Sa daruim ce nu avem

Intr-o manastire, se prezinta un candidat la calugarie. Acesta ii marturiseste staretului:

- Sa stiti, parinte, ca nu am nici credinta, nici lumina, nici curaj, nici incredere in mine si nici nu pot sa-mi fiu mie insumi de ajutor iar altora cu atat mai putin. Nimic nu am.

Staretul ii raspunde:

- Ce-are a face! Nu ai credinta, nu ai lumina; dandu-le altora, le vei avea si tu. Cautandu-le pentru altul, le vei dobandi si pentru tine.

Pe fratele acesta, pe aproapele si pe semenul tau esti dator sa-l ajuti cu ce nu ai. Du-te! Chilia ta e pe coridorul acesta, usa a treia pe dreapta. Nu din prisosul, nu din putinul tau, ci din neavutul tau, din ceea ce iti lipseste. Daruind altuia ce nu ai - credinta, lumina, nadejde - le vei dobandi si tu.
 

.

29 Iulie 2010

Vizualizari: 13030

Voteaza:

Sa daruim ce nu avem 5.00 / 5 din 1 voturi. 7 review utilizatori.

Comentarii (7)

 • Victor VasiliuPostat la 2011-05-15 17:03

  Cunoastem evanghelia "-Da-mi sa beau ". Nici galeata nu ai, si fantana e adanca. Samarineanca din noi a vorbit mult dar nu a dat. Este fondul problemei a noastre, a tuturor. Prima minune a Mantuitorului a fost comutarea apei in vin. Orice a zis s-a facut. Inainte de ultimul cuvant, savarsitu-sa, Mantuitorul a spus; Mi-e sete. I s-a oferit otet. Gustand nu a vrut sa bea. Din coasta Sa, la urma, a tasnit sange si apa. Oare vom putea darui ce nu avem?

 • Thoma DrizaPostat la 2011-04-24 10:15

  Ajuta-ne Doamne sa facem vointa Ta!

 • Mihaela NistorPostat la 2011-02-07 09:44

  Cat de adevarate si de inaltatoare sunt pildele Sf. parinti,si cat de usor sunt de aplicat!Cred ca datorita dorintei de a face cat mai multe si de a agonisi cat mai mult uitam esntialul - ceea ce ne face sa ne deosebim de animale.

 • Nina VitanPostat la 2011-02-07 08:44

  Doamne ajuta-ne sa facem Voia Ta, ajuta-ne sa avem credinta, lumina, nadejde, da-ne Doamne indemn sa ajutam pe semenul nostru cu ceea ce putem, ajuta-ne sa avem dragoste i8n inimile noastre, Amin

 • carmen claudia busuiocPostat la 2010-07-30 19:31

  asa este. trebuie sa dam cu toata fiinta noastra iubire pentru orice semen al nostru pentru ca Dumnezeu este iubire de aproapele. SLAVA TIE DOAMNE, SLAVA TIE ajuta-ne sa ne iubim aproapele si sa implinim voia Ta.

 • ecaterina cotrauPostat la 2010-07-30 11:08

  Dumnezeu sa ne ajute !cred ca majoritatea suntem in aceasta situatie.Credinta ,lumina,curaj nu le avem,dar ne rugam sa nu ne pierdem nadejdea,in milostenia Domnului,care nu va lasa sa piara nici una din oile Sale.Doamne ajuta necredintei mele .

 • Felicia UngureanuPostat la 2010-07-30 00:53

  Cine sunt eu sa comentez? Nimeni! Un lucru de luat aminte, un sfat de luat in considerare si mai ales pentru oameni ca mine speranta ca Dumnezeu se uita cu mila la noi toti pacatosii

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE