Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2013, 17:03:24
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Problema tuturor ateilor este ca omul NU poate trai fara Dumnezeu.
Si cand spun ca nu poate trai fara Dumnezeu, ma refer la faptul ca nu poate trai in calitatea de om, adica de fiinta constienta de sine.
De ce? Fiindca pentru om, a fi, a exista, inseamna a fi constient ca esti.
Aceasta deoarece omul este singura fiintare care isi pune intrebarea : Ce inseamna sa fii ?
Si el isi pune aceasta intrebare fiindca el se simte pe sine ca fiind, ca existand.
Iar a te simti pe tine insuti ca fiind inseamna a fi constient ca esti.
Din acest motiv simplu, omul NU isi poate imagina, NU poate concepe la baza existentei decat tot o Fiinta constienta de sine. Aceasta Fiinta este Dumnezeu.
De aceea omul este condamnat la Dumnezeu. El este condamnat la sens.
Nu poate trai ca om, daca nu are un Dumnezeu si daca nu are un sens.
Ateii care se simt confortabil afirmand ca nu exista Dumnezeu, nu sunt oameni intregi.
Sunt niste monstri din punct de vedere afectiv. N-am zis-o eu. A zis-o Pascal, un geniu adevarat, nu un clovn precum Dawkins.
Asta e problema ateilor: ca omul e condamnat sa caute pe Dumnezeu prin insasi conditia lui de om. El NU poate concepe nici macar pe "a fi", fara a pune la baza existentei o Fiinta constienta, deci pe Dumnezeu. E limpede asta.
http://m.descopera.ro/dnews/9261985-...ustin-expertii
http://m.rtv.net/17359
http://m.jurnalul.ro/stiri/externe/d...om-604900.html
"S-a dovedit deja stiintific ca individualitatea, constiinta si imaginea se sine nu sunt proprietati exclusiv umane. Acest lucru trebuie sa ne puna pe ganduri", a declarat Tom White, directorul Centrului pentru Etica si Afaceri de la Universitatea Marymount din Los Angeles.
"Delfinii sunt persoane non-umane. O persoana reprezinta o individualitate. Daca indivizii conteaza, atunci uciderea lor deliberata, din punct de vedere etic, echivaleaza cu uciderea unui om. De asemenea, tinerea in captivitate a unei asemenea fiinte este de neacceptat", a spus White.

iată că omul nu este șingura ființă conștientă de propria existența.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2013, 21:38:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
http://m.descopera.ro/dnews/9261985-...ustin-expertii
http://m.rtv.net/17359
http://m.jurnalul.ro/stiri/externe/d...om-604900.html
"S-a dovedit deja stiintific ca individualitatea, constiinta si imaginea se sine nu sunt proprietati exclusiv umane. Acest lucru trebuie sa ne puna pe ganduri", a declarat Tom White, directorul Centrului pentru Etica si Afaceri de la Universitatea Marymount din Los Angeles.
"Delfinii sunt persoane non-umane. O persoana reprezinta o individualitate. Daca indivizii conteaza, atunci uciderea lor deliberata, din punct de vedere etic, echivaleaza cu uciderea unui om. De asemenea, tinerea in captivitate a unei asemenea fiinte este de neacceptat", a spus White.

iată că omul nu este șingura ființă conștientă de propria existența.
De fapt niciun animal nu are constiinta, am vazut un documentar facut cu cele mai inteligente maimute, rezultatul e ca nu isi dadeau seama de existenta lor.
In acele link-uri sunt afirmatii care nu sunt bazate pe demonstratii practice, si doar afirmatii. Acele afirmatii sunt doar filozofice, se spune ca delfinii si balenele au un creier mare si o oarecare inteligenta, deci pot dezvolta si o constiinta. Ca ar fi asa nu spuen nimeni ca ar fi studiat, pentru ca e evident ca ar primi imediat un premiu Nobel.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2013, 18:20:59
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De fapt niciun animal nu are constiinta, am vazut un documentar facut cu cele mai inteligente maimute, rezultatul e ca nu isi dadeau seama de existenta lor.
In acele link-uri sunt afirmatii care nu sunt bazate pe demonstratii practice, si doar afirmatii. Acele afirmatii sunt doar filozofice, se spune ca delfinii si balenele au un creier mare si o oarecare inteligenta, deci pot dezvolta si o constiinta. Ca ar fi asa nu spuen nimeni ca ar fi studiat, pentru ca e evident ca ar primi imediat un premiu Nobel.
poate o să primească si Nobelul.
nu sunt filozofii, sunt rezultatele multor studii științifice.
tu faci ca olteanul care a văzut prima dată o girafa și a zis: așa ceva nu există.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2013, 19:19:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
poate o să primească si Nobelul.
nu sunt filozofii, sunt rezultatele multor studii științifice.
tu faci ca olteanul care a văzut prima dată o girafa și a zis: așa ceva nu există.
Unde sunt acele studii? Eu am citit articolele, e un grup care lupta pentru drepturile delfinilor si balenelor, ca sa nu mai fie vanate. Afirmatia ca au constiinta ii apartine unui filozof. Doar daca e o gulma poate primi premiul Nobel pentru biologie un filozof care se bazeaza pe filozofie in biologie. E parerea lui, nu se bazeaza pe nimic, arata-mi tu un singur articol care dovedeste asta. Pana la urma e si o aiureala sa spuna cineva ca musca ne spioneaza, avand constiinta de sine.
Eu ti-am spus de un experiment facut, cred ca la Discovery era documentarul, s-a luat cel mai inteligent animal, o specie de maimute si au incercat tot felul de teste sa vada daca isi dau seama ca exista. Si rezultatul a fost ca nu isi dau seama, nu au constiinta.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2013, 19:43:40
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Din fericire consensul oamenilor de stiinta nu transforma o fabulatie intr-un adevar. Consensul nu a aprins lumina in nici o casa, stiinta adevarata a facut asta. Era un consens si mai mare pe timpul lui Galilei, si in acel caz el a avut dreptate. Mai mult, vanarea tuturor celor care nu sunt de acord cu evolutionismul, transformarea evolutionismului in dogma care nu poate fi criticata, ne arata ca de fapt nu vorbim despre stiinta ci despre o ideologie care este impusa cu forta si fara nici o legatura cu stiinta in afara faptului ca suntem aici, sunt niste oase in pamant si incercam sa explicam lucrul asta construind povesti pe care nu le poate nimeni testa. Consensul in legatura cu o poveste nu inseamna stiinta, experimentul care sa arate ca povestea e adevarata inseamna stiinta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43