Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.11.2014, 20:57:34
Dharma Dharma is offline
Member

Data înregistrării: 20.11.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Eu (desi ma consider agnostica nu atee) ma aflu aici pentru a invata.
Am fost botezata ortodoxa cand eram mica deci nu am nici un merit si nici o vina in aceasta privinta. Nasii de botez i-am vazut ultima oara cand aveam eu 2 ani, deci implicarea lor in indrumarea mea pe drumul dreptei credinte tinde spre zero. Mama mea e interesata de practicile asa-zise "orientale" (reiki, prananadi, yoga, etc...), tatal meu e ateu sau cel putin asa spune. Nu am manifestat niciodata interes pentru religie, m-am auto-definit agnostica fiindca desi cred in existenta unei puteri superioare nu ma simt gata sa il definesc ca Dumnezeu, Allah, Ganesh sau in orice alt fel. Deci pe scurt nu vreau sa imi asum responsabilitatea pentru propria mea viata spirituala (si eventuala mantuire), nici sa incerc a urma un cod de "buna-purtare" pe care nu il inteleg doar pe ideea ca a fost conceput de un Zeu Omniprezent si Omnipotent.

Am fost implicata in mai multe relatii amoroase si religia partenerului meu nu a fost niciodata importanta pentru mine. Stiu ca a fost vorba de un catolic, un evreu, un protestant - in fine, toti nepracticanti. Daca s-a vorbit despre casatorie in general eram de accord sa adopt religia partenerului. Cum familia mea nu e religioasa, nu ii intereseaza daca ma casatoresc intr-o biserica, intr-o sinagoga, templu, moschee sau o groapa cu noroi din padure, dar e posibil ca familia partenerului sa aiba standarde mai rigide.

Vreau totusi sa cunosc mai multe despre religia ortodoxa, fie ca sa stiu la ce renunt, fie ca sa inteleg de e sa nu renunt. Si o fac pe un forum fiindca daca chiar "ader" si ma auto-definesc ca ortodoxa fac parte din aceeasi comunitatea cu toti ceilalti ortodocsi, deci vreau sa stiu cu cine ma intovarasesc pe drumul credintei. Deocamdata nu sunt prea convinsa.

Eu de asta sunt pe forum. Altcineva?