![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mersi Ioana, dar sa-l lasam mai bine pe Scot sa ne explice el all the whys and wherefores. @Scot Scot, please enlighten me! Te-as ruga, sa integrezi in explicatiile tale, cand crezi tu ca e momentul potrivit (pana atunci nu), si ce anume inseamna infralapsarianism. Inteleg ca acest concept exista in opozitie cu supralapsarianismul si e legat de timing, adica de succesiunea momentelor: alegere-creatie-cadere sau altfel. Nedumerirea mea e: ce criterii au sustinatorii acestor teorii pt. a determina succesiunea evenimentelor in metafizicul transcendent nesupus timpului in care e Dumnezeu? Ce criterii au folosit in elaborarea acestor concepte, pt. a-L integra pe Cel Neintegrabil in categoriile noastre temporale "inainte" si "dupa", ce instrumente de sondat Insondabilul au avut la indemana? Cum se impaca intre ei sustinatorii infralapsarianismului cu cei ai supralapsarianismului? Mersi si scuze daca e o intrebare tampita si daca am facut supozitii nefondate. |
|
|||
|
|||
![]()
Delia,inca mai ma aflu pe acest forum intr-un singur scop:aceea discutie cu domnul doctor.Daca va mai avea loc.Subiect:analiza celor 5 puncte calviniste mai ales dpdv biblic.Ca sa clarificam pozitiile partilor.La finele ei plec si eu de aici.Imi este imposibil pana atunci sa pregatesc si ce doresc si sa raspund la diferite intrebari,precum a ta,care m-ar pune in situatia sa fac practic o alta analiza paralela.Si una extrem de ampla.Pe ce se bazeaza: pe Biblie.Orice analiza protestanta pe asta se bazeaza.Daca eu spun de exemplu ca numarul celor alesi a fost deja determinat de Cel de Sus ma duc la anumite texte pe analiza.Daca spun ca acest lucru a fost exemplificat de Mantuitor intr-un anumit moment,intr-un anumit fel,atunci am un text,de exemplu,la care m-as gandi din start.Analiza lor insa mi-ar ocupa ceva spatiu si timp.
Pe un forum protestant mi-ar fi mai usor,aici trebuie sa gandesc un anumit limbaj si abordare ca sa fiu inteles tinand cont ca marea majoritate care vor citi/citesc nu sunt familiarizati nici cu una nici cu alta.Nu pot sa fac asta in paralel si pe un alt subiect sau cel putin pe un subiect atat de amplu.Efectiv nu am cum,fie si dpdv al timpului.Scuze. Unii zic ca de fapt ar fi trei abordari:supralapsariana,infra si sublapsariana.Personal cred ca sunt doar doua:supra si infra.Exista texte biblice pentru ambele pozitii.Diferentele sunt determinate de ordine si nu numai.In 1905 in Sinodul de la Utrecht s-a analizat situatia destul de bine.Ca sa incerc un exemplu totusi,in demonstrarea complexitatii analizei:supra o sa mearga pe texte care subliniaza suveranitatea absoluta si de aici ar incepe constructia.Infra o sa mearga,de ex,in replica in constructie, pe argumentatie, pe un Deut 7:6-8.Ar trebui sa se explice tot mecanismul de abordare si asta ar fi dificil daca oamenii nu stiu lucruri de baza de la noi. Multumesc pentru intelegere.O sa mai vizitez forumul din cand in cand sa vad daca s-a postat analiza solicitata de mine. Last edited by Scotland The Brave; 28.08.2011 at 02:41:49. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ok, Scot, ai dreptate. E neclaritatea mea si nu trebuie sa te documentezi tu in locul meu ca sa-mi oferi pe tava raspunsuri de-a gata. Mai ales ca e o chestiune asa ampla. Nu e corect sa te impovarez pe tine cu ignoranta mea. Mersi oricum. Voia lui Hristos sa se faca cu tine, Scot, iar voia Lui, aceasta este: „ca TOTI oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină.” 1Timotei 2,4 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bye. Last edited by Scotland The Brave; 28.08.2011 at 16:41:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca tin bine minte este si in VT un verset care spune ceva de genul: "Eu salvez si binecuvintez pe cine voiesc."
