Cele doua graunte

Cele doua graunte Mareste imaginea.


Intr-o zi, un taran iesi pe ogor, la semanat. Un graunte, ramas pe varful unui bulgare de pamant, a inceput sa se laude catre altul, aflat adanc sub brazda:

 
- Vezi tu, frate, zaci acolo luptandu-te cu frigul pamantului si cu bezna, tanjind dupa o raza de soare, dupa lumina si caldura. Eu, fratioare, o duc mult mai bine, in timp ce tu te chinui.

 
Dar, in clipa aceea, o cioara a coborat pe neasteptate din vazduh si a inghitit grauntele ramas la vedere. In schimb, fratele sau de sub brazda incolti peste putin timp si, din micul graunte, iesi din pamant un spic frumos si trainic.

De-abia acum, lumina si caldura soarelui ii faceau cu adevarat bine. Cu vremea, spicul deveni copt si roada lui multa.

 
Astfel, speranta si smerenia celui de-al doilea i-au adus adevarata viata, in timp ce mandria l-a costat scump pe primul. Greutatile vietii nu trebuie sa ne sperie si sa ne descurajeze, caci Dumnezeu vede suferinta si credinta noastra si ne va rasplati negresit. Cu speranta si rugaciune, putem trece peste orice obstacol al vietii. Insa cei a caror inima este plina de ei insisi, in care nu mai este loc si pentru Dumnezeu, adica pentru iubire, pentru speranta si incredere, aceia sfarsesc, asemenea primului graunte, in ghearele pasarii negre - diavolul.

 

"Dumnezeu sta impotriva celor mandri, iar celor smeriti le da har." .

03 Mai 2006

Vizualizari: 49930

Voteaza:

Cele doua graunte 5.00 / 5 din 5 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • LIPOVESCHI CONSTANTINPostat la 2011-01-14 20:29

    Cauta adevarul in adanc, nu la suprafata. Ce pluteste pe apa vietii este sec de intelepciunea grea; aurul se gaseste in nisipul aluvionar, nu pe suprafata raului...

  • Arapu AndreeaPostat la 2010-07-01 22:01

    Foarte frumos

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE