Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2013, 20:55:48
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1.Eu am participat la mai multe slujbe ortodoxe si am vazut ca copiii mici sunt impartasiti. Ei nu s-au spovedit inaite, deci sublinierea "intotdeauna" este incorecta.
3. Daca totusi aveti aceasta regula, cu 24 ore inainte de Sfanta Impartasanie atunci ma bucur ca nu m-am nascut ortodoxa. Mi se pare ca este foarte greu sa inaintezi in viata spirituala fara cumincare deasa, iar in Biserica Ortodoxa impartasirea saptamanala e aproape imposibila.
Tocmai despre asta e vorba, copii pana la sapte ani se considera ca nu au pacate, spovedania este pentru pacatele adunate. Era pusa in discutie propozitia cu diferentele intre catolici si ortodocsi, care este corecta.
In Biserica Ortodoxa se poate impartasi cineva si in fiecare saptamana, doar ca se spovedeste inainte, ca altfel insemna ca nu are pacate.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 20:57:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

In concluzie, propozitia respectiva e corecta, catolici se impartasesc in multe dati fara nicio spovedanie, exact cum scrie in acea fraza. Bineinteles, userul catolic va continua, intotdeauna s-a comportat asa.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 21:49:33
Principessa Monica Principessa Monica is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.01.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Pentru clarificare, va dau un link:
http://www.scribd.com/doc/38547137/I...Neortodocsilor
Este usor de citit, iar Sf. Ignatie Briancianinov explica pe inteles cum este cu mantuirea celor, care nu sunt ortodocsi.
Acum, eu nu stiu daca va mai simtiti ortodoxa, sau mai degraba catolica, dar poate ar fi in avantajul dumneavoastra sa reveniti la Biserica de care ati tinut initial. Argumente, dupa cum am spus, le gasiti in cartea de mai sus.
Multumesc pt.link e interesanta cartea.Eu ma simt CRESTINA,si cred in Dumnezeu.pt.mine nu schimba nimic ori ma rog in biserica catolica ori in biserica ortodoxa dumnezeu e unul pt.mine si acel dumnezeu ma asculta.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 21:51:35
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Mai ales că-L scrii cu ’d’ mic.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 21:53:21
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Principessa Monica Vezi mesajul
Multumesc pt.link e interesanta cartea.Eu ma simt CRESTINA,si cred in Dumnezeu.pt.mine nu schimba nimic ori ma rog in biserica catolica ori in biserica ortodoxa dumnezeu e unul pt.mine si acel dumnezeu ma asculta.
Da, asa este! Insa totusi sa scriem apelativul Lui cu majuscula : Dumnezeu, nu ca ar conta pt El, dar din respect .
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 01:25:36
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.
Aveți îngăduința și bunăvoința, celor care spun că ei simt că Dumnezeu din Biserica Creștină (ortodoxă, desigur) este același cu dumnezeu din ereziile romano-catolice sau alt dumnezeu din alt fel de creștinism, să spuneți cu câteva argumente simple și poate cuvinte din Sfânta Scriptură, de ce considerați că e același Dumnezeu. Să spuneți dacă cunoașteți diferențele dintre creștini (ortodocși) și cei numiți romano-catolici, sau cei numiți adventiști, sau penticostali, sau oricine vreți voi.
Bucurii alese.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 07:13:09
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In concluzie, propozitia respectiva e corecta, catolici se impartasesc in multe dati fara nicio spovedanie, exact cum scrie in acea fraza. Bineinteles, userul catolic va continua, intotdeauna s-a comportat asa.
Fraza aceea e incorecta. In Biserica Catolica nu exista impartasanie fara spovada inainte, asta e o minciuna in care va tot place sa va afundati.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 07:36:14
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asa stiu si eu ca e, cel putin la greco-catolici. La romano-catolici nu stiu, dar la greco-catolici in mod sigur e asa; se pot impartasi des, fara a se spovedi de fiecare data cand se impartasesc. Li se permite asta. Daca preotii greco-catolici care fac asta gresesc sau nu, e alta discutie, eu spun doar ceea ce se practica la ei in mod curent.

Daca userii romano-catolici spun ca in biserica romano-catolica nu se practica asta, ii credem pe cuvant, dar e eronat sa spuna ca nu se practica in Biserica Catolica.
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Biserica Catolică recunoaște Botezul Bisericii Protestante
sursa: urbanchristiannews.com
Biserica Romano-catolică din Statele Unite și un grup de denominațiuni protestante plănuiesc să semneze un document cu privire la recunoașterea oficială a Sfintei Taine a Botezului din cadrul fiecăreia dintre ele.
Ma intreb daca, in virtutea acestei recunoasteri, BC va oficia slujba cununiei intre un romano-catolic si un prezbiterian.(sau poate se face si nu stiu eu)

Last edited by ioanna; 04.02.2013 at 08:17:01.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 08:38:31
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Asa stiu si eu ca e, cel putin la greco-catolici. La romano-catolici nu stiu, dar la greco-catolici in mod sigur e asa; se pot impartasi des, fara a se spovedi de fiecare data cand se impartasesc. Li se permite asta. Daca preotii greco-catolici care fac asta gresesc sau nu, e alta discutie, eu spun doar ceea ce se practica la ei in mod curent.

Daca userii romano-catolici spun ca in biserica romano-catolica nu se practica asta, ii credem pe cuvant, dar e eronat sa spuna ca nu se practica in Biserica Catolica.
Exact asa se intampla in Biserica Romano-Catolica. Daca eu ma impartasesc de 3 ori intre 2 spovezi asta nu inseamna ca nu m-am spovedit niciodata inainte, s-au ca mi s-a dat Sfanta Impartasanie fara nici un fel de spovada, cum afirma initiatorul topicului:
Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Eresul romano-catolic care permite Taina Euharistiei, Sfintele Trup și Sânge al Domnului Iisus Hristos (care oricum nu sunt valide în erezie), a fi luate fără nici un fel de spovedanie, de mărturisire a păcatelor. Orice cuvinte sunt de prisos. ANATEMA ereziei acesteia.
Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ma intreb daca, in virtutea acestei recunoasteri, BC va oficia slujba cununiei intre un romano-catolic si un prezbiterian.(sau poate se face si nu stiu eu)
Mie mi se pare mai ciudat un alt lucru: biserica ortodoxa nu recunoaste botezul catolic si nici nu oficiaza casatorii mixte. Intre rudele mele exista o persoana care s-a casatorit cu un ortodox in Biserica Catolica, pentru ca amandoi au dorit sa-si pastreze religia. Ruda mea ortodoxa, avand o situatie materiala buna si fiind o persoana destul de importanta in comunitatea in care traieste, a fost chemata la biserica ortodoxa de care apartine si i s-a dat nu stiu ce functie in consiliul parohiei. Conform regulilor Bisericii Ortodoxe acea persoana traieste in pacat, dar totusi au pus-o in consiliul parohial, sau bisericesc, sau cum se cheama! Deci, acea persoana e suficient de OK sa fie in consiliul parohial, insa nu e OK sa se spovedeasca si impartaseasca!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 08:46:06
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Exact asa se intampla in Biserica Romano-Catolica. Daca eu ma impartasesc de 3 ori intre 2 spovezi asta nu inseamna ca nu m-am spovedit niciodata inainte, s-au ca mi s-a dat Sfanta Impartasanie fara nici un fel de spovada, cum afirma initiatorul topicului!
Cred ca ati inteles la ce s-a referit initiatorul topicului, la aspectul acesta pe care l-ati recunoscut ca se practica in BRC, nu doar in BGC. Nu va spovediti de fiecare data cand va impartasiti. Daniel a avut dreptate.Inteleg ca se lasa la latitudinea credinciosului sa aleaga de cate ori vrea sa se impartaseasca intre doua spovezi, putand de altfel sa se spovedeasca o data pe an si sa se cuminice spatamanal, nu? Sau poate un om se spovedeste o data, iar apoi la sfarsitul vietii, insa se impartaseste de-a lungul vietii, tinand cont ca a existat o data cand s-a spovedit si considera ca n-a avut pacate pe care sa le marturiseasca.

Last edited by ioanna; 04.02.2013 at 08:51:35.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 21:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 14:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 00:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03