![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ma refeream strict la vindecarea de la Dumnezeu prin punerea mainilor,[ asa cum o gasim in Biblie de multe ori] in raport cu vindecarea de la satan tot prin punerea mainilor. Cu medicina alopata e alta treaba, in care nu vreau sa intru.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trupul si sufletul alcatuiesc o unitate, nici vorba de invelis.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nu vreau sa intru in detalii dar despre postarea fratelui Traditie nu pot spune decit ca m-a dezamagit, eram obisnuit cu o cu totul alta calitate si profunzime de intelegere a teologiei . Dar socotind ca toti gresim la un moment dat prefer sa tac !!
Evanghelia vazuta si traita ieri 25.Aprilie.2010 este de o profunzime cu totul deosebita pt. om in general si pt. situatia particulara a imbolnavirilor. Este cu totul providential ca aceasta Evanghelie s-a pogorit peste aceste discutii trenante despre cine este si ce vrea sa fie bioterapia. Asa este caracteristic ispititorului, sa treneze, sa insiste, sa nu slabesca lupta, sa nu cedeze oricite argumente ii dai. Dar Hristos , dupa ce a facut lucrarea lui mintuitoare a plecat ca de fiecare data si s-a pierdut in multimea templului . Deci, vindecarea slabanogului nu s-a facut la soma, la corp, la carnea si la ,,energiile sale" constelationare, astrale ori terestre, nu, ci s-a facut la intreg chipul omului cel asemenea cu D.zeu redindu-i sanatatea adamica deoarece i-a iertat pacatele slabanogului .Rostul si efectul extraordinar al pacatelor asupra corpului il arata simplu Hristos : ,,... du-te si nu mai pacatui ca sa nu ti se intimple ceva si mai rau !", acesta este in cea mai covirsitoare parte cauza a bolilor omenesti. Vindecarea slabanogului este facuta in templu, adica in biserica, unde D.zeu Hristos se intilneste cu omul in mod deplin , cum deplin a fost vindecat bolnavul. De aceea inainte de toate , in orice situatie de boala, omul trebuie sa mearga in biserica pt. 2 lucruri : _ ca sa-si cunoasca pacatele sale (cum se spune in a 2 molitva de la maslu)si sa vina la Domnul cu CREDINTA, marturisindu-se si deslegindu-se de pacate. Dar mare atentie , porunca Domnului este sa nu mai faci pacate ca sa nu dai peste alte lucruri mai rele . Am spus atentie deoarece aici este raspunsul pt.sora Noesissa si si pt. toti cei interesati care pe un alt thread sustineau ca cheie mareata pt. viata omului este ,,deasa spovedanie"(asa cum s-a sustinut despre deasa impartasanie !, adica pareri duse in extremis) iar eu am atras atentia mai ales asupra modului de vietuire dintre spovedanii . Da, este extraordinar de buna deasa spovedanie dar asta nu te absolva sau nu minimalizeaza grija ta sporita despre modul cum traiesti intre spovedanii . Si daca aceasta grija este sporita din ce in ce vom vedea ca si frecventa spovedaniei se reduce putin si incepi ccu adevarat sa-i traiesti sensul; - dupa ce ,,slabanogul" a facut aceasta cunoastere, raminind in biserica , adica in comuniune cu D.zeu, sta in mod etern la slujba sfintului maslu care este arma tuturor vindecarilor pt. om . Nu ne indoim de aceasta dar trebuie sa intelegem alte 2 lucruri : noi, in primul rind trebuie sa indeplinim toata rinduiala duhovniceasca mai intii iar apoi sa asteptasm vindecare care vine cind voieste D.zeu si nu cind nu mai avem noi rabdare. Rabdarea in suferinte si in incercarile Domnului sunt pt. ortodox ca focul curatitor pt. aur. Deci rabdare, rabdare, rabdare. In acest timp de rabdare ne putem arata medicilor a caror arta este binecuvintata de D.zeu insusi . Si atit... Restul stim cu totii ca nu este de la D.zeu. De aceea si Hristos nu l-a trimis pe slabanog la vraci si nici nu l-a tamaduit pt. reclama Sa ci pt. a intelege crestinul sensul profund si semnificatia vindecarii omului . Sa credem noi cuvintele lui Hristos din aceasta Evanghelie si sa credem ca numai asa se vindeca omul ? Sa credem cumva ca restul ar fi de la ispititorul prin uneltele sale (taoistii , hanemanienii, reikistii, reflexistii. etc, etc.) si sa ne indoim de cuvintele lui Hristos cum ca nu ar fi chiar asa, sau ca sunt incomplete si El nu a putut prevedea ca in timp va aparea si alte mijloace de vindecare decit biserica si medicina ??? Nu fratilor, asta sa nu ne fie noua deoarece prorocul David spune clar cu aproape 800 de ani inainte de venirea Mintuitorului in a sa Psaltire despre toate cuvintele Domnului : ,,Cuvintele Domnului, cuvinte curate, argint lamurit in foc, curatat de pamint, curatat de sapte ori" (Ps. 11/6) Si asa fiind spus si facut , bioenergoterapia de la cine este ???? In aceiasi categorie intra si psihologia care iti sondeaza sufletul dar care nu il poate vindeca/deslega de pacate . Exista la indemina oricui scrierile parintelui Paisie Aghioritul despre psihologie . Last edited by zaharia_2009; 26.04.2010 at 11:56:10. |
|
|||
|
|||
![]()
Totusi, slabanogul a fost spovedit inainte de a fi vindecat?
|
|
||||
|
||||
![]()
1. Cind a fost instituita taina spovedaniei, inainte sau dupa vindecarea slabanogului ? Care este legatura pacatelor cu boala lui ?
2. Citeste taina sfintului maslu din Molitfelnic ! NB: eu raspund cu sinceritate si inima buna desi incep sa inteleg si altceva din asemenea intrebari . Mult este pina ma conving ! |
|
||||
|
||||
![]()
Hristos a înviat!
Numele meu este Anastasiu iar nu Athanasiu. Adică înviere iar nu nemurire. Diferența între ele este tocmai cea dintre mântuire (sau sănătatea veșnică) și sănătatea cu orice chip pe pământ, dar doar aici. Doamna Fani, vă rog încă o dată să-mi dați și mie numele dvs. de botez sau măcar motivul pentru care refuzați aceasta. Vedeți că Nicolae Steinhard era altfel decât lasă să se înțeleagă Jurnalul Fericirii. Avea o lucrare aprinsă de pocăință. Zicea că noi, creștinii botezați de prunci, răsfățații lui Dumnezeu, nu știm ce înseamnă Sfintele Taine. El știe cât de păcătos este pentru că la Sfântul Botez a simțit schimbarea cea luminoasă ce o primesc creștinii. Dacă veți cerceta predicile lui veți vedea ce intransigent este cu compromisurile, inclusiv culturale. Dacă veți studia istoria Jurnalului Fericirii veți observa că a fost confiscat de securitate, care după ce l-a operat îndeajuns pentru a sluji New Age-ul din care comunismul a fost doar o rădăcină și un experiment, l-a dat singură de bunăvoie și cu scop precis la publicare – a ne face să credem că Ortodoxia lui Nicolae Steinhard a fost ghiveci superstițios și snob, adică ori să-l discrediteze pe el ori să ne deformeze prin relativism pe noi. Așadar stilul de duhovnicie preluat de dvs. din Jurnal nu are origine nici la Hristos nici la Nicolae Steinhard. În afară de asta pe cine își face dumnezeu din om Dumnezeul cel Viu îl face să cadă prin dumnezeul lui. Cum spune Psaltirea Psalmul 59, 12. Da-ne noua ajutor, ca sa ne scoti din necaz, ca desarta este izbavirea de la om. Ieremia 17, 5. Asa zice Domnul: "Blestemat fie omul care se increde in om si isi face sprijin din trup omenesc si a carui inima se departeaza de Domnul. 6. Acela va fi ca ierburile pustiului si nu va vedea cand va veni binele, ci va locui in locurile arse ale pustiului, in pamant neroditor si nelocuit. 7. Binecuvantat fie omul care nadajduieste in Domnul si a carui nadejde este Domnul, 8. Deoarece acesta va fi ca pomul sadit langa ape, care-si intinde radacinile pe langa rau si nu stie cand vine arsita; frunzele lui sunt verzi, la timp de seceta nu se teme si nu inceteaza a rodi. Așadar chiar dacă ar fi scrierea lui iar nu una apocrifă e bine totuși să aveți ca model pe Hristos cu toți Sfinții Părinți care seamănă nespus cu el, iar nu un Nicolae Steinhard în ceea ce nu seamănă cu Hristos căci altfel veți cădea în Steinhardolatrie și din ea în paguba veșnică. Despre asemănarea cu Hristos ca adevărata sănătate am scris deja și o să postez la vreme potrivită. Și acum să discutăm o leacă despre antinomia: Matei 12, 30. Cine nu este cu Mine este impotriva Mea si cine nu aduna cu Mine risipeste. Marcu 9, 38. Si I-a zis Ioan: Invatatorule, am vazut pe cineva scotand demoni in numele Tau, care nu merge dupa noi, si l-am oprit, pentru ca nu merge dupa noi. 39. Iar Iisus a zis: Nu-l opriti, caci nu e nimeni care, facand vreo minune in numele Meu, sa poata, degraba, sa Ma vorbeasca de rau. 40. Caci cine nu este impotriva noastra este pentru noi. Se vede că nu-i oprea, cum nu-i oprește nici pe eretici să facă minuni, ca să se vestească minunea și puterea numelui Său, de aceea adaugă că nu poate să mă vorbească degrabă de rău. Acesta este motivul că îi lasă și nu că ar aduna ceva bun sau să se mântuiască. Diferența între cele 2 citate pe care le puneți în contradicție în loc de a le completa una cu alta arată tocmai neînțelegerea dvs. la adresa Ortodoxiei și a metodelor de