![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce faci tu se numește apel la autoritate, doar pentru că o persoană deține un titlu nu înseamnă că automat tot ce formulează este și adevărat sau că idea lui cântărește mai mult decât idea lui Ion de la etajul 3. Adevărat persoana respectivă este Dr. însă văd că atât ție cât și lui îi lipsesc cunoștințe de bază de chimie. Așa zisul mercur din vaccin nu este defapt mercur, ci un compus organic care conține mercur în legătura lui chimică. Este o diferență de la cer la pământ. Poftim exemplu banal, ai sarea de bucătărie sau clorura de sodiu. Ai idee cât de toxic este clorul? A fost folosit și în primul război mondial drept armament chimic. De ce nu interzice nimeni sarea? Pentru că în legătură cu sodiu este inofensiv. Aceași chestie și în cazul acelui compus, sodiu-etilmercur-tiosalicilat. Cât despre partea cu autism și alte cele, sunt doar niște abureli. S-au făcut studii științifice peste 20 de ani și nu s-a găsit nici o corelație. Există o zicală pe românește, nu înghiții tot ce zboară.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-vorba asta "nu inghitii tot ce zboara" ti se aplica si tie,adica nu tine cont de manipularea din massmedia,nu tine cont doar de parerea oficiala care e influntata de marile companii de vaccinuri,cu alte cuvinte nu te lasa manipulat |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Așa faceți marea majoritate, da-ți copy/paste la articole și citate, dar nu se obosește nimeni să verifice informația. Cui îi pasă, e doctor deci știe el ce zice nu?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
The identification of perceived conspiracies (including belief of corrupted peer review and inversionism).[10] (avem: massmedia manipulanta, mafia vaccinurilor) The use of fake experts (often with the smearing of real experts). (avem) Selecting or cherry picking sources: picking the weakest papers or only ones that are contrary. Particularly worrisome is looking at only a single study, especially in medicine, as one study rarely conclusively proves something.[11] Others note that this includes anecdotal evidence[2] and quote mining.[12] (avem) Demanding impossible standards for research. (nu sunt sigur daca a aparut si asta in thread). Use of fallacy, including misrepresentation and false analogy.[13] Informally, this can include a witch's brew of half-truths and sob stories.[14] and/or spin to try to force the public to ignore an important issue. (si inca cum).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce înseamnă "cunosc temeinic bazele"? Uite, ca să îți faci o idee: - de la 17-18 ani am studiat aproximativ 10 ani, sistematic și sub coordonarea unor oameni de știință veritabili, adică profesori universitari, biologie umană, aprofundînd o mulțime de cursuri și tratate universitare. Din ce motiv? Principalul: dorința de a cunoaște, pur și simplu, în profunzime, corpul omenesc. Secundar: îmi era necesar pentru studiul universitar. Și mai secundar: soția mea era medic, sora mea e medic și îmi plăcea foarte mult să dezbatem împreună nenumărate probleme ale fiziologiei și anatomiei corpului omenesc; - în facultatea de psihologie am făcut doi ani neurobiologie șineuropsihologie, prilej cu care am studiat serios nu numai sistemul nervos dar și multe alte aparate și sisteme, conform conexiunilor impuse de însăși natura sistemică a organismului; - fiind membru fondator al societății române de psihologie cognitivă și respectîndu-mă, cândva, ca psiholog cognitivist, am studiat iarăși organismul uman întrucât psihologia cognitivă cere o pregătire interdisciplinară, ea fiind o disciplină de graniță; - am publicat două cărți de biologie umană și una de biologie și genetică, tradusă în ...limba maghiară (..!:)) de o profesoară universitară de la Universitatea din Cluj; aceste cărți au fost folosite ani de zile (or mai fi și acum) de studenții de la medicină din anii preclinici (I-III) - sunt cărți de fiziologie umană; 4-5 ani am aprofundat studiul fiziologiei, avînd efectiv norma de 10-12 ore în medie de muncă, uneori 14-16, Bunul Dumnezeu mai știe; studiam tratatele din domeniu, pe care orice student și orice medic le cunoaște; - am avut profesori excepționali ca student, unul dintre ei un medic considerat un as al fiziologiei și imunologiei în Europa, doctor la Institutul Victor Babeș; i-am fost unul dintre discipolii preferați; de la el am