![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Dar tu esti un visator incurabil si sunt convins ca oricate denigrari ai vedea la Mihnea, daca un timp vorbeste mieros, le vei trece pe toate cu vederea. Sa incerc totusi: Perlele Papistasului Mihnea Dragomir: 1. La ortodocsi Sfintele Taine sunt "un haloimis general"Sunt de pe un singur topic, doar o mica parte din postarile in care papistasul lamureste destul de bine ce este ortodoxia. In alte sute de comentarii ponegreste si discrediteaza ortodoxia in mod direct. Si mii intr-un mod subtil. In celelalte vorbeste mieros, mai glumeste sau scrie chiar bine. Prin acestea din urma anesteziaza eficient constiinta multora pentru a-si continua in voie propaganda papistasa desantata. Insa daca cineva vrea sa-l puna la respect, cinci ortodocsi sar asupra lui. Last edited by Dalian; 17.09.2014 at 20:42:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Din păcate și eu am observat multe exprimări tendențioase, urâte și nu în ultimul rând mincinoase ale lui Mihnea la adresa Ortodoxiei, a ortodocșilor și a Bisericii noastre. Strecurate printre alte lucruri spuse mai normal.
Păcat! |
|
|||
|
|||
![]()
Dalian, eu nu am zis sa nu-l iei de urechi pe cineva atunci cand merita. Dar e enervant pentru ceilalti ca ori de cate ori omul scrie ceva sa te repezi imediat si sa-i reamintesti ca-i eretic.
Am observat si eu chestia asta la Mihnea dar de multe ori au fost doar riposte, adica a fost atacat si la randul lui a atacat. E adevarat ca nu petrec foarte mult timp pe forum si poate imi scapa multe lucruri dar luati-l de urechi atunci cand merita si hai sa incercam sa nu-l mai provocam pe el si pe altii. Unele comentarii ale lui Mihnea chiar sunt foarte bune si nu au nici o tenta anti ortodoxa si e pacat ca aruncam cu zoaie peste ele. Nu cred ca ii facem un bine nici lui si nu ne facem un bine nici noua daca vom cauta mereu paiele din ochii celorlalti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca de obicei, unire intre ortodocsi nu este, multi, prin atitudinea lor excesiv de toleranta, o dau in apararea lui, in defavoarea fratilor ortodocsi. Sunt de acord cu tot ce ati scris. In plus, vreau sa adaug faptul ca un ortodox poate sa glumeasca cu un catolic, poate sa schimbe retete de mancare, sa discute politica sau un meci etc, subiecte non-religioase dar in momentul cand ajungem la religie trebuie sa denuntam propaganda fatita de pe forumul nostru. Si sa spunem adevarul, nu sa ne ascundem dupa deget. Si nu ar fi rau daca ar fi doar propaganda, pentru ca asta poate o putem ignora, dar atacurile la adresa ortodoxiei sunt cele de nesuportat. Last edited by aubergine; 17.09.2014 at 23:44:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand vorbeste anti-ortodox poti spune ca dogma noastra difera ,ca avem alta opinie . Dar cand vorbeste foarte corect si ortodox ,de ce sa il acuzi,doar pentru ca sti ca altadata a vorbit altfel ? De ce sa judeci omul dupa o idee preconceputa , si nu dupa ce spune ? Imi place ortodoxia dar nu cand e folosita in mod nejustificat pentru a acuza un om. In acele momente , poate castigati in convingere ,dar gresiti fata de un om,ca il acuzati pentru ce nu a facut . Va dati frau liber respingerii fata de el,si nu cititi ce a scris la un moment dat,ca sa vedeti daca a gresit sau nu. Adevarul e la fel de adevarat indiferent de gura care il rosteste , iar respingerea cuiva ,nu poate fi justificata indiferent in ce haina de scopuri nobile e imbracata . Cine nu aduna,risipeste. Cine nu admira un catolic care vorbeste in curat spirit orotodox, si calauzeste pe un orthodox mai nedumerit decat un protestant ,inseamna ca nu isi poate da seama cat de minunat si neinteles poate fi Dumnezeu |
|
|||
|
|||
![]()
,,...calauzeste pe un ortodox mai nedumerit decat un protestant".Iustin esti baiat bun dar la faza asta am ras in hohote dupa o zi grea de munca.Nu stiu ce ai gandit initial dar la final a iesit o perla de toata frumusetea.Cred ca din ardoarea de a sintetiza fiorul iubirii care se raspandeste nestavilit i-ai facut pe toti nedumeriti si ai rezolvat secole de dispute.Ramane sa mai stabilim,daca tot suntem toti nedumeriti,cu cine votam neicusorule.La bulivard birjar :) Discutiile de pe acest topic devin memorabile.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M-ar fi interest sa gasesc mai multe detalii despre poruncile din NT. Sa nu judeci pe aproapele, sa iti iubesti vrasmasul. Unde se gaseste aceasta virtute in dogmatica ortrodoxa? Poate ele vin derivate din alte virtuti,cum ar fi smerenia ,pentru prima din porunci . In NT se dau porunci simple si foarte penetrante pentru inima omului . Ma asteptam sa gasesc cumva ceva care sa aiba acelasi stil emotionant si puternic ,si in Traditie ,incluzand : dogme, cantari,rugaciuni,vieti ale sfintilor . Da,am gasit completarea cuvantului biblic , prin practici ale sfintilor care ne fac sa ne apropiem de curatenia ceruta de Hristos. Dar nu am gasit ceva macar asemanator cu puterea Cuvantului. Clasificare virtutilor si pacatelor recunosc ca e utila si necesara pentru practica si sinteza , dar nu poate aduce nici un gram de emotie in plus fata de o pagina din Biblie . De aceea mi se pare succesiunea fireasca sa fie Cuvantul lui Dumnezeu ,si apoi instrumentul Traditiei Stiu ca in multe cazuri a fost invers , ca harul poate premerge citirea evangheliei . Dar acestea sunt cazuri izolate . Fara Biblie,dogmatica ar fi ca un manual de instructiuni ,careia i-ar lipsi insasi obiectul explicat . Invat sa conduc o masina din manualul ei de utilizare ,dar nu am masina Cum sa te duci la Biserica daca nu ai auzit de Hristos , cum sa crezi in Euharistie,daca nu auzi cuvintele lui de la Cina cea de taina , cum sa te rogi ,daca inima nu iti e strabatuta de dragostea de El ? Cum sa Il iubesti daca nu I-ai auzit Cuvantul ? "Caci credinta vine prin auzire" Nu toate devin mecanice ,niste simple ritualuri,daca nu il avem in suflet? Si nu numai la Biserica,dar si in viata de zi cu zi , cum putem sa ii vedem frumusetea,daca in fiecare om nu vedem pe Hristos ? De aceea sustin ca prima treapta trebuie sa fie Cuvantul,apoi ajutorul Bisericii,apoi harul ,si sa sfarsim cu ce am inceput,cu Cuvantul ,dar de data asta ,nu doar citit , ci traind in noi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am zis de altii ci de mine,offff, iarasi stilu meu de exprimare naste....bunadispozitie . Macar am facut si eu ceva util azi :) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mai zic nimic ca cine stie ce mai spun si nu vreau sa te superi,mi-e teama ca devin rautacios.Nu tine cont de regretabila mea ironie,scrie sincer ce simti tu,poate fi un bun inceput,spre diferenta de marea ipocrizie in care ne balacim in mod constant. Dumnezeu sa-ti ajute in drumul tau (Matei 7.7)
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 18.09.2014 at 00:52:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prefer critica , tacerii ... Oricum ,iti multumesc de incurajare . Noapte buna,si servici mai usor maine |
|