Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2013, 23:21:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ai o grija prea mare pentru schisma, daca vedem o erezie avem chiar datoria sa o aratam, altfel ne facem partasi. Tot timpul Biserica a combatut ereiile din cadrul ei, chiar daca din aceasta cauza cei ce sustineau erezia au intrat in schisma, nu a pus mai presus unitatea decat adevarul, atunci cand s-a putut. Au fost tolerate, dar pana nu amentau Biserica, pentru ca de obicei ce ce sustin o eroare cauta sa o propage la toti credinciosii.
Eu sunt pentru o viziune de ansamblu asupra problemei care tine cont de adevarata amploare a problemei, context si implicatii.

Mi se pare ciudata vanzoleala aparuta abia acum in jurul unui subiect practic de acum aproape 20 ani si mai ales cum este popularizata mai ales pe site -uri binecunoscute pentru tendintele centrifuge (bland spus).

Cu atat mai mult cu cat afirmi mai sus:

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asadar oricum e un document fara valoare
Citat:
Vorbesc in general, nu in acest caz. Nu e un secret ca dupa comunism si pe la noi a patruns un duh modernist, intre timp lucrurile s-au mai asezat dupa parerea mea, s-a cam dus si insufletirea pentru dialogurile cu eterodocsii si catolicii, s-a vazut ca sunt fara rost. Probabil o grea lovitura data neadevarului si ecumenismului a fost in mod surprinzator aparitia internetului, inainte daca doreai sa afli un citat sau o lamurire trebuia sa consulti cateva carti pana sa gasesti ce cauti, acum in cateva minute afli tot ce doreai.
Din pacate Internetul nu este mancare pentru dinti de lapte cum nu doar o data s-a vazut si multi au din pacate dinti de lapte.

Citat:
In cazul declaratiei din 1994 problema e cea pe care am scris-o si eu, e prezent acel text pe site-ul Patriarhiei, de aceea e o problema actuala.
Si totusi, de ce dupa 20 ani abia?

Last edited by AlinB; 05.02.2013 at 23:23:55.
Reply With Quote