învățat "șmecherii" pe care mulți medici nu le cunosc, chestii de mare finețe, care reclamă nu doar studiu dens dar și aptitudinea numită "gândire de fiziolog" sau, mai larg "gândire biologică"; sunt mulți oameni din Facultatea de Medicină, de la lectori la unul din prorectorii din ultimii ani, cu care pot spune că am fost prieten, în sensul că nu doar jucam șah împreună dar participam la dezbateri și studii din laboratorul de fiziologie, acolo unde se fac studii in vivo, vai!, pe cobai... Ei bine, judecă și tu acum, după ce am enumerat doar o parte (cât să nu mă dau mare înaintea ta) din pregătirea mea: crezi că dacă sunt psiholog ca formație și diplome academice, asta înseamnă automat că nu am cunoștințe de biologie și imunologie? Te înșeli foarte tare, Antiecumenism și ți-aș putea demonstra asta dacă, într-o zi, m-ai ruga să îți fac din biologia umană visul cel mai frumos al vieții tale. Pot face asta, am pregătit mulți oameni pentru admiterea la Medicină și, dincolo de medii și de rezultate, dau slavă lui Dumnezeu că le-am oferit ceva de mare preț: descoperirea minunii corpului omenesc, uluitoarea complexitate și frumusețe a fiziologiei, despre care tu, în mod evident nu cunoști mai nimic. Și i-am ajutat să iubească, iar nu doar să cunoască școlărește, fiziologia. Probabil te numeri printre oamenii care, încă mai cred, "educați" de scamatori și șmenari, că timusul e sediul sufletului... Nu e amice, nu e, dar ceea ce este și modul cum funcționează în corelație cu celelelate organe din corp este o minune cu care aș începe prima lecție cu tine dacă ți-aș fi dascăl. Evident, nu se va întâmpla asta. (Deși, culmea, eu aș fi dispus să îți spun fantastica poveste a viului din noi, pentru că iubesc atât de mult biologia încât aș povesti oricui ce-am descoperit eu, prin Mila Domnului.) Regret că te numeri printre cei care, înainte de a cunoaște ei înșiși în amănunt domeniul pe care îl evaluează, s-au grăbit, vai, să devină apărători sau atacatori (pe scurt - avocați) de profesie. Ce poate fi mai caraghios decât să te apuci să aperi vehement, supărînd pe mulți dintre cei care cunosc cum stau de fapt lucrurile), să te apuci așadar să militezi sistematic pentru desconsiderarea unor oameni și domenii cărora tu nici servieta nu ești demn să le-o porți. Măi Antiecumenism, ocupă-te bre taică de lucruri pe care le cunoști! Ălea de le-ai muncit pe pielea ta, ălea de ți-au intrat în sânge, ălea de ți-ai dat cu bucurie tinerețea pentru ele! Eu așa am făcut și uite, oricâte nume sonore (oh, canaliile cu nume sonore, bine mediatizate!) îmi vei înșira, le desfid în prima clipă când vor spune vreo bazaconie. Bazaconii, prietene, asta susții și promovezi. Bazaconii! Te mulțumești să fii urechist, vai de tinerețile tale risipite cu dude, când se cuvenea mai degrabă să studiezi pe brânci!... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu știe frate nimic, e în afara problemei. Dar îi place să joace rolul de avocat, crezînd că astfel (o, vechea obsesie puerilă) apără dreapta credință și "adevărul". Sunt doar copii care au chiulit de la școală ori au avut ghinionul să nu pricepaă lucrurile la timpul lor. Dacă ar avea puțină decență nu s-ar băga unde nu le fierbe oala, dar aroganța și mândria penibilă îi împinge la enormități colosale. Pentru ei discuțiile astea funcționează însă și ca joc de timp liber. Se amuză să facă pe deștepții și să irite cu tot felul de prostioare, nebănuind sărmanii că lucrurile astea chiar au importanța lor reală și gravă foarte. Dar ce sens are să ne răcim gura și să tocim tastatura? Eu unul nu mai intru pe-aici. În sanctuarul absurdității și conspiraționismului fanatic sunt chestii cu copite și coarne multe... Și foarte, foarte multă ignoranță. Last edited by cezar_ioan; 18.09.2013 at 17:11:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mulțumesc că nu te-ai aprins, ca să îndrăznesc să mă împărtășesc și duminica ce vine. :) Eu aș compara medicina cu informatica mai degrabă. Mi-a scăpat să menționez ieri că oricine poate observa că un soft nu e nici pe departe bun la început, ca să nu spun perfect de la versiunea 1.0, pînă nu e dat în folosință pe o gamă foarte largă de utilizatori care să-l verifice. Testele de laborator nu spun mare lucru înainte ca o platformă (un produs extrem de complex) să fie dată în trafic. Numai pe rapoartele și sesizările clienților se depistează problemele și se fac corecții. Ca să iau un caz obișnuit, uită-te la cîte versiuni și actualizări ale browserului pe care-l folosești se fac în continuu. Cam așa stau lucrurile și cu vaccinurile sau cu medicamentele noi. Pînă nu se testează pe un segment foarte larg de populație, nu se știu cu exactitate efectele pe care le au. Deci cum aș putea eu să fiu de acord ca fiica mea să devină cobai pentru o firmă care lansează pe piață un produs despre care habar nu are cum va funcționa? Informatica lucrează cu un cod precis, însă medicina poate fi asemănată cu sisemele fuzzy ce se bazează pe probabilități: parcă e aici, parcă puțin mai încoace sau mai încolo; nimic precis, numai bîjbîieli și speranțe că substanțele create vor avea succes. Știi, teoria e frumoasă, explicațiile funcționării vaccinurilor le-am citit și eu, la prima vedere designul e bun și lumea e fericită că își protejează copiii. Însă doar timpul va confirma asta, dacă adevărul nu va fi mascat publicului. Oricum, să fiu iertat că nu dau credit medicinii moderne cu vechime de doar cîteva zeci de ani. Prefer întotdeauna leacurile Lui Dumnezeu, metodele absolut naturale de prevenție și vindecare, în ele am toată încrederea. Cînd răcesc îmi tai o ceapă în patru și o pun lîngă pat noaptea, nu merg să cumpăr ”ceva” de la farmacie. Cînd, iată, crizele de astm revin după mai bine de 10 ani din cauza a N factori alergeni suprapuși, bag un post negru și rezultatele nu întîrzie să apară. Nu mă duc disperat la spital ca să mi se prescrie clasicul brohodilatator-minune (care dă dependență, din experinență vorbesc) care să mă ajute să respir și să mă odihnesc noaptea. Iar dacă e să medităm diletant-teologicește, cauzele unor boli extrem de grave pe care vaccinurile cică le previn nu sînt deloc accidentale. O paralizie este îngăduită de Dumnezeu din motive pe care numai El le știe. Poți să faci cîte injecții vrei, aici nu e vorba de șanse ca organismul să cîștige lupta cu boala, ci lucrurile sînt mult mai adînci de atît - neaccesibile nouă. Deci cel mai bine să facem prezența la biserică, să ne rugăm frecvent și împreună cu preotul pentru sănătate, să participăm la Masluri, să ne împărtășim sistematic, și așa bunul Dumnezeu Se va îndura să ne mîntuiască de orice rău, atît fizic, cît și duhovnicesc.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 18.09.2013 at 19:43:11. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poți scrie un „soft prost” și vinde liniștit, pentru că nu trebuie să îndeplinească nici un standard decât cel pe care îl decide firma respectivă. Toată testarea se face intern. În schimb, este foarte greu pentru o firmă să producă un medicament și să fie pus în vânzare. Poate să dureze și ani de zile până un medicament ajunge în farmacii. Trebuie să treacă printr-un proces riguros care scrutinizează absolut totul despre acel medicament, design, condiții în care este produs, severitatea efectelor secundare, testare clinică etc. Aici testarea se face atât intern cât și extern pentru că trebuie să treacă de standarde și norme internaționale, și trebuie aprobat de o instituție anume. Nu știu pe ce planetă trăiești tu dar nu ești nici măcar pe aproape la cât de greu este ca un medicament să fie aprobat pentru punerea în vânzare.
The most astounding fact about the universe (3min) Last edited by Alin.D.Zaharia; 18.09.2013 at 20:40:51. |
|
||||
|
||||
![]()
Alin,
Citat:
Citat:
Sînt curios care sînt criteriile reale de acceptare a unui nou vaccin de către instituțiile despre care vorbești.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cod:
std::cout << "Bla blah" << std::endl; Citat:
Dacă ar fi așa ușor cum crezi tu, ar vinde toți pastile de zahăr ca să facă bani. Citat:
Adică nu ști care este procesul, nu cunoști criteriile/standardele/etc dar ești convins că îi așa cum zici tu. Mai pe scurt ești ignorant.
The most astounding fact about the universe (3min) Last edited by Alin.D.Zaharia; 18.09.2013 at 22:36:42. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfinți catolici ai secolului al XX-lea. | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 6 | 15.12.2011 17:54:46 |
666 confuzia secolului | andreicozia | Generalitati | 250 | 04.04.2011 23:51:50 |
Vaccinarea are efecte negative | Iustin32 | Generalitati | 113 | 23.01.2011 16:21:40 |
Pericolul nestiut al vaccinurilor | Iustin32 | Generalitati | 65 | 29.12.2009 22:23:12 |
problema medicala | mathly24 | Generalitati | 8 | 25.09.2007 17:33:38 |
|