Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2013, 00:35:53
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
oooooffff, in ce HAL fara de HAL am ajuns sa traim!!!
evident ca ne asteapta catastrofa!! si terenul propice e tocmai dezbinarea dintre noi! mai ales, talmes-balmesul asta de comenturi, care protestant, care catolic, care ateu, care habar n-are... ortodocsii sunt depasiti (nu doar numeric si fara referinta la cei care vegeteaza ca ortodocsi)
stii Laura ca si tu ai mentionat pe un topic ceva despre "tradarea de interior"... mai devreme a indraznit si Cezar sa afirme pe un alt topic, cu mult bun simt, de amestecul Bisericii in politica, dar cel si cel mai bine a sesizat cu fermitate si curaj Cristi despre adevaratul pacat al ereziei http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1023
si s-ar parea ca de la acea .... unitate in diversitate ni se sparg oalele-n cap!! (eu personal sunt convinsa de lucrul asta).
sa ne gandim bine: cine este adeptul ecumenismului, al "bisericilor unite", - cand Biserica e numai Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca- cine crede in "unitatea crestina", acela inclina mult spre unificarea religiilor intr-una singura (vezi imaginea), al acestei Noi Cai/ Ere, numiti-o cum vreti, spre "desavarsire" si fiind astfel incantat de "pacea" universala propovaduita de lupii in piei de oaie, vor accepta absolut orice li se va pune dinainte atat de minunat ambalat si prezentat (ca doar reclama e sufletul comertului)!! Asa ca pericolul unui eventual cip cu radiofrecventa prin care sa fii monitorizat non-stop, chiar si implantat in organism, pentru ei va reprezenta culmea ridicolului de-a te (mai) teme!
dar noi, odata cu Ortodoxia noastra suntem intr-un mare pericol si vorba Parintelui Parvu: Pietrele vor striga in timp ce noi "asteptam" sa fim convinsi ca exista ceva pericol!! chiar duminica ce-a trecut, dupa Liturghie, parintele meu anunta cu glas tare ca a primit o circulara prin care i se cerea sa cu mai bata clopotele pentru ca.... deranjeaza locuitorii din jurul bisericii!!!!! si nici la slujba de inmormantare ar fi "indicat" sa nu se mai bata.... pentru ca... deprima!!!

http://www.basilica.ro/stiri/bbiseri...iteb_3135.html

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...iu-nicolaescu/

e usor sa dibuiesti "din prima" sectari si eretici si sa razi ca un rasfatat, dar cu timpul riscam sa uitam sa mai distingem Adevarul, pentru ca se vrea nimicirea LUI!!
mi se pare extremista atitudinea impotriva Antoniei, in ciuda greselilor ei!

(Vama a treia) De la acea vama mergand noi in sus, am ajuns la vama clevetirii, ponegririi, vorbirii de rau, a judecarii si osandirii aproapelui. Acolo am fost opriti si am vazut cat de greu pacat este a cleveti si a osandi pe cineva, a-l defaima, huli, batjocori si a rade de pacatele altuia. Pe unii ca acestia ii cerceteaza cu deamanuntul acei cumpliti intrebatori, ca pe niste antihristi, care, rapind cinstea si dreptul de judecata al Domnului nostru Iisus Hristos, s-au facut ei insisi judecatori si pierzatori celor de aproape ai lor.
http://www.crestinortodox.ro/inmorma...lui-70165.html
Tot ce ai postat aici se refera la ce a spus pr.Irineu? Sa inteleg cum trebuie.
Nu sunt impotriva nimanui. Este bine sa luam in considerare ce spun mai multi duhovnici, caci nu ne putem rezuma doar la 1-2.

Unitate in diversitate nu se refera neaparat la ecumenism, ci la ientitatea personala a fiecarui popor, ceea ce nu este tot una cu ciorba comuna.

Pr.Ilarion Argatu a spus ca o sa ne pierdem Biserica ptr. 2 ani. Sectarii o vor lua si ne vor folosi Bisericile caci le dam nas. (ok, e alt subiect.)
Oricum, ce legatura are ecumenismul, erezia si cipurile RFID? Intreb ptr. a intelege cum trebuie mesajul tau!

Last edited by Laura19; 25.01.2013 at 00:58:23.
Vechi 25.01.2013, 00:36:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cine nu e de acord cu ideile voastre, e gata, eretic, catolic? Mișto...mai zile că-mi place, chiar mă distrează.

ps: te cam dpășește mesajul părintelui ... nu ai înțeles nimic.
Explica tu, daca vezi ca cineva nu a inteles.
Vechi 25.01.2013, 04:48:22
antoniap
Guest

Implicit

Sa-l rugam pe Sfantul Grigorie Teologul, care este praznuit astazi, sa ne ajute sa facem voia lui Dumnezeu, nu voia noastra.

,,Cu bucurie canta cetele ceresti intampinandu-te, primindu-te, si inchinandu-te, Sfintei Treimi: "intra intru bucuria Domnului tau ai auzit". Auzi-ne si pe noi care te rugam sa faci rugaciune pentru toata lumea, ca sa se pazeasca Biserica de nevoi si de eresuri, ca pazite fiind cu darul lui Dumnezeu sa-ti cantam tie:
Bucura-te, singur pazitor al legilor ta*le;
Bucura-te, zid de aparare al Bisericii;
Bucura-te, liman lin celor invaluiti in necunostinta;
Bucura-te, ca tuturor ai deschis usa mantuirii;
Bucura-te, ca luminos ai aratat calea cea dreapta;
Bucura-te, ca ne duci de mana pe toti spre cer;
Bucura-te, al nostru folositor;
Bucura-te, grabnic ajutator;
Bucura-te, ca tuturor te-ai acut ascul*tator, ca pe toate sa le dobandesti;
Bucura-te, al oilor tale bun pastor;
Bucura-te, al sufletelor noastre man*tuitor,
Bucura-te, al trupurilor noastre ajuta*tor;
Bucura-te, Cuvantatorule de Dumne*zeu, Grigorie!"

Sursa:

http://www.crestinortodox.ro/acatist...gul-67204.html
Vechi 25.01.2013, 06:15:10
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Asa ca pericolul unui eventual cip cu radiofrecventa prin care sa fii monitorizat non-stop, chiar si implantat in organism, pentru ei va reprezenta culmea ridicolului de-a te (mai) teme!
dar noi, odata cu Ortodoxia noastra suntem intr-un mare pericol si vorba Parintelui Parvu: Pietrele vor striga in timp ce noi "asteptam" sa fim convinsi ca exista ceva pericol!!
Un om care traieste cu constiinta ca umbla in prezenta lui Dumnezeu, ca e monitorizat de Acesta permanent, nu se teme de monitorizarea Lui sau mai bine spus, teama sa e cea a prietenului care se teme ca va pierde o prietenie draga, una nascuta din iubire si datatoare de pace. Omul acela nu se teme nici de o eventuala monitorizare a altora, pentru ca comportamentul sau va fi similar, atata timp cat are constiinta ca traieste in prezenta Lui Dumnezeu, nu are nimic de ascuns. Vrei unitate in diversitate, insa numai in Adevar exista unitate, nu in interpretari subiective si diverse scenarii apocaliptice lansate pe piata blogurilor ortodoxiste.

Nu neg dreptul tau civil de a te opune sau de a solicita accesul la date, insa vreau sa te intreb: cu ce te impiedica pe tine sa fii crestin o camera de filmat ce te supravegheaza in magazin sau pe strada? Vreau sa inteleg si eu teama de monitorizare, care la unii atinge cote paroxistice. Si nu ma lua cu cip uman implantat, ca nu s-a adus in discutie asa ceva la noi, cardul de sanatate, cardul bancar cu microcip sau carnetul de sofer nefiind cip-uri implantate. Cu ce te impiedica pe tine un card RFID sa fii crestin? Am inteles iarasi ca exista teama ca unii vor putea citi datele de la distanta si de aici lantul de temeri: vai, daca o sa foloseasca datele mele, vai daca o sa fiu acuzat ca am facut ceva si eu n-am facut etc. Ce legatura au aceste temeri cu credinta? Spune mai bine ca vrei o unitate a societatii civile pe motive civice ,nu pe motive religioase. Sunt impotriva transformarii motivelor civice in motive religioase si etichetarii celorlalti ca fiind necredinciosi, neortodocsi etc. doar pentru ca n-au interpretat similar. Faptul ca militezi pentru respectarea unor drepturi civile, nu te face aparator al dreptei-credinte cum se sugereaza, aruncandu-se un fel de anatema asupra celorlalti, care, vezi Doamne, nu-s drept-credinciosi. Tu nu marturisesti dreapta-credinta, ci iti expui temerile personale legate de nanotehnologie.

Cred ca ar culmea ipocriziei ca o persoana care se foloseste de tehnologia radio-frecventei, conectandu-se la internet prin wireless, sa militeze impotriva utilizarii cip-urilor cu radiofrecventa. (nu ma refer la persoana ta, spun asa in general).

