Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2022, 10:25:00
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Scuză-ma,cu riscul de a-mi lua sute de anateme,o să-mi dezvălui puțin din convingerile mai personale,deși incerc sa evit asta,din motive pe care o sa le vezi imediat..

Adică tu vrei sa spui că Iahve/Savaot/Elohim este Divinitatea supremă/Creatorul/Stăpânul Universului?

Adică o zeitate care își alege doar o "seminție" din toate creația,care își alungă creatura doar pt că nu l-a ascultat,care este sabotat din interior de către cel mai puternic înger al Sau ,care își trimite Fiul la moarte și care în ultimul Său mesaj vorbește despre distrugerea lumii....

Tu acesta crezi că este Dumnezeul adevărat???

Unul care crează confuzie,distrugere,care este incapabil să mențină ordine în creație....

Eu nu cred asta....
Dumnezeu nu a ales doar o seminție ci a inspirat,insuflat întreaga omenire.
Însă doar acea seminție l-a ales pe El.
Celelalte popoare au ales închinarea la idoli , zei, puteri cosmice,planete,animale, creaturi. În spatele idolilor stăteau demoni, care astfel ii inrobeau pe oameni.
Tatăl minciunii,diavolul făcea asta.

Cel mai puternic înger a căzut din narcisism și mândrie. Prin liber arbitru. S-a întunecat, orbit și alege sa nu se reîntoarcă veșnic,nu Dumnezeu care primește pe oricine.
Iar Dumnezeu știe ca nu o va face dar nu mantuiește cu forța. Chiar dacă l-ar mântui pe Satana cu forța, Satana ar face din rai iad și el tot chinuit ar fi. Trebuie să își vindece boala, răutatea, viclenia prin pocăință și smerenie.Dar nu vrea.

Dumnezeu si-a trimis Unicul Fiu la moarte din dragoste fata de toți oamenii, ca să ii salveze de suferință, atât de mult ne iubește.

Iadul veșnic îl creează Satana, îngerii lui și oamenii care îl urmează. Nu Dumnezeu. Prin alegerile lor.
Fiecare va primi înapoi ceea ce a semănat.
Dacă lași în lume suferință veșnică ai parte de suferință veșnică.
E o dovada de iubire din partea Lui Dumnezeu ca ne spune adevărul, ca să ne ferim de rău și sa nu ajungem acolo.
Nietzsche și Freud au fost pictați în iad de Părintele Arsenie Boca ca și caderea Turnurilor Gemene din New York înainte de eveniment.
Nietzsche care a scris Antichirstul și pentru afirmația preluata în universitați: "Dumnezeu a murit" , nașterea noului om,supra-omului,care a schimbat fata lumii.
Freud pentru că a îndepărtat oamenii de Biserică, de duhovnici, criticând dogma Bisericii și propunând rezolvarea tuturor problemelor prin psihologie și psihologi.
Fiecare primește ce a lăsat în lume.
Iată cât de valoroasa e viața asta vremelnica pentru cea veșnică.
Când ieșim din trup,în veșnicie, avem parte de ceea ce suntem (ce am făcut, ce urmări am lăsat în urma).
Si Freud și Nietzsche, toți filozofii, psihanaliștii aveau ocazia sa se pocăiască și sa retracteze.
Dumnezeu e atât de bun ca i-ar fi iertat și mantuit.
Dar nu au făcut-o.

Iuda putea alege. Chiar după ce l-a trădat pe Domnul, spun Sfinții Părinți ca dacă mergea la Iisus și ii cerea iertare, îl ierta. Dar a ales sa se spânzure.
La fel si Arie,care e considerat un al doilea Iuda,ca tămăduia dumnezeirea lui Hristos, iar erezia lui cea mai periculoasa, putea sa se caiasca și sa retracteze. Dar nu a făcut-o.

Deci nu Dumnezeu ci omul alege focul veșnic.Dumnezeu ii spune sa nu facă asta.Si încearcă în toate modurile posibile sa îl întoarcă la pocăință. Dar nu trece peste liberul arbitru.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2022, 13:28:38
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Uită-te puțin peste celelalte topicuri unde am vorbit despre asta....

https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=19603

https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=19576

https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=19184
Vechi 18.09.2022, 21:17:02
Senior Member

Implicit O precizare punctuala care mi-a scăpat la ultimele postari

Fiul lui Dumnezeu care din Tatăl s-a născut mai inainte de toți vecii - nu creaza iluzia de timp, exprimarea vrea sa spună în afara timpului.
De asta nu interpretam de capul nostru.