vindecare. De altfel iar dați dovadă de necunoaștere teologică în Ortodoxie și cu termenul de antinomie. Antinomia nu înseamnă antonimie (bun –rău, frumos – deștept) ca în meseria dvs. Antinomia înseamnă 2 termeni care par contradictorii la exterior dar care fiind reali și suprapuși în interiorul lor în ambele lor extreme tocmai arată nuanțat realitatea completă a adevărului, care fiind Dumnezeiesc este întotdeauna antinomic. Neputința limitării noastre de posesori ai unor minți create și căzute nu ne lasă să vedem decît o latură a adevărului. Antinomia arată că două realități dumnezeiești aparent opuse întregesc adevărul. De exemplu Dumnezeu este și cel mai mare prin dumnezeirea Lui și cel mai mic prin smerenia Lui. Antinomia nu înseamnă că antihrist e tot una cu Hristos și nici că dracul e tot una cu Dumnezeu și nici că bioenergia (medicina lui antihrist) e tot una cu medicina energiilor necreate, chiar dacă seamănă în superficial și aparență. De altfel nu e prima oară când interpretați contrar ortodoxiei citate din Sfinele Scripturi. Ați mai făcut-o și la problema cu idolii. Metodele de vindecare demonice nu sunt antinomice cu cele duhovnicești căci tocmai că se aseamănă în aparență dar în profunzimea lor se deosebesc radical. În cele 2 citate este vorba de harul mântuitor sau intern care este numai la Ortodocși (ceea ce se adună pentru veșnicie și mântuiește) și harul chemător sau extern, care face minuni și la eretici pentru a mărturisi puterea numelui Mântuitorului dar care îi risipește căci nu merg după apostoli, adică în Biserica Ortodoxă. Rezolvarea se găsește aici: Luca 10, 17. Si s-au intors cei saptezeci (si doi) cu bucurie, zicand: Doamne, si demonii ni se supun in numele Tau. 18. Si le-a zis: Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer. 19. Iata, v-am dat putere sa calcati peste serpi si peste scorpii, si peste toata puterea vrajmasului, si nimic nu va va vatama. 20. Dar nu va bucurati de aceasta, ca duhurile vi se pleaca, ci va bucurati ca numele voastre sunt scrise in ceruri. Matei 7, 21. Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri. 22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut? 23. Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea. 24. De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele si la indeplineste asemana-se-va barbatului intelept care a cladit casa lui pe stanca. 25. A cazut ploaia, au venit raurile mari, au suflat vanturile si au batut in casa aceea, dar ea n-a cazut, fiindca era intemeiata pe stanca. 26. Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele si nu le indeplineste, asemana-se-va barbatului nechibzuit care si-a cladit casa pe nisip. 27. Si a cazut ploaia si au venit raurile mari si au suflat vanturile si au izbit casa aceea, si a cazut. Si caderea ei a fost mare. Tot așa în medicină vrăjitorească, spiritism și orice vrăjitorie sunt lăsate de Dumnezeu efecte pentru a demonta ateismul și a înțelege că există și lumea nevăzută. Să vadă oamenii că există energii și acțiuni și în afara celor pipăibile și văzute ca de aici să alerge la Dumnezeu dar nicidecum să le folosească spre pagubă veșnică. Cei care le folosesc se pot vindeca dar nu se pot mântui chiar dacă se spală pe mâini ritualic, să-și curețe energiile la nufărul (!) ca Mihnea Dragomir, care după cum mărturisește este inițiat (citește ocult adică ascuns), a învățat niște lucruri la inițiere pe care nu le poate ști tot neinițiatul ca să nu-i socotească scrântiți. De fapt ca să nu se prindă că sunt vrăjitori. Chiar nici un bec de alarmă nu vi se aprinde când vedeți mărturisirea ocultismului (inițierea în misterul esoteric al energiilor vindecătoare ale lui Qi) acupuncturii dată în vileag de (pap)arici? Iar noi nu ne luăm după efectele aparente, chiar palpabile, chiar măsurabile, chiar vindecătoare, ci după cele real