Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2013, 16:00:18
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Din 10 persoane care au cu adevarat talent, nu se stie daca 1 reuseste sa traiasca din asta.
Concurenta este foarte mare si probabil nu talentul are ultimul cuvant de spus.

Pentru un medic bun se va gasi mereu un loc de munca.
Pentru artisti...ei bine, pot incerca sa traiasca ca si liberi profesionisti dar nu cred ca e o situatie prea roza.
Sa stii ca la instrument nu prea se gasesc profesori in liceele de arta din provincie ,foarte multi din tinerii absolventi prefera sa plece in strainatate sau sa ramana in Bucuresti.
Acum ,ce sa-i faci ,multi nu vor sa auda de invatamant.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2013, 16:08:20
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Cred ca problema este pusa putin gresit.
Peste tot sunt oameni cu frica de Dumnezeu si bine intentionat.
Numai ca trebuie sa ceri lui Dumnezeu sa tii scoata in cale.

Pe fiica-mea am dus-o la cresa si la gradinita.
Peste tot a nimerit la oameni EXCEPTIONALI, la educatoare sufletiste si foarte bine intentionate, carora le poti spune din toata inima MULTUMESC.

Banuiesc ca si la scoala este exact la fel, aceeasi problema:
Sa gasesti oamenii de care ai nevoie.

Educatia acasa inseamna putin altceva:
- educatia vietii pe care orice parinte trebuie sa i-o dea copilului in primul rand: cine este, care este sensul vietii lui, sa fie echilibrat, cum sa trateze problemele in viata
- cultura - completare sau chiar baze complet noi de cultura.
- altele.

Este greu in ziua de astazi sa inveti un copil o "scoala" chiar acasa.
Acasa este privat de mediul social. Orice copil are nevoie si de un mediu social. NU poti sa-l izolezi acasa pentru ca ai niste pareri gresit formate. Am vazut multi copii care sunt anxiosi, tematori alaturi de alti copii. Ori un parinte nu ar trebui sa faca asa ceva cu propriul copil.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2013, 16:42:18
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul

Peste tot a nimerit la oameni EXCEPTIONALI, la educatoare sufletiste si foarte bine intentionate, carora le poti spune din toata inima MULTUMESC.

- educatia vietii pe care orice parinte trebuie sa i-o dea copilului in primul rand: cine este, care este sensul vietii lui, sa fie echilibrat, cum sa trateze problemele in viata
- altele.

Acasa este privat de mediul social. Orice copil are nevoie si de un mediu social. NU poti sa-l izolezi acasa pentru ca ai niste pareri gresit formate. Am vazut multi copii care sunt anxiosi, tematori alaturi de alti copii. Ori un parinte nu ar trebui sa faca asa ceva cu propriul copil.
Mulțumim pentru intervenție! Sunt de acord cu ce ai scris.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2013, 17:09:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Asta am incercat si eu sa explic, dar sunt unii care nu vor sa priceapa si pace.
Se tem ca societatea le va fura copilul - este un risc real, dar cred ca asta depinde foarte mult de caracterul real al parintelui care se reflecta si in talentul educational.
Vechi 19.11.2013, 09:28:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:

- altele.

dar uiti de un lucru care poate strica tot ceea ce ai construit...anturajul
Reply With Quote
Vechi 19.11.2013, 16:08:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
dar uiti de un lucru care poate strica tot ceea ce ai construit...anturajul
Asta este scuza tipica a celor care n-au fost in stare sa ofere o educatie in adevaratul sens al cuvantului.

Pentru ei educatie = restrictie.
Nu ai voie aia, aia, ca doar esti in casa mea, ce m-ai vazut pe mine facand asa? si altele asemenea.

In felul acesta chiar si posibilele valori reale sunt asociate cu inchisoarea iar libertatea este perceputa dupa modelul celor fara restrictii morale.

Si uite asa, de fapt am educat copilul sa admire un set de valori exact opuse celor care sustinem ca le-am predat.

Cine e de vina? A, norma, anturajul.
Vechi 20.11.2013, 09:16:56
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta este scuza tipica a celor care n-au fost in stare sa ofere o educatie in adevaratul sens al cuvantului.

Pentru ei educatie = restrictie.
Nu ai voie aia, aia, ca doar esti in casa mea, ce m-ai vazut pe mine facand asa? si altele asemenea.

In felul acesta chiar si posibilele valori reale sunt asociate cu inchisoarea iar libertatea este perceputa dupa modelul celor fara restrictii morale.

Si uite asa, de fapt am educat copilul sa admire un set de valori exact opuse celor care sustinem ca le-am predat.

Cine e de vina? A, norma, anturajul.
nu e chiar asa. De multe ori anturajul chiar strica
Reply With Quote
Vechi 20.11.2013, 09:36:53
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

De fapt, de putine ori anturajul chiar strica.

Stiu persoane, dintre care si eu, care au facut parte din anturaje dubioase (eu initial habar nu aveam de fapt in ce anturaj m-am bagat), dar daca sti sa distingi raul de bine, lucru care il inveti acasa, dar SI la scoala, sti sa iesi frumos de acolo, iti dai seama ca nu ein regula, vezi ce se intampla in jurul tau si iei decizia corecta de a renunta la acel anturaj.
Povestea mea cu anturajul respectiv e mai ciudata, in sensul ca nu am iesit din el imdiat dupa ce mi-am dat seama ca ceva nu e in regula, ci am iesit dupa ce am vazut cu ce se ocupa unii - a se citi majoritatea- din anturajul respectiv (droguri, lupte de caini, furtisaguri, batai). Si nu, nu am fost crescuta in spirit religios, am aut interdictii, dar am avut si libertate in acelasi timp de la parinti. Pur si simplu ai mei m-au crescut cu notiunea de bine si rau, si astfel am putut face distinctia si am iesit la timp din anturajul respectiv. La fel si o prietena de-a mea din vremea aceea
Reply With Quote
Vechi 20.11.2013, 13:21:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu e chiar asa. De multe ori anturajul chiar strica
Si oare cum ajunge copilul bun (ca educatie) intr-un anturaj rau?
Vechi 20.11.2013, 13:47:43
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si oare cum ajunge copilul bun (ca educatie) intr-un anturaj rau?
citeste cu ATENTIE ceea ce am scris anterior. Am spus ca anturajul POATE strica tot ceea ce au contruit parintii in educatia copilului. Nu am spus ca intotdeauna strica. Samanta cade de multe ori si pe pamant bun si roditor, nu numai pe asfalt sau intre maracini
Reply With Quote
Răspunde

Tags
școală acasă, homeschool, homeschooling, scoala acasa