![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
6. Eu am zis: "Dumnezei sunteți și toți fii ai Celui Preaînalt". 7. Dar voi ca niște oameni muriți și ca unul din căpetenii cădeți.(Psalmi81,6-7) Dumezeu ne-a facut Oameni(ca pe Adam) dar noi mereu cadem in pacat, pentru ca asta invatam din primii ani de viata: sa vietuim in pacat. Dumnezeu a suflat "suflare de viata vesnica" peste Adam, adica i-a insuflat judecata(intelepciunea) ca, de la acel moment, sa nu mai faca ce facea inainte, adica sa se lepede de sine; si nu-i in stare. Sufletul fiecarui Om se naste imaculat in Rai, dar, pentru ca vietuim in tarana(in trup) pe pamant, vine momentul cand pacatuim si-atunci survine moartea sufleteasca; urmeaza spovada, impartasirea si iertarea, dar iar pacatuim samd... S-a intrupat Iisus Hristos ca sa ne invete sa nu pacatuim, dar noi pacatuim in continuare si vedem asta in special la ceilalti, mai putin la noi.