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Scot, eu nu "joc" in meciul asta. Not again! Nu intentionez nici o analiza polemica, iti spusesem doar ca un farewell anticipat ce-ti doresc din suflet: sa se faca voia lui Hristos cu tine, wherever you go. Hristos sa-ti poarte pasii si fiecare mutare pe tabla de sah a propriei tale vieti, iar la sfarsit sa iesiti amandoi invingatori. Cred ca numai acela pierde partida care-L considera rival pe Dumnezeu si vrea sa-L invinga pe Marele Sahist. bye! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Acum îmi cer iertare că nu o să mai intervin pe forum sub formă de dialog deoarece fierbe în mine cartea despre viața Bătrânului meu Traian, mare făcător de minuni și fiu iubitor al Bisericii, plin de discernământ, care m-a crescut pe mine în Ortodoxie și m-a scăpat de ciuma ei numită zelotism. O să revin după și dacă voi termina această carte, dacă îmi va ajuta Dumnezeu. Până atunci voi mai posta doar materialele care deja le-am pregătit. Cu mila lui Dumnezeu cred că acoperă vreo trei ani de postare săptămânală. Dar știm noi care e voia lui Dumnezeu? Cu durere, dragoste și acum o să fie și dor, (mă iertați toți cei care poate v-am supărat), Alexandru PPS dacă apare vreo problemă vă rog să mă anunțați pe mesageria privată. Vă mulțumesc." Asadar trebuie sa trimiti un mesaj privat sau sa rogi pe cineva sa o faca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca iti amintesit am mai discutat de doua ori inclusiv cu citate din Biblie, asadar cred ca am spus tot ce se putea spune, iar acum am scris si despre punctele calvine. Practic nici nu mai avem despre ce sa discutam, am cam epuizat subiectul. Eu de fapt nici nu inteleg despre ce se poate discuta in plus, doar daca sunt secrete in cultul calvin. Te asteptam doar pe la noi, in BO. Cum spuneam in mesajul precedent daca doresti o discutie cu Alexandru trebuie sa-i spui. Uite, a scris o povestire frumoasa aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=697 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu, in BO toate dogmele sunt perfect, adevarate. Orice mica eroare de la alte culte e contradictorie si produce o bulversare a intregii inavaturi. Uite de exemplu mica deosebire "de la Fiul purcede" de la catolici, poti citi explicatiile si contradictiile produse in topicul despre Filioque, conduce ori la faptul ca exista doar o Persoana, nu Sfanta Treime (modalism), ori la faptul ca Duhul Sfant nu e Dumnezeu (pneumatomahie). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ref la poveste:sorry,nu ma impresioneaza.Am auzit povesti cel putin asemantoare,dar in sens invers,de la ortodocsi trecuti la neoprotestantism sau catolicism.Daca vrei iti compun si eu cateva.Am auzit ca Vladimir Ghica cand a trecut la catolici,si intrebat fiind de ce,a spus: "Ca sa devin un mai bun ortodox".Asta a fost pt tine pt ca stiu ca ei sunt primii pe lista ta de cadouri de Craciun.Smile,esti la camera ascunsa :) Statistic vorbind,in ultimii 20 de ani,rata predominanta de convertire in RO este de la ortodocsi la X confesiuni si nu invers. Verifica.Adventistii si penticostali sunt in urcare fulminanta.Inclusiv dpdv al natalitatii.Si vor urca in continuare,mai ales adventistii(care acum au si acoperire nationala prin RCS-RDS).Dupa ei urmeaza ateii.Insa nu este problema mea,din nici un punct de vedere.In alta ordine de idei:am citit,in acel post,temeiurile biblice invocate. Am zambit plin de dragoste,he's my best friend :) Last edited by Scotland The Brave; 28.08.2011 at 23:19:39. |
![]() |
Tags |
bioterapie, înșelare demonică |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|