În prealabil postat de Tartaruga
Iar ataci, Ioane draga, iar ataci? Ce va mai place sa atacati si sa faceti apoi pe victimele daca vi se raspunde?
De ce rastalmacesti afirmatiile mele? Dintr-o inima prea buna?
1. Poale largi cu ciucuri sunt fariseii din Biblie, Ioane draga, si observa bine cine si-a latit casuta in care scrie purtand biciul in mana, dar zero invatatura la topicul de fata care din intamplare trateaza chiar Mantuirea! Chiar vrei sa cred ca Biserica sunt doar astfel de oameni? Ca pana acum parca tot asta incerci sa ma convingi!
Sfantul Siluan este un sfant adevarat, cu siguranta nu si-a pus o usa mai mare la intrare in chilie ca sa sara tuturor in ochi! Nici nu inteleg cu ce inima poti tu sa ii compari!
2. Sfintii sunt repere dar NU IDOLI! Tu faci diferenta?
3. NICIODATA nu am desconsiderat Sfintele Taine DIMPOTRIVA le-am aparat mereu ADEVARATA sfintenie care a fost batjocorita de oameni! Botezul trebuia sa il primesc asa cum l-a lasat Sf. Ioan Botezatorul impreuna cu Hristos, si asa cum marturisesc in Crez: Un Botez spre iertarea pacatelor. Prin credinta MEA trebuia sa il primesc, pentru ca este Botezul MEU si nu al nasilor sau parintilor!
4. Ramane de demonstrat acest "cu totul departe" pentru ca deocamdata nu ati demonstrat nimic, ai vazut cum a spus si cel mai inversunat aparator al Ortodoxiei de pe acest site: "nu ii crede" fara sa stie ca ceea ce imi cerea sa nu cred de la Eugen si Decebal fusese spus si de unii sfinti, si asta in cazul in care Ortodoxia il considera si pe Augustin Sfant sau doar fericit, caz in care ramane doar un singur sfant cu afirmatia cu pricina iar afirmatiile izolate ale sfintilor NU sunt INFAILIBILE. Semanatorul ramane Hristos, fie ca iti place, fie ca nu, iar Ortodoxia o afirma cu varf si indesat. Dar tu esti partinitor ca intotdeauna, te racaie persoana mea, din prea multa ta bunatate.
5. Multumesc ca ai totusi si un gand bun la adresa mea, sa nu cred ca tu ma chiar urasti.
6. Daca Universul Duhovnicesc ar fi atat de simplu precum afirmi din buze, nu ai fi scris toate acestea ci te-ai fi aflat si tu sub incidenta Noului Legamant cu invatatura direct de la Dumnezeu. Dar deocamdata din punctul tau de vedere este o boala a fi invatat de Dumnezeu, boala ce cade sub incidenta psihologiei si psihiatriei in loc sa vezi ca boala este sa scrii un mesaj atat de lung despre Adriana cand subiectul topicului este de fapt mantuirea.
Si uite cum au ajuns... pastreaza-l pentru tine draga Ioan, ca a mai facut si altul astfel de imprudente si tocmai cel pe care il privea de sus se intorcea mai indreptatit acasa. Este extraordinar cum nu iti da pace persoana mea in loc sa treci in pace mai departe daca de topicul de fata nu ai chef. Haituielile astea si inca publice si inca in numele bisericii in loc sa va rezumati opiniile la ceea ce se discuta, ma lasa mereu perplexa. Iar apoi tot eu sunt fara smerenie pentru ca ripostez si sunt femeie, si nu raman fara replica! Sunteti pur si simplu fantastici!
Daca nu traiai amaraciunea de care vorbesti, nu ai fi scris o astfel de postare si nu ai fi facut multele atacuri in fel si chip la persoana mea doar pentru ca tu ai alte opinii. Ca si eu am alte opinii dar nu m-am apucat sa scriu mesaje cu Ioan asta si aialalta, psihologul de serviciu asta si aialalta, sa ne rugam pentru bolnavul de mandrie intelegeti care etc., etc. M-am rezumat la expune opiniile, trezindu-ma atacata si ripostand apoi punand bine-nteles paie pe foc, ca doar smerenia cere sa fii palmuit pe nedrept fara sa ripostezi. Slava Domnului ca doar la fizic s-a referit si nu si la cuvant!
Multa pace si binecuvantari!
|