vindecătoare fără compromis veșnic cunoscute prin aflarea voii lui Dumnezeu. N-ați fost atentă la ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur că se pot face semne și minuni ca să ni se strice credința? Deci la fel și în știința cu nume mincinos. Sunt curios ce mai spune topcat despre acupunctură când vede că papariciul, acupuncturistul oficial al papei, spune negru pe alb că e tratament cu energie, că se pot influența energetic și înțepătorul și înțepatul, că trebuie o spălare a energiei Qi ca și a banilor negri, că trebuie inițiere ca la orice oculți. Mai crede oare că acupunctura funcționează prin plexuri vasculare când de fapt ea funcționează prin credință rătăcită?
1Ioan 4:1 Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea" Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici: Fratele Traian Bădărău (Tătăică) Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura. |
|
||||
|
||||
![]()
FELURI DE VRĂJITORIE
Sfântul Nicodim Aghioritul în cartea sa „Despre vrăjitorie” scrie la pag. 7-17: „ Precum diavolul mai întâi fiind o minte simplă (uniformă) și neîmpărțită din pricina asemănării cu Cel Unul în ce privește mintea, care este Dumnezeu, apoi despărțit fiind de Cel Unul în ce privește mintea și căzând în cele multe, a devenit minte variată și foarte împărțită, tot astfel, și răutățile pe care le-a născocit și le-a imaginat sunt foarte felurite și aproape fără număr; de aici, prin urmare, și felurile vrăjitoriilor, pe care le-a scornit și le-a și semănat în nefericiții oameni, sunt diferite și foarte multe. […]: 1. Magia primul fel de vrăjitorie […]care pare că este ca și un meșteșug și o știință[…] ; 2. Prezicerea […] care prezice prin mijlocirea palmei mâinii, bazinului, jertfelor, bandajelor înșelătoare […] lucruri care urmează să se întâmple[…]; 3. Farmecul […] jeluire, bocet, pe care le fac deasupra mormintelor, invocând demonii ca să facă pe cineva să paralizeze și să cadă la pat toată viața, sau să-l orbească, sau să-l surzească, sau să-l îmbolnăvească […]; 4. Vraja […] împreună cu invocările demonilor unesc psalmii lui David și numele sfinților și a lui Hristos și pe al Născătoarei de Dumnezeu[…]; 5. Descântecul […] atrag demonii la acele lucruri pe care le doresc prin incantații și chemări […] leagă fiarele […] ating șerpii și-i fac să nu-i muște […] leagă cuplurile; 6. Otrăvirea […] cei ce se folosesc de acestea se numesc farmazoni, prin meșteșug vrăjitoresc prepară băuturi otrăvitoare, fie ca să omoare pe cineva, fie ca să-i întunece mintea, fie ca să-l atragă către dragostea trupească […]; 7. Oionoskopia […] prezicere din […] zborul sau sunetele păsărilor […] din mișcările fizice ale membrelor corpului lor […]; 8. Urmărirea norilor […] examinează formele norilor […] și prezic cele viitoare; 9. Învățătura și astrologia […] spune că acțiunile dorite ale oamenilor sunt dirijate și conduse de mișcările cerului și a astrelor […] învățați se numesc cei care în chip ciudat și în afara cuviinței se folosesc de matematică[…] cei care prevestesc din tunete, fulgere și cutremure […]; 10. Amuletele […] cei ce le folosesc sunt numiți fetișiști […] obiecte cu nume demonice scrise […] sfori vopsite să nu se deoache […] cei ce-și scuipă în sân […] care scriu amulete ca să le treacă febra sau boala; 11. Jocuri de prezicere a viitorului[…]; 12. Trecerea copiilor bolnavi prin coronițe ca să îmbătrânească puternici […] unii bărbați și unele femei mai ales babele rele sunt răpite în aer și merg din loc în loc, și acolo fie sugrumă prunci, fie fac alte rele […] purtarea întoarsă a lucrurilor sfinte […]; 13. Unii creștini lumești poartă sfintele icoane […] pe umerii lor și aleargă ca nebunii și îndrăciții ici și acolo […]prevestind oarecare lucruri și dezvăluind cele pe care unii le-au pierdut și altele asemenea […]; Acestea sunt cele mai însemnate și cele mai răspândite feluri ale vrăjitoriei; sunt și altele, foarte multe, dar la acestea socotim îndeajuns să ne referim;” DESPRE FALSA ȘI SPURCATA ÎNSĂNĂTOȘIRE DEMONICĂ Sfântul Nicodim Aghioritul în cartea sa „Despre vrăjitorie” scrie la pag. 39-52: „Drept aceea, pleacă-te, frate, și crede ca numai singur Dumnezeu este adevăratul doctor al sufletelor și al trupurilor; iar vrăjitorii și dracii nu vindeca în adevăr, ci cu nălucire. Iar daca vom presupune ca vindeca trupul, după slobozirea lui Dumnezeu, însa sa știi ca-l vindeca cu scop ca sa omoare sufletul tău. Cum? Despărțindu-te pe tine de la credința lui Hristos și trăgându-te spre a crede și a sluji acelora. Pentru aceea, ce folos vei lua, frate, daca și după cum am zis, ar vindeca trupul tău, cel ce astăzi trăiește și mâine moare, în timp ce omoară sufletul tău cel fără de moarte? Ce dobânda vei lua, daca aici vei gusta putina sănătate, iar acolo te vei munci veșnic? Lipsească astfel de sănătate! Piară acest fel de viața și sănătate; precum zice aurita gura a lui Ioan: "Sa nu crezi ca vindeca cu adevărat! Iar eu și cu covârșire fac și zic aceea: ca, deși ar vindeca în adevăr, dar mai bine este sa mori, decât sa alergi la vrăjmașii lui Dumnezeu și într-acest fel sa te vindeci. Ca ce folos este trupul se va vindeca, iar sufletul se va pierde? și ce dobânda daca cineva aici va afla mângâiere, iar după aceasta se va trimite în focul cel nestins?" (Cuvântul 5 - împotriva evreilor). și iarăși zice: "Deși vindeca diavolul - însa mai mare vătămare a făcut! - și măcar ca a folosit, trupul s-a folosit, care puțin mai pe urma murind va putrezi, însa a vătămat sufletul cel nemuritor" (Cuvânt către cei ce iudaisesc). Deci, fiindcă diavolul, fraților, este pescar prea viclean, pierde putina momeala ca sa prindă un peste mare; adică se mulțumește sa va dea o sănătate de nimic numai ca sa va lipsească de rai; va lungește puțin viața, ca sa va muncească veșnic. Nu vezi (zice Sfântul Ioan Gura de Aur) cum slăbănogul zăcea de 38 de ani în pat și jumătate mort și răbda mucenicește boala, așteptând ajutorul lui Dumnezeu, fără sa ceara a-l vrăji sau a-i da baiere. "Si nici așa n-a alergat la vrăjitori, nici nu s-a dus la descântători, nici n-a atârnat baiere, ci a așteptat ajutorul lui Dumnezeu" (Sfântul Ioan Gura de Aur). și tu, creștine, fiindcă te-ei îmbolnăvit puține zile, de ce ești atât de nerăbdător și alergi la vrăjitori și la țigănci? Nu vezi cum Lazar în toata viața lui zăcea înaintea porții bogatului, atât de mult rânit încât din multa slăbiciune nu putea nici sa alunge câinii care îi lingeau rănile, totuși, a ales mai bine moartea în aceasta boala decât a cere baiere și farmece? însa, nici fermecători nu a cerut, nici potcoava nu a atârnat... nici vrăjitori nu a chemat la sine (zice acolo Sfântul Ioan Gura de Aur); și tu care iertare vei dobândi, când pentru puține friguri alergi la babele cele bețive și rele? Nu vezi pe viteazul acela Iov care, după ce a pierdut copiii și averea, atât s-a rânit, încât viermii fierbeau peste tot trupul lui, neputând nici pâinea a o mânca de multa putoare și cu toate acestea, putând sa scape de toate durerile cu hula și sa moara, precum îi zicea femeia lui: Zi un cuvânt către Domnul și mori (Iov 2, 9), a răbdat însa bărbătește și nici un cuvânt de cârtire n-a scos din gura sa. Iar tu de ce ești atât de nerăbdător și pentru o prea mica zgârietura defaimi pe Dumnezeu, pe Hristos, credința și pe sfinți și alergi la vrăjmașii lui Dumnezeu, la vrăjitori și la draci ca sa te vindece? și ce iertare vei putea lua din aceasta, precum îți zice Sfântul Ioan Gura de Aur? "Deci, ce iertare vom avea noi, daca atâtea înfricoșate patimi au pătimit aceia (sfinții mucenici) și răbdau; iar noi pentru friguri, sau pentru răni, alergam la adunări și la vrăjitori și înșelători si-i chemam în casele noastre". Dar zici ca baba aceea creștina și creștinul acela ghicitor când descânta și dau baiere nu zic, nici nu scriu alte nume, fără numai numele lui Dumnezeu, al lui Hristos, al Născătoarei de Dumnezeu și al Sfinților. Si, deci, ce rău fac ei? La acestea îți răspunde dumnezeiescul Ioan Gura de Aur și îți zice ca, pentru aceasta mai cu seama se cade a urî acea baba rea și pe acel rău fermecător, fiindcă uneltesc spre ocara și necinste numele lui Dumnezeu si, creștini fiind, lucrează ca și elinii. Pentru ca și dracii, măcar ca numesc numele lui Dumnezeu, însa iarăși tot draci sunt: "Unii voind a se îndrepta, zic ca e creștina femeia care a descântat acestea și nimic alta nu zice, fără numai numele lui Dumnezeu. Deci pentru aceea mai ales o urăsc și mă întorc, ca numele lui Dumnezeu îl întrebuințează spre ocara; ca, zicându-se pe sine ca este creștina, se arata ca lucrează cele ale păgânilor. Ca și dracii numeau numele lui Dumnezeu, însa tot draci erau și așa ziceau către Hristos: Te știm pe tine cine ești, Sfântul lui Dumnezeu (Marcu 1, 14); cu toate acestea, le-a închis gura lor și i-a izgonit" (Andr. 21).
1Ioan 4:1 Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea" Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici: Fratele Traian Bădărău (Tătăică) Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura. |
|
||||
|
||||
![]()
Așadar, nu mai este alt doctor, nici alt ajutor ca sa te duci, creștine, și sa te vindeci când ești bolnav, decât numai vrăjitorul și diavolul? Nu este Hristos, pe care tu îl crezi ca este singurul și desăvârșitul Doctor, care și când era pe pământ a vindecat atâtea mii și mii de bolnavi. și au străbătut Iisus toata Galileea... vindecând toata boala și toata neputința în popor (Mat. 4, 23). și acum, când S-a suit la ceruri, vindeca cu darul și cu ajutorul Sau pe toți cei ce-L cheamă cu credința? Nu sunt atâția și atâția doctori: Apostolii, Mucenicii, Doctorii cei fără de arginti, Ierarhii, Cuvioșii și ceilalți Sfinți care au luat de la Hristos dar și putere ca sa vindece orice fel de boala? Nu este Biserica lui Hristos spital de obște și gazda deschisa, ca sa primească pe toți fiii săi care pătimesc de felurite boli, atât ale sufletului, cât și ale trupului, spre a-i mângâia, a-i ajuta și vindeca cu sfințirea apei și cu dumnezeieștile Taine? "Si nu este rășină în Galaad? Au doctor nu este acolo?" a strigat oarecând Proorocul Ieremia către poporul israelitean (Cap. 8, 22); și eu acum strig către creștinii cei bolnavi: Nu cumva, fraților, nu este în credința voastră ortodoxa și în Biserica în care credeți vindecare și ajutor? Hristos și Crucea lui, câte vindecări au săvârșit, zice Sfântul Ioan Gura de Aur? "El moartea a stricat-o, păcatul l-a stins, iadul l-a făcut netrebnic, puterea diavolului a slăbit-o și a dat vindecare trupului; oare nu este vrednic de crezare?" (Andr. 21). Cum va lăsa inima sa părăsiți pe Dumnezeu, Căruia îi credeți, și sa va duceți la blestematul diavol? Cum lăsați pe prea dulcele Iisus Hristos, Făcătorul și Răscumpărătorul vostru, adevăratul vostru Doctor, și va duceți la ucigătorul de oameni, la tiranul, la făcătorul de rău? Cum răbda sufletul vostru a defăima atâția Sfinți prieteni, binefăcători și doctori ai voștri desăvârșiți și sa năzuiți la spurcații vrăjitori și la necurații draci, cei cu totul vrăjmași ai voștri? Cum suferiți a lăsa Sfânta Biserica a lui Hristos, maica voastră, și sa alergați la drăceștile adunări - la draci și la locuințele vrăjitorilor? și precum baba rea și bețiva sau țiganca, nu e cu putința sa vindece și Hristos? Deopotrivă cu cărbunii și cu potcoavele și cu drăceștile baiere, n-au putere Crucea și Aghiazma și alte mântuitoare Taine ale credinței voastre? Ah, nemulțumitoare fapturi! Ah, neam necredincios și vârtos la inima! și unde sunt fulgerele și trăsnetele cerului? Unde sunt cutremurele pământului și crăpăturile, ca sa va ardă de tot, sa va scufunde și sa va înghită de vii? După dreptate are sa strige cu întristare Iisus Hristos pentru voi prin gura lui Ieremia; ca nici un neam n-a părăsit pe Dumnezeul sau, fără numai voi, creștinii: Treceți în ostroavele Hetimului și vedeți de s-au făcut unele ca acestea. De si-au schimbat păgânii dumnezeii lor și aceia nu sunt dumnezei, iar poporul meu a schimbat mărirea sa, întru aceea de la care nu se vor folosi (Ier. 2, 10). Are dreptate a Se mâhni, ca s-au înspăimântat cerul și pământul, pentru ca voi, creștinii, ați lăsat acest izvor al vieții și al sănătății și ați poftit gropile cele fără de apa ale vrăjitorilor și ale țigăncilor. Spăimântatu-s-a cerul de aceasta și s-a înfricoșat mult foarte, zice Domnul. Ca două rele a făcut poporul Meu: M-a părăsit pe Mine, izvorul apei vieții, și si-a săpat lui fântâni surpate care nu vor putea tine apa (Ier. 2, 12). Are dreptate Iisus sa strige prin gura lui Isaia ca El v-a născut de a doua oara prin Sfântul Botez și v-a făcut fii ai Săi, iar voi, de la o mica boala, ați defăimat pe Tatăl vostru și v-ați dus la vrăjitori și la draci, vrăjmașii Lui. Auzi, cerule, și asculta, pământule, ca Domnul a grăit: Fii am născut și am crescut, iar aceia s-au lepădat de Mine (Is. 1, 2). și cum boul și asinul au cunoscut pe Făcătorul de bine și stăpânul lor, iar voi pe Făcătorul vostru de bine nu-L cunoașteți? Cunoscut-a boul pe stăpân, și asinul ieslea Domnului sau; iar Israil nu M-a cunoscut pe Mine și poporul Meu nu M-a înțeles (Ier. 2, 3). Pentru aceea, ca sa nu Se întristeze Iisus Hristos din pricina voastră și sa zică unele ca acestea și ca sa nu va arătați și voi nemulțumitori către acest de-aproape al vostru făcător de bine, încetați, frații mei, încetați de a va mai duce la vrăjitori și la țigănci. și când se întâmpla sa va îmbolnăviți, alergați la Hristos cu călduroasa credința și cereți vindecare, pentru ca El este totdeauna Tata al vostru prea iubit; și daca v-a dat boala, a dat-o spre a încerca răbdarea voastră și ca sa va încununeze mai mult și sa vadă daca îl iubiți cu adevărat din toata inima. căci care fiu, zice, este pe care nu-l cearta tatăl? (Evr. 12, 7). El, deși va cearta și va pălmuiește părintește câteodată pentru păcatele voastre, însa iarăși va vindeca și va mângâie ca pe niște fii ai Lui, când va întoarceți către Dânsul prin pocăința, și din toata inima cereți ajutorul Lui. căci fericit, zice, este omul pe care îl cearta Dumnezeu și dojenirea celui Atotțiitor n-o leapădă, ca El rănește și vindeca, bate și mâinile Lui tămăduiesc (Iov 5, 17). Alergați când sunteți bolnavi și la Doamna noastră Născătoare de Dumnezeu, tămăduitoare cea după Dumnezeu a bolnavilor și mângâierea celor întristați. Alergați și la toți Sfinții si, rugându-i pe ei cu credința, veți dobândi vindecarea cea dorita a bolii voastre; și de nu veți lua sănătatea cea dorita, ci lăsându-va Dumnezeu sa va pedepsiți - așa fiind de folos sufletului vostru - se cade însa a sta cu bărbăție întăriți în credința și sa alegeți mai bine de mii de ori a muri decât sa chemați vrăjitori și vrăjitoare și cu acest chip sa va lepădați de credința lui Hristos și sa vindeți dreapta credința. Iar de se întâmpla a va îndemna alții la aceasta - rude sau prieteni - păziți-vă pentru dragostea lui Dumnezeu și nu-i ascultați și sa fiți încredințați ca pentru aceasta răbdare a voastră și bărbăție sufleteasca a) Dumnezeu vă va încununa cu cununa mucenicească; b) conștiința voastră se va bucura și se va veseli fără asemănare mai mult decât daca ați fi luat sănătate; c) oamenii va vor lauda cu cuviincioasa cinste; și d) în cele din urma veți lua și vindecarea bolii voastre, după cum acestea toate le dovedește condeiul cel aurit al lui Ioan Gura de Aur.