Last edited by ioanna; 25.01.2013 at 08:05:03.
Vechi 25.01.2013, 07:15:46
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Eu militez uairles împotriva cipofobiei.
Vechi 25.01.2013, 08:16:57
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Un om care traieste cu constiinta ca umbla in prezenta lui Dumnezeu, ca e monitorizat de Acesta permanent, nu se teme de monitorizarea Lui sau mai bine spus, teama sa e cea a prietenului care se teme ca va pierde o prietenie draga, una nascuta din iubire si datatoare de pace. Omul acela nu se teme nici de o eventuala monitorizare a altora, pentru ca comportamentul sau va fi similar, atata timp cat are constiinta ca traieste in prezenta Lui Dumnezeu, nu are nimic de ascuns. Vrei unitate in diversitate, insa numai in Adevar exista unitate, nu in interpretari subiective si diverse scenarii apocaliptice lansate pe piata blogurilor ortodoxiste.

Nu neg dreptul tau civil de a te opune sau de a solicita accesul la date, insa vreau sa te intreb: cu ce te impiedica pe tine sa fii crestin o camera de filmat ce te supravegheaza in magazin sau pe strada? Vreau sa inteleg si eu teama de monitorizare, care la unii atinge cote paroxistice. Si nu ma lua cu cip uman implantat, ca nu s-a adus in discutie asa ceva la noi, cardul de sanatate, cardul bancar cu microcip sau carnetul de sofer nefiind cip-uri implantate. Cu ce te impiedica pe tine un card RFID sa fii crestin? Am inteles iarasi ca exista teama ca unii vor putea citi datele de la distanta si de aici lantul de temeri: vai, daca o sa foloseasca datele mele, vai daca o sa fiu acuzat ca am facut ceva si eu n-am facut etc. Ce legatura au aceste temeri cu credinta? Spune mai bine ca vrei o unitate a societatii civile pe motive civice ,nu pe motive religioase. Sunt impotriva transformarii motivelor civice in motive religioase si etichetarii celorlalti ca fiind necredinciosi, neortodocsi etc. doar pentru ca n-au interpretat similar. Faptul ca militezi pentru respectarea unor drepturi civile, nu te face aparator al dreptei-credinte cum se sugereaza, aruncandu-se un fel de anatema asupra celorlalti, care, vezi Doamne, nu-s drept-credinciosi. Tu nu marturisesti dreapta-credinta, ci iti expui temerile personale legate de nanotehnologie.

Cred ca ar culmea ipocriziei ca o persoana care se foloseste de tehnologia radio-frecventei, conectandu-se la internet prin wireless, sa militeze impotriva utilizarii cip-urilor cu radiofrecventa. (nu ma refer la persoana ta, spun asa in general).
Arata-ne si un suport biblic pentru aceste afirmatii. Ca pareri personale pot emite multi, dar Dumnezeu ne cheama sa facem voia sa, nu voia noastra. I Indreptatirea DE SINE NU NE SCUTESTE DE PACAT.

O luam de la capat, ne privim in oglinda noastra defecta, ii declaram pe cei care gandesc altfel cipofobi sau altfel, ne mangaiem cu gandul ca ne-am asigurat confortul interior, dar pacatul ramane pacat. Trupul este un templu al Duhului Sfant nu al cipului.
Vechi 25.01.2013, 08:28:05
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Arata-ne si un suport biblic pentru aceste afirmatii. Ca pareri personale pot emite multi, dar Dumnezeu ne cheama sa facem voia sa, nu voia noastra. I Indreptatirea DE SINE NU NE SCUTESTE DE PACAT.
Nu am gasit in dogmatica ortodoxa nimic legat de cip, nimic care sa identifice cip-ul cu semnul antihristic apocaliptic, nici o hotarare a Sfantului Sinod in acest sens, deci nu este un adevar de credinta impartasit de tot corpul eclezial, ci o interpretare personala a textului biblic pe care o tratezi cu precautie. Interpretari personale ale textului biblic sunt o multime, insa Duhul Sfant calauzeste Biserica, deci aceasta, in totalitatea ei este ferita de greseala, nu omul. Unitatea lumii crestine s-a consolidat prin hotararile sinodale. Ar fi culmea sa fim acuzati de necredinta, sau sa ni se reproseze ca tinem seama de indrumarile Sfantului Sinod, asa cum au tinut dintotdeauna seama crestinii.