Legat de Sinodul din Creta, viața litugica și sacramentala a Bisericii a fost aceeași înainte și după Sinod. Nu s-a schimbat nimic.
Cu excepția câtorva mai chițibușari care se uita la orice virgula în Scripturi, Sfinții Părinți și le place sa creeze dezbinare, certuri. Au încercat o schisma,dar nu le-a reușit.

La momentul respectiv Patriarhia a prezentat oficial punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române,un punct de vedere care a pus capăt încercărilor de dezbinare în Biserica a câtorva schismatici.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2022, 21:45:21
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Fiul lui Dumnezeu care din Tatăl s-a născut mai inainte de toți vecii - nu creaza iluzia de timp, exprimarea vrea sa spună în afara timpului.
De asta nu interpretam de capul nostru.
Mai degrabă e dinaintea timpului perceput de Moise când a scris Facerea, nu în afara lui pt că dacă ar fi în afara lui lumea s-ar distruge fără de Hristos

Ioan cap.1
1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.
2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
3. Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
4. Întru El era viață și viața era lumina oamenilor.
5. Și lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o.
Vechi 18.09.2022, 22:12:16
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Legat de Sinodul din Creta, viața litugica și sacramentala a Bisericii a fost aceeași înainte și după Sinod. Nu s-a schimbat nimic.
Sinodul din Creta a dezbinat Bisericile Ortodoxe Naționale între participante și neparticipante, primul rău.

Al doilea că s-au rupt între ei nepomenitorii de BOR și nepomenitorii între ei în mai multe facțiuni.

Al treilea rău e că preoții neecumeniști și cu mărturisire, o parte din ei au fost lipsiți de amvonul cu care putea îmbărbăta turma și că s-a mărit obediența față de orice, ecumenism excese de putere administrative, iar unii preoți sunt mai slabi calificați decât cei mai bine pregătiți nepomenitori și e un vid acolo etc.

Al patrulea rău e că unii preoți de valoare, care știau greacă excelent și traduceau bine precum Ciprian Staicu nu sunt în misiunea pastorală a BOR, BOR avea nevoie de ei să îmbărbăteze credincioșii în pandemie și în alte bătălii Referendumul pt familie de pildă, și ca să aducă izvoare de primă mână de la preoții mărturisitori care au scris în greacă patrologie, nu prea sunt mulți experți pe greacă, Patrologie, acte preparative sinodale și Sfintele Sinoade etc.

Citat:
Cu excepția câtorva mai chițibușari care se uita la orice virgula în Scripturi, Sfinții Părinți și le place sa creeze dezbinare, certuri. Au încercat o schisma,dar nu le-a reușit.
Poate sunt mii de nepomenitori cu tot cu diaspora, totuși erau printre cei mai acrivici și conștiincioși din Bor am văzut la înmormântarea părintelui Antim o parte din ei

Uite câți au fost la înmormântarea părintelui Antim un preot care era respectat la Sihăstria înainte să întrerupă pomenirea:
https://youtu.be/u4uJHtpWPXA?t=404
Aici sunt doar o parte dar sunt prin toată țara răspândiți, unii sunt oameni care au fost în mărturie întru cuvânt în toate vremurile grele ale BOR-ului, cazul Tanacu, cazul Colectiv, Referendumul pt familie, scoaterea obligativității orei de religie, împărtășirea cu o singură linguriță, plandemia, vaxinul .

Citat:
La momentul respectiv Patriarhia a prezentat oficial punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române,un punct de vedere care a pus capăt încercărilor de dezbinare în Biserica a câtorva schismatici.
Patriarhia e prea apropiată și implicată în Consiliul Mondial al Bisericilor și alte foruri care nu au nimic dogmatic în ele, dar asta nu înseamnă că ne pot trage și pe noi, încă nu e sfârșitul.

Last edited by Iorest; 18.09.2022 at 22:40:02.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2022, 07:28:54
Senior Member

Implicit

[quote=Iorest;671835]

Poate sunt mii de nepomenitori cu tot cu diaspora, totuși erau printre cei mai acrivici și conștiincioși din Bor am văzut la înmormântarea părintelui Antim o parte din ei

Uite câți au fost la înmormântarea părintelui Antim un preot care era respectat la Sihăstria înainte să întrerupă pomenirea:
https://youtu.be/u4uJHtpWPXA?t=404
Aici sunt doar o parte dar sunt prin toată țara răspândiți, unii sunt oameni care au fost în mărturie întru cuvânt în toate vremurile grele ale BOR-ului, cazul Tanacu, cazul Colectiv, Referendumul pt familie, scoaterea obligativității orei de religie, împărtășirea cu o singură linguriță, plandemia, vaxinul
[quote]
Așa este însă mulți Preoți cu har au rămas în Biserică și au continuat pomenirea Episcopilor.
La noi Părintele Paroh pentru care am un deosebit respect, ca și pentru duhovnicul meu, ne-a spus foarte clar sa nu ne luăm după acești nepomenitori,sa rămânem în Biserica până la sfârșit. Ca la fel a fost și în trecut cu trecerea la stiliști.
Au venit chiar la Părinte sa îl convingă dar nici nu a stat de vorba cu ei. A spus să procedam la fel. Le-a spus doar sa se întoarcă în Biserica și apoi avem ce discuta.
Spunea ca Biserica e atacata din interior de lupii în haina de oaie și din exterior. Sa nu ne luam după eretici și schismatici.
La noi unii din nepomenitori deja s-au întors înapoi, si-au cerut iertare,au văzut cum e pe acolo,cum e la sectari,se cearta și dezbina între ei.

Astea toate au fost cu ani de zile în urmă. Acum e pace și liniște în Biserica.

Sincer nu înțeleg de ce unii încă bat apa în pio și fac o piatra de poticneala din asta.
Cine caută mântuirea și are o credință vie, traitoare în Hristos, în Biserica nu ia aminte la toate valurile de dezbinari și nu se smintește la orice tulburare care se face.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2022, 21:58:55
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Așa este însă mulți Preoți cu har au rămas în Biserică și au continuat pomenirea Episcopilor.
Și bine au făcut, era un părinte grec care întrerupse pomenirea dar a zis că e bine să rămână preoții anti-ecumeniști la amvon, că dacă întrerup pomenirea îi caterisește și după vin alții ecumeniști, sau mai slabi și nu mai întăresc poporul.

Citat:
La noi unii din nepomenitori deja s-au întors înapoi, si-au cerut iertare,au văzut cum e pe acolo,cum e la sectari,se cearta și dezbina între ei.
Păi nepomenitorii se întorc, e posibil să se întoarcă mai mulți după ce vor muri episcopii care au semnat în Creta, în 10-15-20 de ani Sfântul Sinod nu va mai arăta ca în momentul Creta.

Citat:
Sincer nu înțeleg de ce unii încă bat apa în pio și fac o piatra de poticneala din asta.
Cine caută mântuirea și are o credință vie, traitoare în Hristos, în Biserica nu ia aminte la toate valurile de dezbinari și nu se smintește la orice tulburare care se face.
Poate fi și un semnal la ierarhi care prea o luaseră cu ecumenismul, cu săptămâna de rugăciune ecumenică, cu Consiliul Mondial al Bisericilor - organism protestant unde stau la masă cu pastori protestanți pro lgb, ÎPS Teofan semnase dinainte de Creta un act în care necalcedonienii erau recunoscuți ca Biserică, deci multe adunate în timp, la un moment dat e clar că vine o reacție.
Vechi 20.09.2022, 07:56:20
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Mărire Tie, Doamne, mărire Tie!
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 20.09.2022 at 07:58:22.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2022, 07:26:10
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Asta-i dovada indubitabila ca nu este credinta; nici macar "caldicica" nu-i.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 19.09.2022, 07:35:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Asta-i dovada indubitabila ca nu este credinta; nici macar "caldicica" nu-i.
Credința se vede prin fapte, în viata reala,nu în discuțiile interminabile de pe forum.
Dumnezeu este Judecătorul. Eu nu mi-am permis etichetari la adresa ta,deși aveam motive întemeiate din postări sa o fac.
Ti-am răspuns la idei dezbătute cu argumente.

Mulțumesc încă o dată pentru judecata de valoare pe care o emiți!
Reply With Quote
Răspunde