Ce este credinta?

Ce este credinta? Mareste imaginea.

Ce este credinta? Din punct de vedere gramatical, este un substantiv comun care in seama a crede in ceva. Dar credinta in Dumnezeu este aparte. Credinta in Dumnezeu inseamna a te ruga Lui , a merge la Biserica in fiecare Duminica si zi de sarbatoare, a-L marturisi pe Dumnezeu celorlalti.

Stateam intr-o zi la un paraclis si am vazut afara trecand un tata cu copilul lui. Au trecut pe langa biserica nefacandu-si cruce, iar copilul se uita la biserica ca si cand ar fi vrut sa intre inauntru. Dar ce zice Iisus Hristos: “Lasati copiii sa vina la Mine, ca a unora ca acestia este Imparatia cerurilor”, si apoi ne miram ca ne merge asa rau: divorturi, boli, decese,crime, sinucideri si lista ii lunga. Noi care suntem o tara cu mult peste 50% de ortodoxi, majoritatea trec la alte secte:baptisti, martorii lui Iehova sau devin atei.

Bisericile sunt lipsite de tineri, vin numai cei in varsta, cei tineri nu vin la Sfanta Liturghie, ei dorm, deoarece sambata seara ei merg in cluburi sau la petreceri de ale lor si sunt prea obositi ca nu au dormit. Iar copiii care merg la biserica sunt luati in ras.

Desi nu am trait pe vremea lui Ceausescu am inteles ca atunci lumea era mai credincioasa. Dar acum ca avem libertatea de a merge la biserica nu merge. Acest lucru este specific omenesc: ce nu spui sa faca, aia face, iar ce trebuie sa faca, nu face.

Ar trebui sa invatam de la calugari si maici. Ei se roaga in genunchi pentru cei care ii cunosc dar si pe cei ce nu-i cunosc, iar noi nu suntem in stare sa ne rugam nici pentru noi, numai cand avem nevoie de ceva Il rugam sa ne ajute , iar dupaia uitam sa ii multumim. Cu totii suntem pacatosi dar cu ajutorul lui Dumnezeu incercam sa ne smerim si ne indepartam de pacate.

Asa ca trebuie sa ne rugam la Dumnezeu sa indeplinim Sfintele Taine: Botezul, Mirungerea, Spovedania, Impartasania si Cununia (depinde acum cine vrea sa se casatoreasca).

Mustata Larisa-Maria

Despre autor

Larisa Maria Mustata Larisa Larisa Maria Mustata

Colaborator
3 articole postate
Publica din 29 Martie 2011

Pe aceeaşi temă

30 Iulie 2012

Vizualizari: 5625

Voteaza:

Ce este credinta? 5.00 / 5 din 2 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • andriesei florentinaPostat la 2011-04-04 19:55

    Larisa,este mare truda ptr om pana cand ajune sa se biruie si sa daruiasca toata dragostea lui Dumnezeu. Eu cred ca exista putina lumina, ca se pierde din credinta,se pierde darul lui Dumnezeu ptr ca nu ne mai facem timp sa petrecem cu EL, nu ne dam seama cat de bun este; si pierzand acest dar sau îndepartandu-ne de acest dar al lui Dumnezeu ajunem neputinciosi si oarecum prada a chinurilor...

  • Larisa Maria MustataPostat la 2011-04-04 15:44

    spuneti-va parerea despre acest articol. conteaza mult pentru mine

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE