Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Istoria bisericii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2026, 21:26:50
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul

Înainte rar vedeai un gras, acum 55-60% sunt oameni care nu mai pot să slăbească de la rahatul de mâncare aruncat prin supermarketuri ca mâncare unică fiindcă piețele se închid.
Dacă înainte problema era penuria, acum este abundența. Concluzia ta: Înainte era mai bine.

Citat:
Înainte majoritatea se ajutau între ei, nu exista să moară unul în tramvai și să nu anunțe nimeni autoritățile, fiindcă se temeau de întârzieri ale cursei.
Tocmai ce-am aflat de cazul unui copil de 5 ani căzut în apa înghețată la Craiova și șase oameni au sărit în apă după el, riscându-și viețile. Eu cred că aceștia au spălat fața celor nepăsători de la Sibiu. Și nu e prima dată în ultima vreme când aud de oameni care chiar au murit încercând să-i salveze pe alții. Deci să nu generalizăm.

Citat:
Văd că toți duhovnicii mari s-au șlefuit în comunism, arată-mi un duhovnic de talia părintelui Cleopa format după 1990.
"S-au șlefuit" prin suferința pe care acel regim le-a provocat-o. Acea generație s-a format însă în anii '30-'40, iar bagajul duhovnicesc pe care l-au acumulat atunci i-a ajutat să treacă prin suferințele teribile, uneori de zeci de ani, cu credință. Au avut parte de experiențe-limită, iar Dumnezeu le-a înmulțit harul, așa cum face mereu cu cei care suferă pentru El. Dar regimul comunist are în acest sens același merit pe care l-au avut persecutorii creștinilor din Roma antică în devenirea martirilor, ori chiar Pilat, fără de care Hristos n-ar fi fost răstignit și, prin urmare, n-ar fi înviat.