Admis - Respins

Admis - Respins Mareste imaginea.

Haideti sa probam un exercitiu: nu mai manifestam curiozitate fata de culisele vecinului. Nu mai invidiem, nu mai tanjim, nu mai denigram. Haideti sa il pomenim in rugi, sa nu-l mai ardem pe rugul clevetirii, chiar daca ne blocheaza parcarea sau mai mari decat acestea a savarsit.

Nu avem barometru pentru a masura proportiile epidemiei de gripa atee; statistica nu intra in calcul pentru un duhovnic. Salvarea e personala; fiecare suflare are potential angelic. Sa nu cadem in capcane fariseiste. Nu conteaza cati se declara religiosi, ci cati duhovnici se roaga pentru noi si cati mireni le asculta povetele.

Crestinul nu este conditionat de banalitate, el traieste misterul euharistic si se increde in Tatal. Duhul divin intinereste vasul care il contine; nu exista vesnicie fara Duhul Adevarului. Spiritul ne apropie, dar Logosul ne uneste. Crestinismul transpune esentialul vietii noastre intr-un limbaj nou, foarte simplu, foarte adevarat; nu credeti? Cititi Legamantul cel Nou. Suntem stagiari aici, dar titulatura ne asteapta Dincolo, daca depasim testul iubirii.

Un crestin nu este neaparat academician, Biserica nu e elitista, dar botezatul in apa si in Duh se straduieste sa atinga intelepciunea inimii. Initial, a fost Cuvantul, iar acest Cuvant este Christul care ia trup pentru a ne transforma. Haideti sa finalizam exercitiul: ne rugam acasa zilnic, participam la misterul liturgic si peste saptamana, nu omitem rugaciunea de seara (nu formal!), postim in zilele randuite, ne cautam duhovnicul mai des, ajutam saracii fara sa ii judecam, muncim cinstit si ne multumim cu darul primit de Sus. Nu primim note, ci doar calificative: admis / respins.

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
256 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

01 August 2012

Vizualizari: 833

Voteaza:

Admis - Respins 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE