Care sunt cele mai frumoase maini?

Trei adolescente erau preocupate zilnic de cum sa aiba niste maini tot mai frumoase. Isi impartaseau una alteia importanta unei creme sau a unei lotiuni.

Intr-o zi, celor trei fete care iesisera la plimbare si se odihneau in parc, li s-a alaturat o alta fata. Pentru ca ele conversau despre maini, fata nou venita si-a privit mainile. Avea bataturi din cauza muncii, iar unghiile erau nevopsite si nelacuite.

A fost luata in deradere.

In acel moment a aparut in fata lor o batrana, care le-a rugat pe fete sa o ajute sa urce dealul, mai ales ca avea cu ea si o sacosa destul de grea in mana. Cele trei fete i-au intors spatele, motivand ca exista riscul sa-si piarda frumusetea mainilor. Cealalta fata s-a repezit de indata, i-a luat sacosa si a ajutat-o sa urce dealul.

Cand au ajuns sus, batranica prefacuta in inger, i-a luat mainile si i-a spus:

- Fata mea, cele mai frumoase maini sunt cele care ajuta pe altii.
 

.

30 Septembrie 2010

Vizualizari: 5408

Voteaza:

Care sunt cele mai frumoase maini? 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Rodica MurariuPostat la 2010-10-01 05:25

    Exista o poezie superba a lui Adrian Paunescu-"Colindul mainilor truditoare"-"Colindam aceste aspre maini,/La multi ani si soare,/Voi fauritoarelor de paini,/Maini nemuritoare!Voi ce-ati invatat a construi,/La multi ani si soare,/Dulce stati pe crestet de copii,/Maini nemuritoare./Maini de muncitori si de plugari,/La multi ani si soare,Maini trudind la fiecare ban,/Maini nemuritoare..."- cele mai frumoase maini- mainile truditoare!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE