Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2013, 13:50:42
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Asta am inteles si eu. No, eu mi-s logodit, cu ajutorul, voia si mila lui Dumnezeu si al Maicii Sale.
Dar asta e off-topic. Facusem o analogie ca amicul nost' sa pricepa mai bine primatul Bisericii asupra Bibliei.
sunteti doar logodit, la aproape 36 de ani?
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 13:59:57
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
sunteti doar logodit, la aproape 36 de ani?
Ce sa ii faci...viata nu e chiar un joc de societate jucat de burghezi plictisiti de fericire lumeasca, nu? e Valea Plingerii, conform Parintilor si Bibliei...dar haideti sa revenim on-topic.
Ideea e aceasta: secole de-a rindul, oamenii au trait, s-au rugat si au fost mantuiti fara sa aiba, la propriu, o biblie in casa. Inclusiv in spatiul ortodox. Sa se citeasca Canoanele Parintilor Sinodali de la 1672, pe vremea lui Dositheus ca Patriarh. Se vede acolo care e raportul dintre prezenta Bisericii si aBibliei in viata crestinului mirean ortodox.
Biblia iti poate "face cunostinta" cu Dumnezeu. Insa doar Biserica are "uneltele" folositoare mantuirii, primite de la Intemeietorul Ei.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 14:02:08
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Biblia iti poate "face cunostinta" cu Dumnezeu. Insa doar Biserica are "uneltele" folositoare mantuirii, primite de la Intemeietorul Ei.
bineinteles! insa aici vorbim de Biserica Ortodoxa, si numai de ea.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 21:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 14:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 00:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03