Parinte, ma tulbur si voiesc sa ma duc de aici

Un frate a zis catre parintele Pimen: "Parinte, ma tulbur si voiesc sa ma duc de aici". Staretul a zis: "Pentru ce pricina voiesti sa te duci?" Fratele a zis: "Aud cuvinte nefolositoare de la un frate care vietuieste aici si ma smintesc". Staretul a zis: "Nu sunt adevarate cele ce ai auzit". Fratele a zis: "Cu adevarat, parinte, sunt adevarate, ca cel ce mi-a spus mie este credincios". Staretul a raspuns: "Nu este credincios cel ce ti-a spus tie, ca de ti-ar fi fost credincios, nu ti-ar fi spus tie unele ca acestea, iar tu singur, nevazand, sa nu crezi niciodata cuvintele cele auzite; ca nici Dumnezeu, auzind strigarea Sodomei, n-a crezut pana ce singur S-a pogorat ca sa vada cu ochii Sai.

Strigarea Sodomei si Gomorei si greselile lor s-au inmultit la Mine mai mult; deci, ma voi pogori ca sa vad de este dupa strigarea lor". Fratele a zis: "Parinte, eu cu ochii mei l-am vazut pe el gresind".

Acestea auzindu-le staretul, a cautat spre pamant si a luat de jos un pai mic si a zis fratelui: "Ce este acesta?" Fratele a zis: "Acesta este un pai". Atunci staretul, cautand spre inaltimea casei si aratand spre barna pe care era rezemat acoperisul, a zis: "Dar aceasta ce este?" Fratele a raspuns: "Aceasta este barna". Si a zis staretul catre frate: "Pune intru inima ta, ca pacatele tale sunt ca barna aceea, iar greseala fratelui de care graiesti este ca paiul acesta, si nu vei mai avea tulburare".

.
Pe aceeaşi temă

02 Septembrie 2015

Vizualizari: 2862

Voteaza:

Parinte, ma tulbur si voiesc sa ma duc de aici 5.00 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE