Citat:
În prealabil postat de Iorest
Înainte rar vedeai un gras, acum 55-60% sunt oameni care nu mai pot să slăbească de la rahatul de mâncare aruncat prin supermarketuri ca mâncare unică fiindcă piețele se închid.
|
Dacă înainte problema era penuria, acum este abundența. Concluzia ta: Înainte era mai bine.
Citat:
|
Înainte majoritatea se ajutau între ei, nu exista să moară unul în tramvai și să nu anunțe nimeni autoritățile, fiindcă se temeau de întârzieri ale cursei.
|
Tocmai ce-am aflat de cazul unui copil de 5 ani căzut în apa înghețată la Craiova și șase oameni au sărit în apă după el, riscându-și viețile. Eu cred că aceștia au spălat fața celor nepăsători de la Sibiu. Și nu e prima dată în ultima vreme când aud de oameni care chiar au murit încercând să-i salveze pe alții. Deci să nu generalizăm.
Citat:
|
Văd că toți duhovnicii mari s-au șlefuit în comunism, arată-mi un duhovnic de talia părintelui Cleopa format după 1990.
|
"S-au șlefuit" prin suferința pe care acel regim le-a provocat-o. Acea generație s-a format însă în anii '30-'40, iar bagajul duhovnicesc pe care l-au acumulat atunci i-a ajutat să treacă prin suferințele teribile, uneori de zeci de ani, cu credință. Au avut parte de experiențe-limită, iar Dumnezeu le-a înmulțit harul, așa cum face mereu cu cei care suferă pentru El. Dar regimul comunist are în acest sens același merit pe care l-au avut persecutorii creștinilor din Roma antică în devenirea martirilor, ori chiar Pilat, fără de care Hristos n-ar fi fost răstignit și, prin urmare, n-ar fi înviat.