Citat:
În prealabil postat de CristianR
@iustin_dumitru: Dragă Iustin, știi cum se spune: "Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să și primești!" – asta apropo de invitația pe care o lansai pe alt topic, de a ne exprima cu privire la minusurile tale.
|
Nici n-am citit acel pasaj, mă deranjează problematizarea asta cu Biserica să fie așa și pe dincolo, dar tu proiectezi alt model de societate.
Modelul în care cel cu pile, nici măcar cel mai puternic sau mai bun îi calcă în picioare pe cei de sub ei, modelul tupeistului care dă din coate, al ateului atoate-știitor, plin de sine, bolnav de patima tehnologiei, păi ăsta e modelul de care să ai parte.
Practic singurul remediu la neo-liberalism e să se canibalizeze între ei când nu mai încap unii de alții.
Citat:
Însă cum mă regăsesc destul de des în opiniile tale, simt că această critică a lui Iorest mi se potrivește și mie, deși cred că ar nuanța-o un pic pentru mine. Întrucât și au am votat USR și PNL crezând că o societate concurențială, bazată pe muncă și merite câștigate cu efort, lupta cu sine însuși de a fi mai bun –fiecare în domeniul său –, ar aduce mai multă valoare pentru ceilalți, beneficiari ai produselor ori serviciilor noastre. Nu din generozitate, ci din pragmatism, căci binele aduce bine, iar beneficiul este și la cel care îl oferă, ca și la cel care îl primește. Pentru că o afacere cinstită este aceea în care ambele părți au de câștigat.
|
Tu ai votat - crezând că - deci ai proiectat niște iluzii, știi și tu prea bine că activul de partid userist e format din nulități intelectuale ca și la alte partide, dar nu e sub nicio formă un partid al elitei, nu are capacitatea să genereze elitism în administrație sau bune practici în domeniu.
Mulți politicieni usr sunt chiar mai proști, mai îngălați și mai ticăloși decât anumite categorii profesionale din care-i votează în proporție mare.
Unii au dosare penale, alții au decizii de la agenția națională de integritate de incompatibilitate, alții au studii dubioase sau pe la universități particulare de 2 bani găuriți, alții fac pagube pierzând fonduri europene prin neaplicare proiecte.
În multe administrații useriste se constată o lentoare a implementării proiectelor, sunt păguboși mai degrabă decât aduc plus-valoare.
Citat:
Sunt însă pentru o concurență onestă, cu fair-play (să recunoști când altul este mai bun ca tine) și care să nu-i strivească pe ceilalți; să nu distrugă, ci să afirme, să construiască. Nu sunt pentru individualism ori egoism și cred că cele mai bune companii, firme, organizații ori instituții funcționează cel mai bine atunci când reușesc să alcătuiască echipe bune, iar nu bazându-se pe câțiva profesioniști de excepție care lucrează individual.
|
Nu au nicio treabă intențiile dvs lăudabile, cu ce se petrece de fapt, oamenii deștepți din structurile de putere trag pentru ei resursele, mută capitalul intern în străinătate, se distrează pe la Monaco.
În prezent - n-ai bani - mori în spital sau nu se uită nimeni la tine, n-ai bani, n-ai curent, n-ai bani abandonezi școala, lucrezi de-ți ies ochii din cap și filele din calendar și primești cât să plătești utilități vara nu iarna.
Asta în timp ce pt niște șmecheri intră sume în cont de la 15.000 de lei în sus pe lună net.
Citat:
Ciudată struțo-cămilă s-a născut în peisajul post-comunist – cel puțin la noi și la ruși –, prin hibridarea dintre nostalgia comunistă și ortodoxismul naționalist. Dar asta nu face decât să caricaturizeze creștinismul, compromițându-i imaginea și făcându-i pe mulți să se depărteze de Biserică, ori să adopte o atitudine ipocrită ca inevitabilă și ca parte a credinței ortodoxe înseși.
|
De fapt nu e nimic ciudat dacă stăm să gândim că a existat și un naționalism monarhist până la un punct și s-ar fi accentuat dacă regii nu erau venetici.