Cei doi vecini

Cei doi vecini Mareste imaginea.


Un taran cam rau la suflet a gasit intr-o zi pe pasunea sa vaca vecinului. Manios, omul a luat animalul la bataie, dupa care l-a legat si l-a dus inapoi, spunandu-i vecinului sau:

 

- Daca mai gasesc o singura data vaca ta la mine-n gradina, sa stii ca o bat si mai rau, ai auzit ?

 
A doua zi, insa, vecinul cel dintai gasi si el, in batatura sa, doua oi ale celuilalt, ce se strecurasera printr-o spartura a gardului. S-a apucat omul si a reparat gardul, dupa care a luat frumos oile si le-a dus stapanului lor, celui crud, spunandu-i:

 
- Am gasit la mine-n curte doua dintre oile dumitale. Le-am adapat si ti le-am adus acasa. Daca am sa le mai gasesc si alta data in curtea mea, sa stii ca am sa fac la fel: am sa le port de grija si am sa ti le aduc nevatamate.


- Iti multumesc - i-a raspuns taranul - puteai sa faci la fel ca mine, dar acum imi dau seama ca eu am gresit. Vei vedea ca a doua oara nu se va mai intampla!

 
Si, intr-adevar, taranul s-a tinut de cuvant.


Cand vrei sa-i arati cuiva ca a gresit, nu trebuie sa o faci cu rautate, ci cu blandete si rabdare si, atunci, cu siguranta, vei reusi.

 

"Invatatura din constrangere nu e facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna."

 

.

15 Martie 2006

Vizualizari: 62031

Voteaza:

Cei doi vecini 5.00 / 5 din 4 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • LIPOVESCHI CONSTANTINPostat la 2011-01-14 20:26

    Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...Niciodata.

  • irina irinaPostat la 2010-05-11 13:31

    Bunătatea este o virtute care înfrumuseţează caracterul unui credincios şi prin care se dovedeşte înţelepciunea şi superioritatea lui.

  • maria dudiciPostat la 2010-04-17 20:35

    Cu rabdarea treci si marea...cu blindetea inmoi inima ..sa ne gandim la puterea exemplului..numai invatand din greseli ne putem ajuta pe noi si pe altii..sa ne rugam la Dumnezeu sa ne reverse in suflet iubire si blandete ,mila si rabdare .

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE