Icoana Maicii Domnului - Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra

Icoana Maicii Domnului - Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra Mareste imaginea.

Icoana Maicii Domnului cea numita "Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra", pictata cu binecuvantarea Sfantului Ioan de Kronstadt, este praznuita in sambata din saptamana a cincea a Postului Mare.

"Celei alese dintre toate neamurile, Stapanei lumii, Fecioarei Nascatoare de Dumnezeu, sa-i aducem daruri de laude, ca si acum, precum mai inainte, pe cei cazuti ii ridici, pe cei slabi ii intaresti, pe bolnavi ii vindeci, de vrajmasii vazuti si nevazuti izbavesti, pe cei slabi in credinta ii inteleptesti, celor mahnita le dai tarie sa creada in puterea plina de har a sfintelor tale icoane, invatandu-i cu inima si buzele pline de multumire si de umilinta sa-ti cante tie: Bucura-te, Maica noastra cereasca, care cu cuvintele tale, "Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra", daruiesti putere plina de har sufletelor noastre!"

Icoana Maicii Domnului "Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra"

Icoana Maicii Domnului cea numita "Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra" a fost zugravita in anul 1894, de catre maicile din Manastirea Leushinski. Aceasta icoana a fost pictata cu binecuvantarea Sfantului Ioan de Kronstandt, care, mai apoi, a sfintit-o si s-a rugat inaintea ei, numind-o "Mantuitoarea Rusiei".

In anul 1897, inaintea acestei icoanei a avut loc intalnirea dintre Sfantul Ioan de Kronstadt si Sfantul Serafim de Virita. Cel din urma, inca mirean, pe atunci, a fost binecuvantat de Sfantul Ioan, spre nevointa postului si a rugaciunii, si a primit urmatoarea fagaduinta: "Vei fi schimnnic al Lavrei Alexandru Nevski."

Tot la indemnul Sfantului Ioan, Sfantul Serafim de Virita a repetat nevointa Sfantului Serafim de Sarov, intru rugaciune catre Maica Domnului, pentru pacea tarii. Cel dintai i-a zis: "Roaga-te pentru mantuirea Rusiei inaintea acestei icoane." In anul 1937, dupa mutarea in Virita, Sfantul Serafim s-a rugat inaintea icoanei Maicii Domnului vreme de o mie de zile si de nopti, cerand mila lui Dumnezeu si pacea Rusiei.

Icoana Maicii Domnului - Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra

Odata, la Sfantul Serafin a venit o familia din Sankt Petersburg, cu un copil foarte bolnav. Pana sa intre la parintele, copilul deja a murit. Cuviosul a luat pruncul mort si s-a asezat inaintea icoanei Maicii Domnului "Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra!" Dupa o indelungata rugaciune, Maica Domnului l-a inviat pe copil, care s-a intors sanatos catre parintii sai.

Cand vestea cea mare a invierii unui mort s-a raspandit pretutindeni, credinciosi din toate zonele tarii au inceput sa vina in Virita, spre a se inchina Maicii Domnului. Atunci, pentru a impiedica raspandirea credintei, autoritatile au hotarat sa confiste icoane. In acest tot, din incredintarea lui Dumnezeu, Sfantul Serafim a daruit icoana spre pastrare unei fiice duhovnicesti, monahia Varsanufia.

In anul 1962, icoana Maicii Domnului a fost adusa in Ucraina. Aici, urmand canonul Sfantului Serafim de Sarov si al Sfantului Serafim de Virita, schimonahia Alexandra s-a rugat inaintea icoanei vreme de o mie de zile si de nopti. In anul 1978, cu putin mai inainte de a pleca la cele vesnice, schimonahia Alexandra a auzit-o pe Maica Domnului zicandu-i ziua adormirii sale.

In anul 1997, icoana Maicii Domnului a fost daruita maicilor din Manastirea Sfantul Gheorghe, din localitatea Cernigov, Ucraina. De indata ce icoana a poposit in obstea lor, intreaga viata monahala a renascut, obstea s-a inmultit, lucrarile de reparatie au fost finalizate, iar slujbele s-au inmultit.

In data de 23 aprilie 2002, Biserica Ortodoxa din Ucraina a adaugata icoana Maicii Domnului "Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra" in lista icoanelor "facatoare de minuni". Ea este praznuita in sambata din saptamana a cincea a Postului Mare. Sfantul Ioan de Kronstadt este praznuit in zilele de 20 decembrie si 1 iunie, iar Sfantul Serafim de Virita este praznuit in ziua de 21 martie.

Iulian Predescu

Icoana Maicii Domnului - Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra

Pe aceeaşi temă

16 Februarie 2014

Vizualizari: 9067

Voteaza:

Icoana Maicii Domnului - Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE