Simion

Simion Mareste imaginea.


Simion
- In prima zi a Anului Bisericesc este praznuit Cuv. Simeon Stalpnicul, mare ascet si rugator din sec. 5, despre care se spune ca s-a nevoit 47 de ani in varful unui stalp. Purtat de multi sfinti crestini, numele Simeon (Simion) e de origine evreiasca: Shim[e]on, de la shama, „a auzi“ (intelesul ar fi: „Dumnezeu a auzit“). A fost numele Dreptului Simeon, batranul care L-a marturisit in Templu pe pruncul Iisus ca Mantuitor, dar si al celui mai varstnic dintre Apostoli (Simon Petru/Chefa).

Sub forma Simon, numele poate fi insa explicat si prin limba greaca (simos, simon, „carn“). Din el se trag Sima, Siman, Simin, Siminic, Simina, Simona etc.

.

01 Iulie 2005

Vizualizari: 12965

Voteaza:

Simion 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Florica VizireanuPostat la 2010-05-13 20:24

    Ma numesc Vizireanu Florica, am 54 de ani, locuiesc in Braila ,am 2 copii cu numele de SILVIU si SIMONA-AMALIA care nu sunt purtatoare de nume de sfinti autentici si de aceea v-asi ruga sa-mi spuneti daca-i pot sarbatori pe 1- ianuarie sf. SIMEON(pt Simona) si sf SILVESTRU( pt Silviu)..????? Este corect?Astept cu nerabdare un raspuns pertinent ! Va multumesc anticipat!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE