![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Părintele Cleopa nu spune că Dumnezeu trimite harul fără Duhul Sfânt. Și da, ce am spus aici, nu e greșit: Dumnezeu Tatăl se trimite pe Dumnezeu Duhul Sfânt, când intră în oameni, cum spune versetul: "Drept aceea, fraților, căutați șapte bărbați dintre voi, cu nume bun, plini de Duh Sfânt și de înțelepciune" - F.A. 6, 3. Citat:
Am spus deja: Ipostasul - Ființa lui Dumnezeu, nu se poate contopi cu omul, cu creația - creatura. Deși Duhul Sfânt intră în om, cum ne arată Scripturile, omul nu poate cuprinde și nu poate înțelege ce este, cât este, de unde este Duhul Sfânt, fiindcă nu poate înțelege ființa lui Dumnezeu, decât prin harul care-l aduce Duhul Sfânt în om, va înțelege, cât îi este omului să înțeleagă de Duhul Sfânt, care este lucrarea Duhului Sfânt în el, prin har. De aceea noi nu vedem Ființa lui Dumnezeu, fiindcă am vedea ceva limitat, creat, ori Dumnezeu e Creator, nu e creat, dar participăm la natura Dumnezeiască, nu la Ființa lui Dumnezeu, căci prin îndumnezeire, dobândim ce am pierdut prin Adam și Eva, vom fi nu numai chipul ci și asemănarea cu Dumnezeu. Da, trupul lui Hristos a fost creat, și vedea în natura lui Hristos, un trup muritor pe Sfânta Cruce și apoi înviat, cum toate trupurile vor învia. Și spune Hristos în Firea/Ființa/Ipostasul lui Dumnezeiască: "Vă uitați la Mine și vedeți pe Tatăl" și "Eu și Tatăl, Una suntem", adică chemarea la îndumnezeire a omului, la imitarea și urmarea lui Hristos. Asta face Duhul Sfânt în om, prin har. Pot spune fără să greșesc, că harul, fiind necreat, adus de Duhul Sfânt în om, este o formă de comunicare și de rezolvare a problemelor, între Dumnezeu și oameni.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 30.07.2016 at 01:32:35. |
|