Citat:
O luam de la capat, ne privim in oglinda noastra defecta, ii declaram pe cei care gandesc altfel cipofobi sau altfel, ne mangaiem cu gandul ca ne-am asigurat confortul interior, dar pacatul ramane pacat. Trupul este un templu al Duhului Sfant nu al cipului.
Poate ar fi bine sa te gandesti mai mult la pacatele tale cand mai judeci oamenii si-i cataloghezi apostoli ai Satanei, doar pentru ca nu manifesta teama ta fata control, monitorizare si cip-uri. Legatura dintre un act cu cip si "trupul-templu al Duhului Sfant"doar in mintea ta cred ca exista. Nimeni n-a spus ca este de acord cu cip-ul uman implantat in vederea monitorizarii; obsesia "cip"-ului deformeaza realitatea.

Last edited by ioanna; 25.01.2013 at 08:49:59.
Vechi 25.01.2013, 09:03:03
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
... vreau sa te intreb: cu ce te impiedica pe tine sa fii crestin o camera de filmat ce te supravegheaza in magazin sau pe strada? Vreau sa inteleg si eu teama de monitorizare, care la unii atinge cote paroxistice...
Dar nu teama de monitorizare e ”bau-bau”(importantă), ci alegerea pe care o faci atunci când liber și fără constrângere ești de acord ca datele tale biometrice sa fie folosite pentru ”siguranța ta fizică” și (fără să conștientizezi la prima vedere) în defavoarea ta spirituală; aici e alegerea directă și lepădarea indirectă.

Cardul bancar, de sănătate, permisul, CI și toate celelalte carduri obligatorii sunt doar o manipulare pozitivă pentru a induce oamenilor părerea că nu e nimic suspect în utilizarea cardurilor, ba chiar e folositor și util și, ATENȚIE(!), comod, acest aspect fiind deja începutul lepădării de Hristos, Care nu a propovăduit comoditatea și siguranța trupească, ci mântuirea sufletească, adică suferința.

Cu ajutorul acestor carduri pot să fiu monitorizat permanent, însă cu cipul RFID pot fi ”manipulat on-line” 24/24X7/7 pe exact același principiu(însă mai eficient) prin care puterile cerești acționează asupra tuturor oamenilor. Tehnologia a luat un avans de vreo 20 de ani de descoperiri și invenții secrete transpuse în practică, la care mulți oameni nici nu pot gândi(cum s-a folosit la ”asasinarea publică” a lui Bin-Laden elicopterul silențios).
Vechi 25.01.2013, 09:07:47
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Cardul bancar, de sănătate, permisul, CI și toate celelalte carduri obligatorii sunt doar o manipulare pozitivă pentru a induce oamenilor părerea că nu e nimic suspect în utilizarea cardurilor, ba chiar e folositor și util și, ATENȚIE(!), comod, acest aspect fiind deja începutul lepădării de Hristos, Care nu a propovăduit comoditatea și siguranța trupească, ci mântuirea sufletească, adică suferința.
Arata-mi hotararea Sinodala in care se spune ca a avea un card bancar e inceputul lepadarii de Hristos.
Tu poti sa interpretezi invatatura lui Hristos cum doresti si sa-ti traiesti viata conform principiilor tale, la fel cum o fac si altii, dar nicio interpretare nu e infailibila. Daca in sinea ta e lepadare, atunci refuzi acel card bancar, nu-l folosesti, doar nu o sa traiesti non-stop cu nelinistea asta interioara, insa aceea e credinta ta personala, nu a intregii comunitati.

Last edited by ioanna; 25.01.2013 at 09:36:33.
Vechi 25.01.2013, 09:46:42
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Arata-mi hotararea Sinodala in care se spune ca a avea un card bancar e inceputul lepadarii de Hristos.
Tu poti sa interpretezi invatatura lui Hristos cum doresti si sa-ti traiesti viata conform principiilor tale, la fel cum o fac si altii, dar nicio interpretare nu e infailibila. Daca in sinea ta e lepadare, atunci refuzi acel card bancar, nu-l folosesti, doar nu o sa traiesti non-stop cu nelinistea asta interioara, insa aceea e credinta ta personala, nu a intregii comunitati.
Nu-ți arăt nimic; nici mie nu mi-a arătat nimeni(și totuși ți-am spus).
Hristos Însuși a fost răstignit de ierarhi și tu ceri o hotărâre a ierarhilor?

12. Si Iisus, suspinand in duhul Sau, le-a zis: "Pentru ce neamul acesta cere semn? Adevar va graiesc ca acestui neam nu i se va da semn!"(Mc8,12)

Last edited by Demetrius; 25.01.2013 at 09:49:49.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 21:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 17:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 02:13:34