a) Vă va încununa Dumnezeu ca pe niște mucenici, ca precum Mucenicii au răbdat muncile, numai ca sa nu se închine idolilor, așa și voi suferiți chinurile bolii, numai ca sa nu aveți vreo nevoie de ajutorul vrăjitorilor și al dracilor și sa vindeți credința și dragostea lui Hristos. "Ai căzut în boala grea și vin mulți la tine și te silesc, unii cu descântece, alții cu baiere și alții cu alte lucruri ca sa îmblânzească răul; iar tu pentru frica lui Dumnezeu rabzi cu bărbăție fără sa te îndoiești și pe toate ai hotărât sa le pătimești și sa le rabzi, decât sa uneltești ceva din obiceiurile idolești. Aceasta îți va aduce cununa muceniciei și nu te îndoi pentru aceasta... ca precum acolo (adică mucenicul) răbda durerile muncilor cu bărbăție, ca sa nu se închine idolului, așa și tu suferi durerile cele din boala ca sa nu ai nicidecum trebuința de ajutorul aceluia, nici sa faci ceva din cele zise de el" (Ioan Gura de Aur, Omilia 3 la Epistola I către Tesaloniceni.). b) Au sa se bucure conștiința voastră și gândul, lăudându-va lăuntric ca v-ați purtat ca niște creștini adevărați și adevărate slugi ale lui Hristos și ca niște nevoitori v-ați împotrivit cu atâta bărbăție încât ați ales mai bine sa suferiți de friguri și de răni decât sa primiți drăceștile vrăji și baiere. "Deși ai friguri și suferi mii de întristări, gonindu-i pe acei spurcați vrăjitori, vei fi însa mai bine decât orice om sănătos, fiindcă gândul te va înalta... conștiința te va lauda și te va mari si-ti va zice: curaj, curaj, omule! sluga lui Hristos, bărbat credincios și râvnitor al bunei credințe... împreuna cu mucenicii vei sta în ziua aceea... pentru ca ai hotărât astăzi a te munci, a suferi de friguri și de răni, numai și numai ca sa nu primești păgâneștile vrăji și baiere" (Sfântul Ioan Gura de Aur, Cuvântul 5 - împotriva iudeilor); c) Va vor lauda oamenii văzându-va ca ați scos din casele voastre pe ghicitori, pe babele cele rele și pe țigănci și n-ați primit vrăjile și baierele lor și se vor minuna și vor urma și ei bărbăției voastre. "Caci, când vei scoate pe vrăjitori cu multa ocara din casa ta, toți auzind te vor lauda și se vor minuna de tine... și mai bine le va fi și vor râvni sa urmeze bărbăției tale" (Sfântul Ioan Gura de Aur, Cuvântul 5 - împotriva iudeilor); d) Iar în cele din urma, veți recăpăta sănătatea voastră, fiindcă și Dumnezeu vă va iubi mai mult pentru bărbăția care ați arătat-o, și Sfinții îl vor ruga mai cu căldură ca sa va vindecați "si nu vindecarea bolii. Fiindcă aceasta bărbăteasca voință a ta va trage harul lui Dumnezeu asupra-ti cu mai multa dragoste și toți Sfinții se vor veseli de bunăvoința ta și din adâncul inimii vor face rugăciuni pentru tine" (Sfântul Ioan Gura de Aur, Cuvântul 5 - împotriva iudeilor).
![]() |
Tags |
bioterapie, înșelare demonică |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|