![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Oricum, nu conteaza. Biserica nu are asemenea invataturi. Citat:
La ce atatea discutii? Daca pe trup nu trebuie pus accent, pe suflet, nu, pe unitatea si unicitatea trup-suflet, nici atat... |
|
|||
|
|||
![]()
Pericolul este sa gresim, de aia am zis mister. E incifrat ca in parte cunostem. Deci eu prefer sa astept decat sa o iau inainte cu presupusa...
|
|
||||
|
||||
![]()
Pt. Florin
Marele secret, dupa parerea mea si a altora, e ca Cel-ce-este-Fiinta-prin-excelenta, de aceea si tocmai de aceea S-a facut ca unul-din-lut, tocmai pentru ca lutul (creat la baza din nimic) sa aiba si el sansa de a se impartasi vesnic prin har de Fiinta. "La inceput a fost Cuvantul (Logosul, spirit pur prin excelenta) si Cuvantul S-a facut trup (materie, lut, carne si sange)."(vezi prologul Evangheliei de la Ioan). De aceea Dumnezeu S-a facut om, pentru ca omul ( fiecare din noi) sa se faca dumnezeu prin har, ramanand tot creatura fara sa se confunde sau contopeasca nediferentiat vreodata cu Creatorul, ca picatura in ocean, dupa cum sugereaza ambiguitatile budhiste. Creatura ramane creatura in vesnicie. Niciodata nu se poate uni in esenta cu Creatorul. Doar prin har. Asta afirma crestinismul. Daca un budhist crede asta, nu prea mai are cum sa ramana budhist. Iar daca nu crede, n-ar cum sa fie crestin. Cele doua optiuni sunt ireconciliabile, oricat am vrea sa dam vina pe dihotomismul in alb-negru al omului cazut. Pentru tine cat de importanta e invatatura despre Intruparea Unuia din Treime? Aduce acest eveniment vreo schimbare ontologica asupra firii umane? Si inainte de Intrupare si dupa Intrupare, relatia omului cu Dumnezeu e la fel? Ontologic, vorbind. Si, daca nu te superi, la ce te-a rugat ahilpterodactil mai sus, sa adaugi la lista cu diferente intre budhism si crestinism inca una. Poti sa pui in paralel cele doua conceptii despre antropogeneza, in crestinism si budhism, te rog. Last edited by delia31; 22.01.2016 at 19:15:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu chiar crezi ca o sa faca asta?
Acolo unde poate sa rasuceasca problema in asa fel incat sa-i pice bine cat de cat si interlocutorul sa-l lase in pace - ca in cazul tau de exeplu, raspunde. Altfel, nu.
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Crestinismul respinge ideea de reincarnare. Pseudo-budhismul tau se infrupta copios din ea. Si totusi ai dat-o rasucita ca pana la urma exista o viziune comuna. Nu este, si tu stii asta si cine nu e prost si citeste topicul stie ca perspectivele sunt ireconciliabile. Si nu doar in chestiunea asta. Citat:
Are si budhismul o varianta la caderea din Rai? Citat:
Mai ales ca "Marea apocalipsa asa zis budista" nu are nici o legatura cu Parusia. Citat:
Citat:
Cel putin are o intrare in lumea (nasterea) asta si o iesire (moartea). A doua la mana, in crestinism prin "golirea de sine" se intelege renuntarea la falsul eu, cel cu aplecare spre pacat. "Budhismul" matale intelege un soi de personalizare, de spalare pe creier. Ca totul in "budhismul" tau este "fenomen" si "trecator" si etc. Si deci starea spirituala absoluta este aia in care omul nu mai stie ce e ala eu, non-eu, sus, jos, etc. Citat:
"Bodhisattva" - adica un reflector din asta sau Dumnzeu deplin in trup? De fapt. ce sa mai intreb, ai comis-o deja: Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din ce zicea Florin in citatul de mai jos... Citat:
Florin, ori una, ori alta. Ca invataturi de credinta, budhismul si crestinismul sunt total ireconciliabile. Nu poti sa te indulcesti de miere cu otrava, fara sa ramai nevatamat. |
|
|||
|
|||
![]()
Si e gol (vacuum). Doar mintea (cereasca, spirituala si ea, dealtfel) are impresia ca exista si altceva in afara golului. Care vacuum e spiritual, ceresc - conform marelui secret (pe care il detii tu si ni-l impartasesti si noua, ca sa nu mai fie chiar asa secret)....
Auzi Florine, uneori nu iti vine sa razi? Asa, hodoronc tronc, cand iti dai seama (o mai faci, oare?) de ce incalcituri iti trec prin cap... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iisus se "reincarneaza", dupa voie, in fiecare zambet pe care poate il primim de la cineva, in fiecare mangaiere sau alinare venita de la cei de langa noi. Nu este dificil de inteles atunci cand pricepem adevarata forma a Lui Iisus/Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 10:13:01 |
Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 20:14:10 |
|