Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ?

Demult, un om l-a intrebat pe un batran calugar:

- Parinte, cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? Am auzit povestindu-se despre o mare minune: un om care putea sa zboare, sa se inalte singur in vazduh. Este acesta semn ca-i drept inaintea lui Dumnezeu, asemenea sfintilor ?

- Nu, fiule, nici vorba!

- Dar am auzit povestindu-se si despre un om ce putea sa mearga pe apa. Este acesta drept inaintea lui Dumnezeu ?

- Nici acesta ?

- Dar atunci, cine este drept ?

- Este cel ce-si duce viata linistit, in credinta si in frica de Dumnezeu. Daca Dumnezeu ar fi vrut ca noi sa zburam, atunci ne-ar fi dat aripi. Rostul nostru este de a fi buni crestini.

Pentru a fi sfant nu trebuie sa te inalti in vazduh cu trupul; doar sufletul sa ti se inalte spre cer prin rugaciuni si fapte bune. Nici nu trebuie sa mergi pe ape; dar sufletul tau sa ramana mereu deasupra pacatelor si sa nu se afunde in ele. Doar asa, cu un suflet curat poti avea o viata curata. Doar asa, te poti chema bun crestin si poti spera in mantuire. Cel cu inima curata se va cunoaste, astfel, dupa viata sa linistita si dupa traiul cumpatat. Acela este om drept si inaintea oamenilor, si inaintea lui Dumnezeu.

 

.

24 Aprilie 2010

Vizualizari: 9563

Voteaza:

Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? 5.00 / 5 din 4 voturi. 5 review utilizatori.

Comentarii (5)

 • Nina VitanPostat la 2011-05-30 08:00

  Doamne ajuta-ne sa fim pe calea cea buna, Amin

 • Rodica MurariuPostat la 2010-10-19 18:45

  Din aceasta pilda frumoasa intelegem ca Dumnezeu nu ne cere imposibilul- "inima curata si smerita Dumnezeu nu o va urgisi"- viata curata si linistita si vesnicul dor de Dumnezeu.

 • Nicoleta GheorghePostat la 2010-04-25 14:35

  Slava Domnului pentru aceste cuvinte care sunt adevarate. Sa ne rugam pentru ca tot mai multi oameni sa ajunga la intelegerea buna a acestor cuvinte!

 • vasilica babaruPostat la 2010-04-25 13:26

  mare adevar se graieste in aceasta pilda ....si multe invataminte putem trage din ea....doamne ajuta !

 • Serbana Kiss-MeirosuPostat la 2010-04-25 09:49

  Da ,nici ca se putea raspunde mai clar.Sa incercam si noi si poate cu ajutorul lui Dumnezeu cate putin in fiecare zi vom reusi.Eu sigur asa fac.Doamne ajuta!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE