Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2013, 12:33:15
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Exista situatii in care ori ce s-ar spune, decizia este foarte grea si durerea enorma.
Chiar avand constiinta ca o faci pentru Dumnezeu si credinta ta, nu scapi de aceasta durere.
Chinuit esti si sa ierti si sa ramai in urma, ca sa parafrazez din mesajul lui N. Priceputu.
Suntem oameni si nu dumnezei. Si nu degeaba spunea Iisus intr-o pilda a sa:".... ceea la om nu este posibil este posibil la Dumnezeu". Exact n-am inteles aceasta fraza acolo, in contextul acela (ori se referea ca la om nu se poate, dar la Dumnezeu se poate si El va intelege si ierta acel lucru, ori ca ceva nu este posibil la om, dar Dumnezeu ii va da, il va ajut

Peste tot citesc ideea ca omul trebuie sa poata tot si sa fie Dumnezeu. De unde veniti voi cu ea? Unde scrie asta?
De ce nu puteti accepta ca suntem oameni, cu puteri limitate si nu dumnezei?

Vreau sa vad si eu unde ne cere Dumnezeu imposibilul, unde ne cere sa nu fim oameni?

Avortul nu este lucru bun, categoric. Dar de aici pana la a spune ca este usor si ca nu este suferinta si durere si ca ce mai scrieti voi aici, este cale lunga.

Lumea vine aici si isi pune intrebari si probleme firesti pentru un om cu suflet.
Este cumplit un viol, mai ales asupra unui copil de 9, 10, 12 ani.

Este cumplit si sa ai un copil chinuit, sau sa mori tu purtand sarcina (copilul daca se va naste va ramane orfan si chinuit).

Asa usor vorbiti despre niste lucruri cumplite.
V-ati gandit macar o data ce ati face/simti daca v-ati afla in situatia respectiva?

Nu se poate sterge suferinta cu buretele. Nu este posibil.

N. Priceputu - am sa-ti spun ceva.

Acel sfant pe care il porti in avatar (Parintele Galeriu) iti asculta durerea si nu o stergea cu buretele. Nu indraznea sa spuna ceea ce spui tu, ca prin credinta se va vindeca suferinta si ce mai scrii tu acolo.

El asculta durerea, se ruga cu tine la Dumnezeu si mai apoi cauta solutii reale, concrete sa te ajute.
Era preot bun si se ruga, si spunea predici superbe, dar cand era vorba de om si suferinta lui imediata, era cu el, era Omul.

Poate ca fiecare are dreptate in felul lui in ceea ce scrie pe acest forum, mai ales atunci cand scrie din sufletul lui, din experienta lui.

Dar nu avem voie sa ne punem in locul altuia si sa hotaram pentru el.
Putem sa ajutam cumva, dar nu asa.

Si as vrea sa mai stiu ceva: unde anume concret spune ca Dumnezeu ne-a lasat suferinta (numai suferinta), ca altfel nu ne putem mantui si nu suntem buni decat daca suferim.

Da, sunt lucruri care necesita suferinta, dar Dumnezeu nu o lasa anume. El nu ne-a lasat singuri. Ne-a lasat in grup mare. Si asta pentru a ne ajuta intre noi si a ne reduce suferinta.

Maverick pune niste probleme si intrebari sensibile si reale, mai ales in primul mesaj de pe pagina.
Este o lupta cumplita intre viata si moarte.
Si da, nici eu nu cred ca lumea asta a fost lasata sa fie numai o continua penitenta si suferinta pedeapsa. Dumnezeu a pedepsit candva omul, dar i-a dat totusi alte lucruri: i-a dat iubire, talente, frumosul, gandirea, sufletul etc.

Noi trebuie sa alegem intotdeauna dreapta masura, sa nu cadem in extreme.

Traim din pacate vremuri cumplite si un zbucium imens care nu stiu cum se va sfarsi. Cat de mare ar trebui sa ne fie credinta ca sa putem rezista fiecare singur in lumea aceasta?
Dumnezeu nu mai vine inca o data, asa ca acum 2000 ani sa stea de vorba cu noi si sa ne scape, sa ne invete.
Suntem pusi acum sa gasim singuri solutia si puterea de a ne rezolva problemele. Si din pacate...singuri, pentru ca nu suntem nici acum, ca nici atunci uniti si iubitori de aproape.

Credinta nu inseamna numai sa plecam fruntea si/sau sa aratam cu degetul pe celalalt: "face pacat, face rau!"

Eu nu stiu multe, dar stiu ca la foarte multi dintre noi nu este vorba de trai in desfranare si placere. Fiecare duce o cruce. Nu stim o noi...

Last edited by sophia; 26.03.2013 at 12:36:39.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 12:48:16
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Noi trebuie sa alegem intotdeauna dreapta masura, sa nu cadem in extreme.
Corect: avortul este o crimă. Indiferent de justificările găsite.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 12:54:01
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
N. Priceputu - am sa-ti spun ceva.

Acel sfant pe care il porti in avatar (Parintele Galeriu) iti asculta durerea si nu o stergea cu buretele. Nu indraznea sa spuna ceea ce spui tu, ca prin credinta se va vindeca suferinta si ce mai scrii tu acolo.

El asculta durerea, se ruga cu tine la Dumnezeu si mai apoi cauta solutii reale, concrete sa te ajute.
Era preot bun si se ruga, si spunea predici superbe, dar cand era vorba de om si suferinta lui imediata, era cu el, era Omul.
Poate că din ce am scris reiese că ignor realitatea suferinței sau nu o iau în serios, sau nu o înțeleg, nefiind a mea. Îmi pare rău dacă asta s-a înțeles. Nu neg suferința, de aceea am scris că e vorba de tragedii și de drame. Și trebuie să-i mângâiem pe cei care sunt în durere, nu să-i condamnăm. Dar nu-i faci bine omului spunându-i ce ar vrea el să audă. Nici Părintele nu făcea asta.
Cât despre îndemnul la iertare, în nenumărate rânduri Părintele asta spunea: „Nu ești vindecat dacă nu ierți; iertarea înseamnă vindecare.”

E adevărat și că ăsta e lucru dumnezeiesc, nu omenesc, căci este peste puterea noastră. Însă Hristos chiar ne cere să fim sfinți, să fim dumnezei; dar nu prin puterile noastre, ci cu harul Său.

Crezi, oare, că bunul părinte Galeriu, în înțelegerea pe care o avea pentru toți cei în suferință, a dat cuiva binecuvântare pentru avort?
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 13:28:06
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nici pe departe comparatia nu e potrivita.
Mai degraba respectivul incearca sa insinueze ca acel micutz ar fi de fapt violatorul.
Sau in cardasie cu el.
Deci merita sa moara, ca mama sa aiba o viata linistita.
Adica un viol, se repara cu o crima.

Ciudata logica, oare ce fel de oameni sunt cei care au astfel de standarde de normalitate?
Aiurea, ba e chiar mai periculos decat violatorul!!! Nenorocitul ala a facut un rau, o data, in trecut, in timp ce urmasul lui va nenoroci viata femeii in continuare... Deci sa-l omoram!!! Nu conteaza ca el ar face rau indirect si fara intentie, e doar ghinionul lui ca s-a aflat in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit la fel cum a fost si ghinionul femeii...
Ciudata viata petrecem noi oamenii prinsi intre noroc si ghinion. Il blamam pe Dumnezeu pentru ghinion... dar oare ii si multumim in fiecare zi pe care o incepem si o sfarsim sanatosi, nebatuti, neviolati, netalhariti, neaccidentati in trafic, etc, etc, etc??? Offf, nu!!! El e dator sa ne dea tot binele, iar scopul nostru este de a consuma tot binele...

