Cum trebuie sa ne rugam ?

Cativa frati l-au intrebat pe avva Macarie:

- Cum trebuie sa ne rugam?

Batranul le zice:

- Nu trebuie sa rostiti vorbe multe, ci intindeti mainile si spuneti: "Doamne, miluieste-ma cum vrei si cum stii." Iar daca ai vreo ispita, spune: "Doamne, ajuta-ma!" El stie ce ne este de folos si se milostiveste de noi.

01 Martie 2010

Vizualizari: 6764

Voteaza:

Cum trebuie sa ne rugam ? 5.00 / 5 din 3 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

 • Constantin PricopePostat la 2018-02-09 17:33

  Avem nenumarate rugaciuni prin care sa ne adresam lui Dumenezeu, direct ori prin mijlocirea Sfintei-Preacurate Fecioare Maria-mama Sa, Puterilor ceresti, cuviosilor parintilor nostri, dar cred ca „Rugaciunea inimii” este primita de Tatal Ceresc si Sfanta Treime in mod deosebit, atunci cand LE este adresata „neincetat”. Cred ca, la fel sunt primite si Rugaciunile Incepatoare- completate cu Psalmul 50, Crezul, Rugaciunea de multumire pentru binefacerile aduse si aceea de Lasare in Voia Domnului. Slavit sa fie Domnul Iisus, Biruitorul !

 • Marcu AdrianPostat la 2012-11-13 09:41

  Multumesc !

 • Marius Stelian MoldovanPostat la 2010-03-02 14:50

  Important este sa ne rugam tot timpul, si in somn daca ingaduie Dumnezeu. Ne putem ruga si cu cuvintele noastre, nu multe dar cu esenta, din suflet si cu inima curata. Ar trebui sa cerem prin rugaciune ce ne este ingaduit prin ecteniile de la sfanta liturghie pentru ca altceva noi nu stim ce trebuie a cere si a spune. Sa ne rugam mai ales pentru a multumi Domnului: pentru cele bune dar mai ales pentru cele rele care ne sunt date in aceasta viata ca sa ne apropie mai mult de el si ca sa ne indrepte pe calea mantuirii noastre; sa-i multumim pentru faptul ca a ingaduit sa se faca ziua, pentru faptul ca existam, pentru aerul pe care-l respiram, pentru florile care ne inconjoara. Sa ne rugam pentru aproapele nostru, pentru cei buni si pentru cei rai, pentru cei care ne fac bine si pentru cei care ne fac rau pentru ca datori suntem sa ne rugam unii pentru altii. Pace si bucurie, doamne ajuta!

 • Elena CoseacPostat la 2010-03-02 00:13

  Cand ne rugam, nu trebuie sa cerem cu dinadinsul un lucru. S-ar putea sa cadem in inselare si ce am crezut noi ca e important, ca e bine, sa nu fie asa. Multi sfinti parinti spun sa nu ne rugam cu cuvintele noastre. E necesara o discutie cu parintele duhovnic. El ne poate indruma cel mai bine ce rugaciuni ne sunt de folos.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE