Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2026, 00:23:48
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Mi-ai adus aminte de îndemnul economistului șef BNR Lazea: Declarații controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai"

https://youtu.be/N_JcGOKTZfI?t=74

___

Culmea e că tot ei au nenorocit școlile de arte și meserii, abia dacă găsești un croitor, un pielar, un tâmplar, ca să repari chestii.

Ei au distrus industria feroviară cât să fie jegos de-a dreptul să circuli cu trenul, jegos în gară, jegos pe peron, jegos în compartiment și insuportabil uneori.
Școlile de arte și meserii au fost desființate pentru ca ele sunt muguri și motoare de evoluție și creștere economică. Ca să înțelegi nebunia planului actual trebuie să încetezi să mai gândești în termeni de dezvoltare.
Totul de decenii merge spre TOCAT TOT ȘI RESETARE.

CE înțeleg ei prin asta urmează să aflăm în curând. Autodistrugerea este fără precedent, de aia nu știm ce și cum, cum să contribuim la frânarea acestui proces ticalos și viclean. Noi doar bănuim și observăm.

Este interesant să vedem ce vor face cu căile ferate!
Ai adus vorba la timp. Îmi stătea pe limbă.
Eu cred ca încă mai așteaptă… dar la un moment dat INTR UN MOMENT CRITIC va primi OK ul ptr refacere TOTALA… și știm și de ce.
.. cu finațare din aia astronomică.
O să vezi. Ăla va fi un mare punct de cotitură, precum un semn al vremurilor de apoi.

Deja este sugerată în filme…

Deocamdată văd ca se apucă de renovat GARA DE NORD, cea mai mare din țară.
Nu cred ca o fac ca să circule numai 5 trenuri cu două vagoane prăpădite. Ceva COC EI! Ceva ce se apropie.
Totul se mișcă ca după o listă cu sarcini de bifat la anumite date în timp.

Last edited by cozia; 24.01.2026 at 00:40:11.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2026, 01:05:21
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Am observat ca batjocorirea politicienilor e cu dublu standard, daca e vorba de Georgescu, e urat, e imoral, e pacat, daca e "Mucusor", nu se pune, probabil se poate obtine o dispensa sau o indulgenta de la pacat in acest sens, habar nu am. Dar nu asta ma interesa, ci parerea ta legata de un razboi nuclear, multi pun pasiune in ceea ce spun si aproape parca isi doresc sa se intample asta, musai sa se vada ca au dreptate, eu nu vad nici o logica aici, ce interes au sa se anihileze reciproc, extinctia ar fi totala, probabil unii vor mai trai pe sub pamant o vreme, prelungidu-si agonia de fapt. Intr-un interval scurt de timp ar pieri toti, si cei buni si cei rai. Cine se mai inchina fiarei apocaliptice din profetie, daca nu mai sunt oameni pe pamant. Sau poate intai e fiara si dupa aia razboiul, dar nici aici nu are logica, daca daca fiara are controlul total cu cine sa se mai razboiasca atomic.
Vedem cum se inflameaza spiritele , avem totusi noroc ca rusii par a fi condusi cat de cat de oameni rationali si pragmatici, care stiu sa exploateze arma fricii , si avantajul nulcear.
Dar tot la ei vedem tot felul de bezmetici si extremisti, si nu se stie cand ajunge unul din asta la putere.

Cum functioneaza? iti pui in minte o idee , de exemplu "mama Rusia" , apoi te gandesti ca linia rosie e sa nu fii atatcat, apoi interpretezi orice mic neajuns ,orice bombardament ca un atac la maretia tarii, fara sa conteze ca tu le faci de 10 ori mai rau celorlalti. Si indivizi care mint cum respira treptat pot ajunge sa creada in minciunile lor, si de aici pana la sentiimentul deznadejdii si apasarea butonului nuclear nu e decat un pas.

In momentele alea nu mai realizeaza ca si poporul lor piere, isi inchipuie ca ei vor duce cumva idealul mai departe.

Tocmai intunecarea ratiunii si a dreptatii favorizeaza gandurile acestea tenebroase , care le vedem peste tot, oamenii isi cauta noi valori, dar le cauta in intuneric.

Cum se exlica atunci ca lumea trebuie sa piara printr-o apocalipsa?

Si eu mi-am pus intrebarea, oare omul chiar poate distruge cand vrea el planeta?
Oare daca nu e ca[pabil sa se inalte la Dumnezeu, sa vrea sa demonmstreze ca macar viata (viata planetei) ,poate sa o ia cand vrea?

