Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2014, 15:20:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cu asta ai spus tot, de aceea vorbeam degeaba. O teorie din secolul nostru contrazice Sfanta Scriptura, deci ea trebuie schimbata sau, cel putin, modificat sensul cuvintelor de acolo.
Nici vorba, ai inteles prost, ca de obicei.

Sensul imprimat acelor cuvinte in traducerile accesibile tie ca necunoscator de ebraica, este deja unul artificial care tine de o interpretare cvasi-arbitrara sau poetica daca vrei si nicidecum cel original.

In original nu exista cuvantul "zile" ci un termen generic care la fel de bine poate desemna o perioada.

Citat:
Asta iti explicam si eu, aceasta e singura ratiune pentur care zilele ar trebuie sa fie ere. Mai ramane sa alegi, crezi in oameni sau crezi in Domnul si revelatia Sa.
Trebuie sa fii tare derutat si confuz ca sa faci asa penibile afirmatii.

Dumnezeu n-a scris "zile" acolo, poti sa pricepi macar lucrul asta elementar sau te depaseste asa tare o problema atat de simpla?

Sau faci ca martorii lui Iehova, daca noua nu ne place Sf. Treime, traducem noi Biblia in asa fel incat orice referinta de genul asta sa dispara.

Citat:
Mai sus spuneai ceva ce seamna cu aggiornamento, daca vrei sa intelegi ca sa functioneaza ecumenismul, schimbarea invataturii dupa conceptiile oamenilor. Asta e si concpetia protestantismului liberal.
Mai degraba este o revenire la origini, chiar daca asta inseamna in buna parte mister.

Si e cumva, din partea ta, o descoperire a stadiului jalnic in care se afla acel gen de "creationism" neoprotestant extrem a carui mare fan esti tu si deviantul nostru, a carui singur refugiu se pare a ramas intr-o traducere cvasi-arbitrara a unor cuvinte din Geneza.

Citat:
P.S. Daca stiinta spune ca nu e posibila nasterea din Fecioara tu crezi ce spune stiinta? Am observat mai demult ca ai o oarecare problema in a intelege miracolele.
Aici nu discutam notiunea de miracol ci abordarea ta stupida si refugiul care ti-l gasesti in ignoranta si viclenie la modul: "in traducerea mea scrie "zile" si refuz sa consult textul original" sau "eu n-am argumente pentru ce spui tu, dar pot sa declar ca abordarea ta apartine curentului cutare care stim ca e gresit si deci argumentul tau e gresit".

Citat:
Tu intelegi credinta mai mult din perspectiva rationala, cum fac si protestantii.
Si tu crezi ca Sf. Parinti erau irationali, ca tine, nu-i asa..?

Li se punea in fatza un lucru si ei faceau pe surzii si pe orbii, repetand aceeasi poezie la infinit, chit ca jignea cea mai elementara logica si bunul simt a celui care pretinde ca ofera argumente, nu-i asa?

Last edited by AlinB; 24.06.2014 at 15:23:59.
Vechi 24.06.2014, 22:29:13
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sensul imprimat acelor cuvinte in traducerile accesibile tie ca necunoscator de ebraica, este deja unul artificial care tine de o interpretare cvasi-arbitrara sau poetica daca vrei si nicidecum cel original.
In original nu exista cuvantul "zile" ci un termen generic care la fel de bine poate desemna o perioada.
Ti-am mai spus ca acel articol e o prostie de genul neoprotestant, care pot sa arate si ca patratul e rotund cu citate din Biblie. E un articol subtire si prost documentat, singurul pe care l-ai gasit si care afirma as aceva. ia cauta pe net si gasesti 1000 de articole care arata ca acelea sunt numai zile, nu altceva. Uite, am gasit eu articole mult mai complete: http://creation.com/how-long-were-the-days-of-genesis-1 http://creation.com/the-meaning-of-yom-in-genesis-1
Ele arata ca acele cuvinte se refera strict la zilele, in sensul celor de azi.
Ca sa nu mai spun iar ca tu afirmi ca sfintii s-ar fi inselat sau ca nu au avut traduceri corecte.
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si e cumva, din partea ta, o descoperire a stadiului jalnic in care se afla acel gen de "creationism" neoprotestant extrem a carui mare fan esti tu si deviantul nostru, a carui singur refugiu se pare a ramas intr-o traducere cvasi-arbitrara a unor cuvinte din Geneza.
Bineinteles, abia ieri, cred, ti s-au dat citatele din sfinti si tu ai si uitat ca sfintii sustin asta. Cand vrei sa le citesti faci deodata dislexie si nu vezi cuvintele. Aline, asta fac toti cei ce nu pot accepta un adevar. Care creationism neoprotestant la toti sfintii? Macar neoprotestantii aia nu cotesta revelatia din facerea, pentru ca evolutionistii teisti se iau dupa niste filozofii atee.

In conluzie, pentru ca vad ca folosesti la infinit singurul argument, ca zilele nu s-ar intelege asa, sper ca ai inteles ca zilele sunt zile in toate analizele si toate articolele (afara de cel dat de tine, un articol gresit).
Subiect închis