Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Istoria bisericii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2013, 13:53:17
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Adică mai precis, cine?
Și de ce ar fi mai bun de pus pe perete tabelul lui Mendeleev decât o icoană?
Buna intrebare!
Cit bine a adus, aduce si va mai aduce rugaciunea la o icoana, si cit rau a facut, face si va mai face chimia...oricine are ochi de vazut va vedea.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2013, 17:05:58
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Buna intrebare!
Cit bine a adus, aduce si va mai aduce rugaciunea la o icoana, si cit rau a facut, face si va mai face chimia...oricine are ochi de vazut va vedea.
Mai intai, daca nu ma insel cumva prea tare, Mendeleev a fost o vreme a vietii sale, calugar... Asa mi-a zis un crestin, candva. Asta o spun doar asa, anecdotic, intrucat nu vreau acest detaliu ca argument de vreun fel ci, mai degraba, ca o curiozitate.

Apoi, eu cred ca rugaciunea la o icoana nu aduce mereu binele. Banuim si de ce... Unii se roaga pentru necazul altora, al lumii... Cum ar aduce vreun bine astfel de rugaciuni? Iar altii au credinta stramba si rugaciunea lor e ca si credinta...

Cat priveste chimia, pai nu-i la fel ca si cu rugaciunea?: Depinde ce vrea sa faca omul cu ea.
Nu chimia e problema, ci omul pe "mana" caruia pica ele, cunostintele de chimie...
La fel si fizica si toate celelalte ale Creatiei. Altminteri, iarasi o luam de la capat cu traznaile: ba ca chimia e de la draci, ba ca Domnul a gresit cand a ingaduit omului cunoasterea substantelor s.a.m.d.
Facem ce facem si iar despartim in mod absolut lucrurile, in curate si necurate, in spurcate si "pure". Deh!

P.S. Intreb in treacat: stiti cumva vreo povestire cu Mendeleev calugarul? Chiar a fost? Intrucat de aici nu reiese deloc: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dimitri_Mendeleev

Last edited by cezar_ioan; 27.01.2013 at 17:11:36.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2013, 22:19:45
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Mai intai, daca nu ma insel cumva prea tare, Mendeleev a fost o vreme a vietii sale, calugar... Asa mi-a zis un crestin, candva. Asta o spun doar asa, anecdotic, intrucat nu vreau acest detaliu ca argument de vreun fel ci, mai degraba, ca o curiozitate.

Apoi, eu cred ca rugaciunea la o icoana nu aduce mereu binele. Banuim si de ce... Unii se roaga pentru necazul altora, al lumii... Cum ar aduce vreun bine astfel de rugaciuni? Iar altii au credinta stramba si rugaciunea lor e ca si credinta...

Cat priveste chimia, pai nu-i la fel ca si cu rugaciunea?: Depinde ce vrea sa faca omul cu ea.
Nu chimia e problema, ci omul pe "mana" caruia pica ele, cunostintele de chimie...
La fel si fizica si toate celelalte ale Creatiei. Altminteri, iarasi o luam de la capat cu traznaile: ba ca chimia e de la draci, ba ca Domnul a gresit cand a ingaduit omului cunoasterea substantelor s.a.m.d.
Facem ce facem si iar despartim in mod absolut lucrurile, in curate si necurate, in spurcate si "pure". Deh!

P.S. Intreb in treacat: stiti cumva vreo povestire cu Mendeleev calugarul? Chiar a fost? Intrucat de aici nu reiese deloc: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dimitri_Mendeleev
Imi place mult umorul dvs. sanatos si profund. Si nu doar umorul ci si mesajele mai adinci...
Acum, sa va raspund la obiect: impartirea a ce este pe lume si mai ales a ce facem in curat si necurat, a facut-o, si dat-o ca Lege tocmai Unul, Care ne-a facut si Caruia I ne inchinam. In al doilea rind, tot ce este stiinta lumeasca care lucreaza cu materia poate fi folosita ca arma. O icoana, nu. Cind ma gindesc la anumite aspecte din fizica, chime si biologie, stiu ca intregi institutii criminale, pardon, de "aparare si informatii" de pe lume le folosesc demult ca arma. O icoana cu Maica Durerii....cum sa imi trezeasca gindul alternativ de a o folosi ca arma?! Spuneti de tinta rugaciunii. Eu, unul nu ma rog sa "moara dusmanii". Ci doar sa fie bine Vietii pe aceasta planeta si din Univers, celor dragi, celor necunoscuti, mie si oricui. Sa fie BINE. Cum? Asta doar Domnul o stie, o poate si o face. Da, sunt si rugaciuni pacatoase. Dar, fie si statistic vorbind, stiintele pot deveni, si devin inexorabil, arme. Fie si (pe moment) doar ca potentialitati. Rugaciunile, icoanele, crucile, menorah, moastele semilunile, etc., ei bine, ar trece prin atare proces de monstrificare mult mai greu.
P. S. Nu stiu nimic despre Mendeleev-monahul.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 12:09:51
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Buna intrebare!
Chimia nu face rau. Oamenii o pot folosi in scopuri bune sau rele. La fel si fizica, si aproape orice alta stiinta.
Dar, la fel este si cu religia ... oricine are ochi de vazut va vedea.

Cat despre "rugaciunea la o icoana"... "Două mâini care muncesc fac mai mult decât o mie strânse pentru rugăciune" - anonim.
Demonstreaza ca este altfel.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 12:27:02
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Cat despre "rugaciunea la o icoana"... "Două mâini care muncesc fac mai mult decât o mie strânse pentru rugăciune" - anonim.
Demonstreaza ca este altfel.
Știi, normal e când faci o afirmație să demonstrezi tu că e adevărată. Nu invers.

Că așa zic și eu că tu ai omorât-o pe Elodia.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 13:06:11
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Știi, normal e când faci o afirmație să demonstrezi tu că e adevărată. Nu invers.
Eu pot demonstra asta foarte simplu. Ne intalnim si iti arat.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 13:08:20
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Eu îți pot face trimitere la minunile sfinților.
Dacă nu cei din vechime, cei (cvasi)contemporani nouă.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 13:30:03
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu îți pot face trimitere la minunile sfinților.
Dacă nu cei din vechime, cei (cvasi)contemporani nouă.
Asta nu este dovada, e poveste.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 13:26:35
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Cat despre "rugaciunea la o icoana"... "Două mâini care muncesc fac mai mult decât o mie strânse pentru rugăciune" - anonim
Nu știu de ce anonimul acela a pus în antiteză rugăciunea cu munca. Merg foarte bine împreună. De altfel, însăși rugăciunea e o muncă. Iar pentru unii și munca devine rugăciune (când o închină lui Dumnezeu, aducând roade de folos pentru alții).
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 13:34:53
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Nu știu de ce anonimul acela a pus în antiteză rugăciunea cu munca. Merg foarte bine împreună. De altfel, însăși rugăciunea e o muncă. Iar pentru unii și munca devine rugăciune (când o închină lui Dumnezeu, aducând roade de folos pentru alții).
Merg bine impreuna, pentru ca la final se vede un rezultat. Despartite ... nu prea.
Reply With Quote
Răspunde