Dar poate razbouiul acela daca va fi , va avea un numar limitat de victime, va mai ramane viata , lumea se va intoarce la viata simpla , si poate e doar o etapa.

Sfarsitul lumii e strans legat de unirea unor popoare impotriva Domnului.
Deocamdata vedem doar ca suntem unii impotriva altora.

Cat despre Nicusor si Georgescu amandoi au calitati si defecte . Unul are credinta prin felul lui de a fi, blajin , impaciuitor, altul are credinta prin curajul de a vorbi despre ea.

Dar cum malaxorul are nevoie sa devoreze mereu oameni si idei, cand unul cand altul devin paria, pentru ca o parte din populatie sa isi confirme propriile ideile negativiste, si sa simta dulcea alinare a frustrarii.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2026, 01:20:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Am văzut și eu la digi 24 prin studiouri sunt tot felul de înfierbântați care ar dori mondializarea conflictului și au propagandă pro-război.
Iar pe net în zona de bule sunt tot felul de cretini din zona simpatizanților usr care-și dădeau ochii peste cap să nu se semneze pacea în Ukr.
Cretinii reprezinta cam jumate de europa (conform sondajelor) care nu sai ar dori sa fie invadati de Rusia.

Cum nici tarile Romane nu isi doreau sa fie invadate de turci, imperiile de popoarele barbare, si asa mai departe.

Razboiul in istorie e justificat si pentru cotropitori (pur si simplu au fost jigniti la destramarea URSS ,sau in trecut cotropeau si ei unde era mai bine)dare e justificat si pentru cotropiti care isi apara tara , asa cum sper ca ne am apara-o si noi.

Iar diplomatia europeana traieste inca cu ascensiuena nazista in fata, si de aceea se tem sa lase cotropitorul sa prinda avant cucerind Ucraina.

Adevarul e la mijloc, dar bineinteles oamenii gasesc si in asta un motiv de exagerare. Nimeni nu stie exact ca rusii se vor comporta ca nazistii dupa ce vor cuceri Ucraina si vor vrea mai mult , si nimeni nu are incredere ,pentru ca au miniti intr-una. Dar e foarte posibil ca de fapt rusii sa nu isi doreasca decat pamanturile slave, si atunci sa fie posibil un compromis cu ei.

Daca ar fi dupa capul meui i-as pune sa traiasca imrpeuna rusii si ucrainieinii, sa faca o federatrie in care fiecare sa aiba libertate, si sa se uneasca pentru prosperitatea lor comuna, sau chiar impotriva occidentului.Si ucraina are drepturi istorice la fel de mari ca Rusia, si a fost incorect sa i se fure arsenalul nuclear si capitala si totul , si Moscova sa ia totul ,din vechea lor patrie comuna.
Nu vad de ce oameni de acelasi sange sa se omoare unii pe altii.

Deci cine crede ca una din parti e exclusiv de vina , nu face decat sa nu vada complexitatea umana, mai ales cand mintea colinda prin tenebrele mortii, in loc sa se inalte la lumina.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2026, 01:36:24
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Cretinii reprezinta cam jumate de europa (conform sondajelor) care nu sai ar dori sa fie invadati de Rusia.
Păi cum să fie invadați dacă se îngheață conflictul pe actualele aliniamente ?
Tocmai prelungirea războiului secătuiește statele de resurse financiare și crește poluarea și riscă să ducă la scenariul cu butonul nuclear.

Adică tot arsenalul detonat în teatrul de război nu poluează, nu sunt metale grele și alte mizerii toxice, poluează unul că merge cu mașina.
Toate testele balistice făcute prin deșert nu poluează.

Citat:
Razboiul in istorie e justificat si pentru cotropitori (pur si simplu au fost jigniti la destramarea URSS ,sau in trecut cotropeau si ei unde era mai bine)dare e justificat si pentru cotropiti care isi apara tara , asa cum sper ca ne am apara-o si noi.
Asta e simplificare, de fapt Ukr era convenit de la destrămarea URSS că devine o zonă tampon, demilitarizată, fără arme nucleare, cumva tot un satelit care nu are intenții belicoase, propagandă de asimilare xenofobă, nici nu găzduiește baze ale altei alianțe.

Citat:
Iar diplomatia europeana traieste inca cu ascensiuena nazista in fata, si de aceea se tem sa lase cotropitorul sa prinda avant cucerind Ucraina.
Unii văd ascensiune nazistă în planul de înarmare a lui Friedrich Merz, care se înzestrează militar ca pe vremea Reich-ului.

Citat:
Si ucraina are drepturi istorice la fel de mari ca Rusia, si a fost incorect sa i se fure arsenalul nuclear si capitala si totul
Eu văd că după Stalin care le-a dat foamete, Ukr a fost favorizată continuu li s-au dat teritorii de la polonezi, maghiari, români, li s-a cadorisit Krimeea.

Iar arsenalul nuclear nu l-au fabricat ei, ci s-a fabicat în zona rusă și s-a deplasat pe acolo în toate teriitoriile strategice.

Citat:
Deci cine crede ca una din parti e exclusiv de vina , nu face decat sa nu vada complexitatea umana, mai ales cand mintea colinda prin tenebrele mortii, in loc sa se inalte la lumina.
Da nu e bine să ne jucăm cu războiul, nu se știe niciodată când se poate aprinde o vâlvătaie care înghite și România
Vechi 27.01.2026, 12:22:41
ALARIC ALARIC is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2020
Implicit

Citat:

Sfarsitul lumii e strans legat de unirea unor popoare impotriva Domnului.
Deocamdata vedem doar ca suntem unii impotriva altora.
E o vanzoleala teribila in lume, suntem unii impotriva altora, cum zici, amenintari existentiale, probleme, temeri si frici la orizont. E posibil sa vedem in viitorul apropiat si o astfel de unitate planetara, vad ca se pun bazele unei organizatii noi pentru pace facuta parca tocmai sa-i stranga pe toti, unde dreptul international e dat la o parte in favoarea unor reguli "pragmatice", un soi de pace sub amenintare, adica daca nu faci ce ti se cere e mai rau. Ma gandesc si la cuvintele Sf. Pavel, cand vor zice toti pace si liniste... .

Last edited by ALARIC; 27.01.2026 at 13:43:37.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2026, 14:08:41
ALARIC ALARIC is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
La Muccifer e luna și gafa și are o armată de consilieri, se râde de el și în cancelariile europene, e doar un adult nematurizat cu sindromul Peter Pan, care e pus să semneze cu degetul unde îi arată comanditarul.
.
Ma refeream la politicienii care clameaza valorile crestine ca baza a politicii lor, adica nu prea se vede, dupa modul cum isi trateaza (deocamdata verbal) adversarii seamana mai mult cu cei din trecut care duceau o lupta rasiala sau poate o lupta de clasa.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2026, 01:05:35
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Ma refeream la politicienii care clameaza valorile crestine ca baza a politicii lor, adica nu prea se vede, dupa modul cum isi trateaza (deocamdata verbal) adversarii seamana mai mult cu cei din trecut care duceau o lupta rasiala sau poate o lupta de clasa.
E o poreclă prea blândă pentru ce merită ăsta și nesimțitul ălalalt care ne jupoaie de vii, distrug educația, probabil că rolul lor e să mai arunce peste granițe niște milioane de români în timp ce acomodează în România ciurucurile lumii a 3-a, toți nespălații, care nu știu nici măcar regulile de circulație și sunt un real pericol în trafic și care mai aduc și boli după ei și credințe păgâne politeiste.

Iar eu nu sunt politican dacă tu crezi asta, nu am candidat pe nicăieri, nu sunt afiliat politic, dar pot comenta având în vedere că plătim cele mai mari taxe din istoria României așazis moderne și nu se vede nimic, totul se prăbușește.

Last edited by Iorest; 28.01.2026 at 01:08:04.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2026, 00:08:25
Senior Member

Implicit

Politicienii sunt doar imaginea noastra.

De aceea ar trebui sa ii respectam, caci daca nu ii respectam, inseamna ca nu respectam pe cei care cred in ei,si si pe noi insine.
Orice vorba de ocara aruncata asupra unuia care nu iti place, se va traduce printr-o vorba de ocara asemanatoare, a altei persoane ,catre cel care iti place tie.

Aplicat la Romania, respectul ar trebui sa fie in ambele parti : si fata de cei la putere, caci poate au reusit sa evite un rau mai mare facut de demagogi caritabili, si fata de cei din opozitie, caci poate aduc un suflu nou si mai multa credinta.

De aceea Biserica se roaga pentru conducatorii sai , indiferent ca era vorba de Ceausescu, Iliescu sau Basescu ,sau chiar Johanis ,sau daca ar fi fost Simion.

Daca ar fi iesit Simion si am fi fost intr-un haos acum, intr-un insuportabil nationalism si minciuna ca pe vremea lui Dragnea, si lucrurile ar fi inceput sa o ia in jos, si atunci as fi sustinut aceiasi teorie.