Dumnezeu ne-a creat pentru bine, a facut raiul pentru noi si gheena pentru diavol, doar ca noi am vrut mai mult decat ne-a dat El... si din acel moment toata lumea, toata natura sufera... avem si libertatea de a produce mai multa suferinta celor din jur, avand justificarea suferintei care ne impovareaza pe noi. Traim deci sub semnul suferintei... Suferinta ne ranjeste de peste tot si nu avem cum scapa de ea. O mai cosmetizam noi, dar tot apare. Oare Lui Dumnezeu Ii pasa de suferitna noastra? Ne da El vreo solutie?... sau ne lasa sa ne ucidem intre noi din diverse motive mai mult sau mai putin indreptatite, mai mult sau mai putin stupide... Pai... ne-a zis cate ceva prin niste mesageri, iar in final, pentru ca "verba volant exempla trahunt"... ne-a aratat solutia suferintei: JERTFA... JERTFA DE SINE... a plati cu propria viata pentru gresala altuia. Acesta a fost exemplul Sau de rezolvare a suferintei ("indrazniti, Eu am biruit lumea") si a promis sa ne ajute daca luam "jugul" sau. A scapa de suferinta este pana la urma imposibil. Domnul Insusi a trecut prin ea, desi, cu adanca durere, atat de mare durere incat corpul lui transpira sange (ar insemna ca vasele capilare pur si simplu s-au spart din cauza incordarii?) si-a rugat Tatal ceresc: "Tata, de este cu putinta, treaca paharul acesta de la mine"... dar nu a fost cu putinta... Nu a fost cu putinta pentru El, Fiul Lui Dumnezeu, participant la creatiea lumii... Oare sa fie cu putinta pentru noi, sarmane fapturi alergand bezmetic de frica durerii si incercand sa pescuim o bruma de placere???
Deci, solutia dumnezeiasca la problema femeii violate si ramasa gravida in urma violului este grea... grea ca crucea de pe Golgota... este asumarea intregii suferinte (violul in toata oroarea lui plus maternitatea in toata durerea ei). Ei bine, femeia poate fugi de solutia dumnezeiasca, la fel cum Hristos putea fugi de suferinta, ba El chiar putea alege binele si confortul pe care i le-a oferit in pustie... cine oare, cin' sa fie???... pai e el, amagitorul, ispititorul, vrajmasul Lui Dumnezeu si al omului creat, iubit si rascumparat de Dumnezeu... e diavolul!!!
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 21:48:14
N.Priceputu
Guest

Implicit

pentru sophia:
Am găsit un filmuleț în care mai multe persoane vorbesc despre avort. Între ele și părintele Galeriu, începând de pe la minutul 5. Aici.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2013, 12:31:24
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Ce se poate face impotriva avortului (concret):

- control genetic si daca sunt probleme luat din vreme decizia de a nu concepe copii (abstinenta)

- consiliere si sprijin concret al persoanelor aflate in situatie de decizie (sarcina nedorita din diverse motive, inclusiv viol)
Sprijinul concret: preluarea copilului in asistenta maternala sau adoptie (familia largita, prieteni, cunoscuti), asistenta materiala (pentru gasit serviciu, locuinta, sprijin financiar) si medicala.
Consiliere: medicala, bisericeasca, juridica, etc.

- pentru situatii de copii bolnavi, cu handicap etc. - sprijin material permanent (medicamente, terapii, aparate speciale), gradinite si scoli speciale, sprijin fizic peste zi pentru parintii care lucreaza (camine de zi care sa se ocupe de acesti copii)

- sprijin si intelegere din partea bisericii, a tuturor celor din jur, cu ceea ce se poate concret (camine,baby-sitting, jucarii, jocuri, alimente, vorbe bune etc.)

- usurarea sistemului de adoptie

Lista poate continua cu alte idei.

N.Priceputu - am vazut pagina pe care ai dat-o in link si m-a socat. Se vorbeste mult impotriva avortului, dar solutii concrete?
Si nu-mi place ca medicii sunt tratati atat de rau. Ginecologi, endocrinologi, si diverse alte specialitati. Este o doamna care se pare ca este ea insasi medic (nu stiu ce fel) care loveste si critica pe toti.
Pagina respectiva este ceva horror.
Mai bine scriau solutii concrete si se organizau cum sa le puna in practica. Numai cu groaza si vorba nu se rezolva problemele.

Si sa nu uitam: aici, pe acest fir se discuta de avort in situatii speciale, dramatice. Pe pagina aia se vorbeste despre avort in general.

Situatiile speciale trebuie tratate individual si special.

Iar parintele Galeriu a facut ceva concret - s-a ocupat de o asociatie pentru copii orfani (Sf. Stelian), a ajutat tineri aflati in dficultate etc.
Parintele Tanase se straduie si el. El din pacate se opune adoptiei...

Last edited by sophia; 27.03.2013 at 12:33:35.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2013, 13:18:37
N.Priceputu
Guest

Implicit

Nu știu dacă ai văzut și filmul care era pe pagină. Erau acolo, pe lângă părintele Galeriu, și opiniile unor medici ginecologi.

Pagina este a asociației Pro-Vita, a cărei fondator este părintele Nicolae Tănase. Oamenii aceia se ocupă tocmai de găsirea soluțiilor.
Îngrozitor nu este faptul că ei arată ce înseamnă avortul, ci faptul că el există și se întâmplă necontenit. Oamenii ăștia doar au conștientizat grozăvia.

De acord cu tine că este important să se facă ceva, să se găsească soluții, să se iasă în întâmpinarea celor care se confruntă cu problemele astea. Și cred că ești o persoană deosebit de sensibilă la suferința altora și implicată.

Last edited by N.Priceputu; 27.03.2013 at 13:21:11.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2013, 14:44:44
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Nu știu dacă ai văzut și filmul care era pe pagină. Erau acolo, pe lângă părintele Galeriu, și opiniile unor medici ginecologi.

Pagina este a asociației Pro-Vita, a cărei fondator este părintele Nicolae Tănase. Oamenii aceia se ocupă tocmai de găsirea soluțiilor.
Îngrozitor nu este faptul că ei arată ce înseamnă avortul, ci faptul că el există și se întâmplă necontenit. Oamenii ăștia doar au conștientizat grozăvia.

De acord cu tine că este important să se facă ceva, să se găsească soluții, să se iasă în întâmpinarea celor care se confruntă cu problemele astea. Și cred că ești o persoană deosebit de sensibilă la suferința altora și implicată.
Parintele Nicolae Tanase a facut ceva (mai sunt si alte exemple, Parintele Mihail Jar, acum PS Longhin Jar, in Ucraina) ). Ne-a aratat ca se poate, de aceea trebuie sa-l sustinem si sa-i urmam exemplul. Ceea ce a reusit sa faca la Valea Plopului este ceva unic in Romania, ca amploare, jertfa, daruire. Exista solutii, trebuie doar sa nu fim indiferenti fata de fenomenul avorturilor. Filmuletul este cutremurator, este nevoie de asa ceva ca sa intelegem bine ce se intampla, spre ce ne indreptam daca nu luam atitudine. Marturia Parintelui Galeriu este zguduitoare.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2013, 19:10:45
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Ce se poate face impotriva avortului (concret):

- control genetic si daca sunt probleme luat din vreme decizia de a nu concepe copii (abstinenta)
sau ar putea sa faca asta inainte sa se ia.
Vechi 27.03.2013, 19:46:41
Ana Tr.
Guest

Implicit

Abstinenta... Aratati-mi mie BARBATI care se abtin? Asa ma enerveaza ca sunt barbati care numai pt asta traiesc! Care mai devreme sau mai tarziu asta asteapta de la o femeie! Si inca mai au nerusinarea sa zica: Draga mea cand esti pregatita! (da sa fi cat mai repede). Proaste sunt femeile care stau la "dispozitia" lor! Si anticonceptionale sa nu iei ca ii pacat. De ce ii pacat????? Ii pacat sa faci copii in nestire, stiu o femeie care dupa 7 copiii plus sarcini pierdute o luat-o razna, o innebunit, o facut si cancer! Pai ce e asta fratilor? Voi credeti ca D-zeu asta vrea? 7 copiii vai de soarta lor??? Imi place ca barbatii isi dau cu parerea cand ei sunt de fapt principalii vinovati in cazul avorturilor! Sa stiti ca prin Duhul Sfant nu se poate ca sa nu faci copiii! Detest faptul ca dragostea nu mai e DRAGOSTE, e doar un lucru mecanic, hormonal, DEZGUSTATOR!
Reply With Quote
Răspunde