Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2022, 17:14:01
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
1.Am dat admitere din dogmatica Zăgrean/Todoran,așa ca idee:))
2.Sa știi că studiul teologic nu se rezumă doar la Teologie Dogmatică ...
3."Căderea creștinismului instituționalizat"nu se referă la atacarea Bisericii (totalitatea creștinilor/Biserica întemeiată de Iisus și apostoli/etc),este doar o constatare,o privire critică asupra laturii umane a Bisericii,cât și o privire din punct de vedere istoric,sociologic etc..."Biserica universală/spirituală",este prefigurată dinaintea de creștinism,și se configurează că un loc/tărâm spiritual/astral...Ea niciodată nu va putea fi distrusă.Iisus despre acest loc și aceasta împărăție vorbește.Insa instituțiile umane mereu sunt înlocuite de altele,doctrinele mereu se schimba insa la baza rămân aceleași...

4.Stiu că oricum nu ai înțeles sau vrut să înțelegi despre ce am vorbit în acest topic.Tu ai văzut doar un singur lucru...Exact lucrul pe care eu nu l-am făcut.... Încearcă sa vezi invers...

5.Tu ataci in continuare Biserica și membrii acesteia...

6.Mai adu încă 2 creștini ortodocși care să-ți de-a dreptate...

7.Tu nu ești un creștin ortodox
1). Nu se vede. Sincer. Ai fi știut ca Biserica instituționalizata,cum ii spui,e Biserica Lui Hristos. Al cărui cap este Hristos.;
2).Nu,e mult mai vast,dar pentru simplificare,pentru că văd persoane care par grele de cap. Sau se prefac a fi așa din viclenie;
3).Ideea de Biserica Universala/Spirituală e neo-protestanta 100%,asa ca tocmai ce ți-ai dezvăluit convingerile. De ce nu ești sincer și nu îți afirmi adevarata apartenență.Asa ceva nu există în ortodoxie !!!
Tu ești ortodox cât îmi văd eu ceafa;
Lasă tu analiza critica a Bisericii pe seama lui Dumnezeu. El are vremurile sub stăpânirea Sa.El e capul Bisericii. Știe Domnul mai bine ce face și de ce.
4). Stai liniștit, am observat din ultimele postări cât ești de sincer;
5).Tu faci confuzie între casa ta de rugăciune, secta ta și Biserica. Biserica lui Hristos e Una. Sectele protestante și neo-protestante nu sunt decât niște case de rugăciune.
Ai dreptate secta ta institutionalizata a și căzut. Există un duh de dezbinare între protestanți și neo-protestanți cum nici la ereticii catolici nu exista.;
6). Faptul că un forum e invadat de sectari nu înseamnă că dețin adevărul;
7). Sunt și ortodocși influențați de retorica protestanta. Tu nici din ăștia nu ești. Mai tată, tu ești sectar 100%.

Urât este ca minți.Faptul că te dai a fi ortodox,când din postări se văd convingerile neo-protestante arată mârșavia caracterului.
Curat murdar.
Reply With Quote