Ei trebuie respectati pentru ca sunt simbolul conducerii lui Dumnezeu pe pamant, indiferent ca ii cheama Nicusor sau Simion, au reusit sa castige increderea unor oameni

Solutia pentru a face fata minciunii si patimii din exterior , este propria despatimire.
Nu exista conducatori buni sau rai , vedem ca Dumnezeu a ingaduit in istorie si tirani .
Exista doar raul din noi care incercam sa il proiectam in afara si sa il aruncam celorlalti.

Ca un om care isi uita ochelari de soare pe nas si incepe sa acuze soarele ca de ce nu da mai multa lumina.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2026, 00:49:50
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca ar fi iesit Simion si am fi fost intr-un haos acum, intr-un insuportabil nationalism si minciuna ca pe vremea lui Dragnea, si lucrurile ar fi inceput sa o ia in jos, si atunci as fi sustinut aceiasi teorie.
Domnule de ce ești tendențios, Dragnea doar se juca cu niște idei și concepte pe care le preluase din zona naționalismului, dar privind acum retroactiv, mi se pare că mai exagerați erau haștagiștii din piață care au moșit atunci distrugerea României gonflând haștagismul, pe cale de consecință au urmat:
1. sabotarea și demonizarea referendumului pt familie,
2.votarea tuturor proiectelor anti-românești la Bruxelles inclusiv condamnarea României pt inițierea referendumului pt familie,
3.nebunia din plandemonie când oamenii erau ținuți în frică și teroarea morții, furturile grosolane cu licitații pe produse neconforme, cu spitale din pvc, cu izolete și alte mizerii făcute de către miniștrii și primari usr pe unde au împărățit.
4. închiderea Bisericilor de Paști și Florii
5. sabotaje la construirea Catedralei Mântuirii Neamului și încercarea de încetinire a proiectului și de culpabilizare a B.O.R. pt incendiul din Colectiv.

Da, deci privind retroactiv mai toxici, mai distructivi au fost și sunt haștagiștii decât Ponta și Dragnea ăștia nu cred că îndrăzneau să ne interzică Paștile, Referendumul pt Familie sau să îndrepte oprobiul public spre BOR.

Citat:
Ei trebuie respectati pentru ca sunt simbolul conducerii lui Dumnezeu pe pamant, indiferent ca ii cheama Nicusor sau Simion, au reusit sa castige increderea unor oameni
Tu acuma nu vrei să recunoști că ai votat președinte un om cu capul în nori și minte necoaptă care în niciun caz nu trebuia să fie nici Primar General, darămite Președinte.

Iar chelul betonator cum era poreclit când era edil, e ca un măcelar care taie fără milă și mută banii către Oradea și Bihor în timp ce alte zone ale țării le lasă în subdezvoltare, pe modelul Boc la Cluj când era Premier.

Deja țara merge în jos prietene, falimente pe bandă rulantă, concedieri masive, șomaj galopant, oameni care nu-și mai permit mai nimic, putere de cumpărare scăzută, euro sărit de 5.11, cele mai mari taxe imobiliare din istoria României. O dată dobândit un drept imobiliar tu nu ar mai trebui să fi taxat pe proprietatea unde stai că altfel nu mai e a ta

Last edited by Iorest; 29.01.2026 at 00:59:09.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2026, 12:11:30
ALARIC ALARIC is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar eu nu sunt politican dacă tu crezi asta, nu am candidat pe nicăieri, nu sunt afiliat politic, dar pot comenta având în vedere că plătim cele mai mari taxe din istoria României așazis moderne și nu se vede nimic, totul se prăbușește.
Nici nu credeam asta, oricum persoanele de fata se exclud, eu unul fac politica doar o ora la 4 ani. O sa-ti spun o intamplare suprarealista, dar adevarata, la mine in oras sunt cele mai mari taxe din tara. Primarul a bagat in plus (si legea ii permite) niste cote aditionale, la cladiri nerezidentiale (+50%) si la masini (de +30% pana la 50%, in functie de motor) fata de ce a stabilit guvernul. Consiliul local a votat in unanimitate proiectul primarului, inclusiv consilera de la partidul tau preferat. Evident cand s-a aflat si scandalizat lumea, presa a intrebat-o si consiliera a zis ca nu a citit proiectul, adica nu stia ce a votat, a crezut ca e de bine.
Mie mi se rupe de ideologia partidelor, de program si culori, de maretia idealurilor patetice, eu ma uit doar la oameni si nu-mi place ce vad, adica nu ca nu-mi place, ma ingrozesc de-a binelea, e un spectacol grotesc care a luat amploare in ultimii ani, cred ca e ceva in aer.
Reply With Quote
Răspunde