa ce s-a maritat, era spatiu destul pentru ea si sotul ei, iar mama mea este foarte de treaba, si cu toate astea pana la urma tinerii au realizat ceea ce Biblia invata asa ca au facut imprumut in banca sa-si cumpere apartamentul propriu. Si desi acum sunt stramtorati financiar si muncesc mai mult in casa pentru ca nu mai este mama care sa le faca pe toate (mancare, curatenie etc.) lor le este mai bine. Si in ciuda sfatului pe care ni l-au dat mereu, nu a fost usor pentru parinti sa-si vada si ultimul copil plecand, le-a parut rau, dar a inteles fiecare ca asa este cel mai sanatos. Biblia stie ce stie...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 06:22:26
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Oare de ce femeile sunt atat de agresive unele cu altele?
Povesti cu soacre sunt destule insa acum ies la iveala si povesti diavolesti cu cumnate;stiti ghicitoarea aceasta:cine este cel mai mare dusman al unei femei?O alta femeie!!!!

Am o prietena romanca care s-a casatorit cu un american aici,iar cumnata-sa este foarte dispretuitoare cu ea.Poate ca nu mi-ar fi sarit in ochi rautatea acesteia daca nu as fi auzit urmatoarea poveste:
Prietena mea ii cumpara un mic cadou cumnatei ei,iar cand se intalnesc cumnata ii spune cu zambetul pe buze"multumesc pt cadou,am crezut ca fratele meu mi l-a trimis dar am gasit biletul de la tine si m-am mirat ca fratele meu sa scrie atat de mizerabil in lb. engleza,asa mi-am dat seama ca ai fost tu"!
Dragut,ca intre femei!

Acum,vorba fie intre noi prietena mea stie lb.engleza foarte bine,locuieste aici de mult timp,nici nu se pune problema greselilor gramaticale pt un simplu bilet(as fi crezut daca era vorba despre o lucrare de doctorat).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 09:16:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patricia2006 Vezi mesajul
haide ovidiu......spune.poate ca te cred si voi invata ceva din greselile mele.....
Cel ce are gânduri bune pe toate le le vede bune. Dacă ai avea sănătate duhovniească, le-ai vedea curate și pe cele necurate. Așa cum ai privi fructele, la fel ai privi și gunoiul, pentru că acesta a ajutat să apară fructele.

În concluzie să nu-i privim pe alții mai răi decât noi căci cu cu singuranță în momentul acela am căzut. Toți suntem șubrezi, dar crede că nimeni nu-i mai șubred decât tine. Aproape întotdeauna cei care se plâng de alții ar trebui să se plângă de ei înșiși, căci fiecare e artistul vieții sale și viața pleacă dinlăuntrul nostru, adică din sentimentele, din voința și din cunoștiința noastră.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 10:09:26
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Usor cu teoria,greu de pus in practica...
Ovidiu ai citit povestea cu prietena mea?Ea ii face un cadou cumnatei,iar cumnata o jigneste"in gluma"facand-o idioata;in conditiile astea ce poti sa faci?
Sa fii toata viata un idiot/idioata care sa-i iubeasca,sa-i adore pe toti,sa-i trateze bine si sa nu auda cum este batjocorit de cei care se cred o rasa superioara.
Se poate o asa viata?Este posibil?De ce sa stam in mijlocul lor,in calea lor si sa ne intindem pe jos spre a calca mai bine pe noi?
Tot invataturile crestine spun sa nu stam in preajma celor care ne tulbura,ispitesc-iar aceste exemple cu rudele de imprumut vin si intaresc aceste spuse.

De ce sa nu fim mai retrasi,mai distanti cu persoanele cu care nu este nici un chip sa avem relatii interumane??
(mai ales daca acele persoane nu impartasesc aceleasi valori crestinesti si traduc bunavointa si smerenia drept inferioritate individuala).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde