![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10479225
Mortality in vegetarians and nonvegetarians: detailed findings from a collaborative analysis of 5 prospective studies. Key TJ, Fraser GE, Thorogood M, Appleby PN, Beral V, Reeves G, Burr ML, Chang-Claude J, Frentzel-Beyme R, Kuzma JW, Mann J, McPherson K. Source Imperial Cancer Research Fund, Cancer Epidemiology Unit, Oxford, United Kingdom. key@icrf.icnet.uk Abstract We combined data from 5 prospective studies to compare the death rates from common diseases of vegetarians with those of nonvegetarians with similar lifestyles. A summary of these results was reported previously; we report here more details of the findings. Data for 76172 men and women were available. Vegetarians were those who did not eat any meat or fish (n = 27808). Death rate ratios at ages 16-89 y were calculated by Poisson regression and all results were adjusted for age, sex, and smoking status. A random-effects model was used to calculate pooled estimates of effect for all studies combined. There were 8330 deaths after a mean of 10.6 y of follow-up. Mortality from ischemic heart disease was 24% lower in vegetarians than in nonvegetarians (death rate ratio: 0.76; 95% CI: 0.62, 0.94; P<0.01). The lower mortality from ischemic heart disease among vegetarians was greater at younger ages and was restricted to those who had followed their current diet for >5 y. Further categorization of diets showed that, in comparison with regular meat eaters, mortality from ischemic heart disease was 20% lower in occasional meat eaters, 34% lower in people who ate fish but not meat, 34% lower in lactoovovegetarians, and 26% lower in vegans. There were no significant differences between vegetarians and nonvegetarians in mortality from cerebrovascular disease, stomach cancer, colorectal cancer, lung cancer, breast cancer, prostate cancer, or all other causes combined. De studiat (primul link in special) http://www.beyondveg.com/index.shtml http://www.westonaprice.org/vegetari...ina-study-myth http://healthcorrelator.blogspot.ro/.../China%20Study http://en.wikipedia.org/wiki/Carnosine
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 05.12.2013 at 12:09:47. |
|
#2
|
||||
|
||||
|
O să mă uit pe ele, dar să știi că treburile nu stau chiar cum prezintă statisticile generale pentru că a fi vegetarian poate însemna să fii de nevoie (mănînci în mare parte orez că nu ai de ales dacă trăiești în țările asiatice), poți mînca cipsuri, cartofi prăjiți și alte prăjeli / copturi nesănătoase, poți consuma la greu Euri - că doar nu-s din animale (nu neapărat), poți să nu mănînci măcar o dată pe zi hrană crudă, poți să abuzezi de anumite feluri de mîncare (prea multe fructe = exces de zahăr, prea mult spanac gătit și avocado șamd = exces de acid oxalic, prea multă pîine albă = ...), poți să nu-ți pese deloc de nici o regulă de asociere, poți păpa la greu produse modificate genetic (cum mare succes au la americani tofurkey și chestii de genul ăsta), nuci + alune îmbibate cu aflatoxină (naturală, prezentă în coaja lor și de multe ori ignorată) șamd, șamd.
Deci nu-i de mirare că uni-s viigăni și dă boala peste ei de mor înainte de vreme. A fi viigăn și atît nu e suficient. Oricum, să nu deviem prea mult discuția inițială despre b12.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
|
#3
|
|||
|
|||
|
Citat:
Logica nu prea corespunde cu realitatea, pentru ca studiul nu cred ca a fost facut pe cei vegani de nevoie, adica prin Asia, China, etc.iar cei care devin vegan prin alegere in general cauta sa aiba un stil de viata sanatos si la o adica, nu cred ca aia exclusiv vegani ar fi mai viciosi in alegerea alimentelor decat aia care maninca si peste sau ovolacto.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. |
|
|