Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2013, 14:13:16
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Pe plaiurile mioritice nu s-a auzit de caju si migdale. Unii inca nu au auzit de caju nici astazi... in schimb au fost nelipsite nucile, alunele de padure, semintele de floarea soarelui, de dovleac, de in si de canepa. Intr-o zi de post la camp nu se pleca cu sarmalute de post sau alte mancaruri elaborate ci cu mamaliga si ceapa, cu paine si nuci, etc... Iar acasa: varza, fasole, linte, stevie si urzici.
Mai zi, Cristina, sa auda toti snobii si toate snobinetele lumii asteia inchipuite!...
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:20:52
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Draga Maria, esti sigura ca stii? Cum de stii? De unde stii? Care patima? Unde o vezi in textul meu? Ai cumva referinte, date personale, ceva stiri despre ce, cum, cat maninc eu? Ti-am spus eu ca sunt impatimit dupa carne, lapte si oua? Unde asta? Cand? De unde stii?
Postesti tu cu mine si cu nevasta-mea ca sa imi atribui astfel de vorbe pe care nu le-am spus?

Ca sa nu mai fie loc de interpretari, textul meu este un protest impotriva snobilor si snobinetelor care scriu porcarii pe teme culinare, impotriva falsilor postitori si a falsilor crestini care isi inchipuie ca ne aflam in Biserica, noi, romanii, ca sa tinem discursuri despre caju, migdale si alte curvesti indulciri.

Fii te rog mai atenta cand imi atribui insusiri care nu am aratat ca imi apartin. Asta daca vrei, mai intai, sa fii un om cu bun simt.
Cat despre vietuirea crestina, se pare ca nu esti dispusa sa discutam deocamdata. Nu de alta, dar ai treaba cu aparatul ala nou care iti scoate lapte din caju si migdale.
Vezi sa nu ramai cu laptele si aparatu, ca singura avutie pe care a dobandit-o sufletul tau pe lumea asta!
Valabil pentru toti amatorii de exhibitii culinare care au uitat carui popor apartin, caror obiceiuri, carei Biserici.
din ironia si acum din rautatea vorbelor pe care le scrii. Chiar nu vad care e logica de a numi caju si migdale indulciri curvesti cand ele nu sunt decat niste seminte la fel ca toate celelalte de pe fata pamantului lasate de Dumnezeu.
Cat despre aparatul de facut lapte este o inventie la fel precum este oaricare alt aparat pe care oamenii il folosesc zilnic in gospodariile lor in ziua de astazi si care nu ne indeparteaza cu nimic de la vietuirea crestina.
Nu mi-a zis inca pana acum duhovnicul ca daca folosesc mixerul in loc de tel sau pisez usturoiul in robot in loc de piua sunt o pacatoasa asa ca...
Dimpotriva, sfatul lui cand i-am cerut binecuvantarea de a nu mai manca produse animale si carne a fost sa nu mai mananc, nici dansul nu mai mananca.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:24:23
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu vă mai certați fraților.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:25:30
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Mai zi, Cristina, sa auda toti snobii si toate snobinetele lumii asteia inchipuite!...
doar pentru ca mai nou circulam cu automobilul si avionul si nu doar cu caruta ca inainte iar marfurile se transporta dintr-o tara intr-alta cu mult mai multa usurinta nu vad de ce am fi snobi pentru ca consumam si alimente care nu sunt traditional de origine romana.

Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:26:12
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
DragosP, eu nu ma cert cu nimeni. Se pare ca fratele cezar_ioan are o problema cu mancatorii de caju si migdale.

Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:26:51
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Și eu am. Că-s scumpe.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:26:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Asta aș spune și eu.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:27:32
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Da,dar vremurile se schimbara si odata cu ele si zestrea noastra genetica.
Uite in neamul meu nu suferea nimeni de intoleranta la lactoza,pana la mine.
Ce mamaliga cu lapte? Ce lapte cu cacao? Sau inghetata??!
Toata copilaria am suferit de crampe ,spasme si arsuri dupa consumul de lapte si nimeni nu a pus cap la cap aceasta idee . Asta si pt ca abia de curand s-a auzit de intoleranta la lactoza,nefiind raspandita.
De carne nici nu mai vorbesc...De mic copil carnea si oualele(mirosul lor)imi facea greata,imi creau repulsie.Ca sa le pot manca(ca eram fortata si santajata emotional)le acopeream cu condimente= la un ou fiert mancam cam o treime de borcan de mustar;carnea la fel, cu mustar sau exces de sare.

Ma gandesc ca sunt si altii care asa s-au nascut ca si mine ,iubitori de frunze verzi,migdale si radacinoase :))

Iar la mosie,la bunici,chiar cam tineau animalele de decor:gainile doar pt oua ,oi si capre pt lapte ,nimeni nu s-ar fi indurat sa le taie pt carne.Bunicii mei foloseau carnea ca si pe un condiment: putina,doar pt gust! Nici dupa lapte nu se omorau,aveam in fiecare zi ceai de musetel,menta si tei cu lamaie-la micul dejun.

In rest,verdeturi,legume si fructe din gradina.
Da, Yasmina, inteleg desigur. Dar asta e alta problema, una medicala, destul de rara dupa cum bine stii.
Imi pare rau, stii bine, ca ai aceasta intoleranta. Imi pare cu adevarat rau, intrucat imi imaginez cum este...
M-am referit insa la altceva. La tendinta idolatra de a deplasa accentul hranei recomandate de Biserica spre tot felul de bizarerii alimentare.
Nu din grija pentru lucrarea Duhului fac majoritatea vegetarienilor umbra pamantului, ci din hiper-grija pentru trup. Din curvie, in fond. Eu cunosc suficient de bine treaba asta ca sa imi fac iluzii asupra subiectului. Si ca sa nu ranesc iarasi multe suflete indragostite de propria lor minciuna, ca sa nu fiu iarasi considerat cel mai artagos si nesuferit om de pe forumul asta, incetez acum orice interventie pe acest topic.
Sa stiti insa ca dezaprob cu totul modul cum intindeti discutia, in cea mai mare parte a ei. Nu faceti un lucru bun nici pentru voi, nici pentru altii. Ridicati in slavi ceva ce mai degraba ar trebui sa fie soptit cu rusine.
Bizarerii alimentare, asta sustineti. Exceptind cazul, cum este al tau, ca pur si simplu nu puteti consuma anumite alimente. Asta, da, e de inteles si de regretat. Restul, insa, nu poate fi acceptat de catre omul care cauta o vietuire crestina. Nu mai faceti apologia caderilor!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:27:50
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Asta aș spune și eu.
Ține-o pentru tine, să n-o spui!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:33:39
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Și eu am. Că-s scumpe.
depinde de unde le cumperi. Daca le comanzi de pe Internet la vrac chiar nu sunt.

Reply With Quote
Răspunde

Tags
post, vegan, vegetarian

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20