Despre calugarie

Odata, avva Pimen s-a dus cu avva Anub prin partile orasului Diolkos si trecand ei pe langa un mormant, vad o femeie lovindu-se cumplit si plangand amarnic. S-au oprit si s-au uitat indelung la ea. Apoi, mergand mai incolo, s-au intalnit cu cineva. Avva Pimen l-a intrebat: "Ce-i cu femeia aceea, de plange atat de amarnic?". El ii zice: "I-au murit barbatul, fiul si fratele".

Atunci avva Pimen ii zice avvei Anub: „Iti spun, daca un om nu-si omoara toate dorintele carnii si nu dobandeste plansul acesta, nu poate deveni calugar. Toata viata si mintea acestei femei stau in plans".

.
Pe aceeaşi temă

19 Decembrie 2012

Vizualizari: 3795

Voteaza:

Despre calugarie 5.00 / 5 din 2 voturi. 1 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

calugaria monahul

Comentarii (1)

  • Cristina NemesPostat la 2017-01-29 01:53

    Chiar Mântuitorul Iisus Hristos spunea că ”Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.Și cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine (Matei 10, 37, 38) iar cu altă ocazie ”Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie” ( Marcu 8, 34). Prin urmare, nu putem iubi și sluji 2 stăpâni căci iubirea nu se împarte ci se dăruiește.Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca în aceste vremuri tulburi să auzim glasul Stăpânului, a Păstorului care, necontenit, își cheamă oile Sale.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE